FAJITAS MED KYLLING

Fajitas med kylling

Fajitas med kylling

Jeg har altid haft en gigantisk kærlighed til det mexicanske køkken og den blev ikke mindre, da jeg besøgte landet i slutningen af sidste år. Det var også her, at jeg for alvor fik øjnene op for Fajitas. Det er en af de retter, som nærmest er at finde på samtlige af landets menukort og jeg tør næsten ikke tænke på, hvor mange forskellige versioner jeg smagte i løbet af de to uger jeg var der.

Min favorit er den med kylling og selvom jeg nærmest aldrig spiser kød og vil lave langt de fleste retter i en vegetarisk version, så vil en god omgang Fajitas altså ikke være det samme uden. Der er jo ikke nogen der siger, at kødet behøver at udgøre størstedelen. Siden min hjemkomst har fajitas med kylling været en af de retter, jeg har lavet rigtig mange gange og jeg tror også, at jeg har serveret dem for de fleste af mine venner. Både fordi det smager himmelsk, kræver et minimum af ingredienser, kan varieres og kan klares på meget kort tid.

Nu er det blevet tid til også at lade jer smage, så her kommer min opskrift

Fajitas med kylling

Fajitas med kylling

5 fra 2 stemmer
Antal: 3
I alt1 time

Ingredienser

 • 3 kyllingefileter (ca. 500 g.)
 • 6 peberfrugter (gerne en blanding af rød, gule og grønne)
 • 1 qquash
 • 2 rødløg
 • 3 fed hvidløg
 • 2 spsk røget paprika
 • 1 spsk spidskommen
 • 1 spsk stødt koriander
 • 1 tsk chilipulver
 • salt og peber
 • 2 spsk olie
 • saften fra en lime

Forslag til tilbehør

 • tortillas
 • creme Fraiche
 • guacamole
 • frisk koriander
 • ris eller quinoa

Tilberedelse

 • Start med at skære alle peberfugter, squash og rødløg i strimler, hak hvidløgene og blandt dem i et ildfast fad.
 • Skær kyllingen i mundrette strimler og bland dem med grøntsagerne.
 • Tilsæt krydderier og olie og fordel det jævnt med hænderne.
 • Bag hele molevitten i ovnen i 20-25 minutter. Husk at røre lidt rundt i ny og næ.
 • Slut af med at skære limes i fine skiver og fordel saften over retten.
Fajitas med kylling

Det gode tilbehør

I opskriften kan i også finde mit bud på lidt forskelligt tilbehør. For tilbehør skal der til. Personligt er jeg rigtig glad for de klassiske tortillas, som man kan finde i alle supermarkeder. Så vil jeg også mener, at både creme fraiche og frisk lime er obligatisk. Og sidst med ikke mindst: Koriander. Men jeg ved også, at det er en, der deler vandende.

Fajitas med kylling

Prøv også dem her

Nem og hurtig Butterchicken

Crunchy kylling med korrianderslaw

Fajitas med kylling
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments