Grøntsagsdeller, når de er bedst
Hvis vi lige glemmer lidt om janteloven for en stund, så bliver jeg simpelthen nødt til lige at rose mig selv for de her banditter. Eller grøntsagsdeller, som de jo hedder. Inspirationen kom fra noget, jeg på et tidspunkt havde set på Instagram, men jeg var ærligt talt i tvivl om, om de overhovedet kunne hænge sammen og om de ville have en chance for at blive sprøde. Begge dele gik over alt forventning og resultatet blev SÅ godt.
Jeg mener, what’s not to love here? De er fyldt med smag fra det røgede paprika og spidskommen(en) og det lille nip af cayenne gør dem også en anelse spicy. De er vanvittig nemme at lave og kræver et minimum af ingredienser. Som cherry on top, så kan de også fryses ned og det har vist aldrig været en dårlig ting, lige at kunne hive et par deller frem, når man kommer hjem fra en lang dag, uden overskud til madlavning.
Opskriften skal I selvfølgelig ikke snydes for
Grøntsagsdeller med butternutsquash
Ingredienser
- 1 Butternutsquash
- 2 Gulerødder (alm størrelse)
- 1 stort løg
- 1 bundt frisk persille
- 1 spsk røget paprika
- 1 spsk spidskommen
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 dl mandelmel (andet mel kan også sagtens bruges)
- Salt og peber
- 1 spsk olivenolie
Tilberedelse
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skræl butternutsquashen og skær den ud i små tern. Fordel lidt olie over dem og bag dem i ovnen i ca. 30 min eller indtil de er møre.
- Skræl gulerødder og løg og riv dem fint på et rivejern (eller hak dem i en minihakker)
- Når butternutsquash-stykkerne er færdige, skal de over i en skål og moses fint med en gaffel og derefter skal de øvrige ingredienser tilsættes.
- Rør godt rundt i massen og form 12 små deller med hænderne.
- Bag dem i ovnen i ca. 40 min. Det tager lidt tid for at få dem til at blive sprøde, men det skal nok komme.
Grøntsagdeller som alternativ til kød
Som den opmærksomme læser nok ved, så er jeg hverken vegetar eller følger af en særlig diæt. Men jeg er foretaler for, at man prøver at skære lidt ned på kødet. Derfor er jeg også altid på udkig efter nye og spændende alternativer og grøntsagsdeller kan jo laves i et hav af forskellige varianter. Egentlig er det jo kun, fantasien, der sætter grænsen. Derfor bliver det her nok heller ikke den første I får fra min side. Det er desuden heller ikke den første. Jeg kan f.eks varmt anbefale mine falafler af edamamebønner, som jeg laver igen og igen. Der er også dem, med blomkål, spinat og cheddar. De er SÅ gode.
PRØV OGSÅ