Grøntsagsdeller med blomkål, spinat og cheddar. Det lyder da ikke helt dumt, vel?
For et par uger siden, da jeg var hjemme på Fyn, fortalte min mor om nogle grøntsagsdeller hun havde lavet, som eftersigende skulle smage ekstraordinært godt. Den slags skal man ikke sige til mig særlig mange gange, før jeg bliver alt for nysgerrig, så da jeg var hjemme igen i sidste uge, gik hun med til at kaste sig ud i endnu en udgave.
Heldigvis for det, for af alle de godt og lækre grøntsagsdeller jeg har prøvet i mit liv, er de her de bedste. De har ligesom hele pakken; de er salte, saftige, perfekte i konsistensen, fyldt med smag og tilmed også ret nemme at lave. De kan spise som en snack, som erstatning for kød, på madpakken og på farten. Ja, det er kun fantasien, der sætter grænser.
Opskriften skal I selvfølgelig ikke snydes for.
Og hvis I kan lide dem, så prøver også de her: Grøntsagdeller med butternutsquash og gulerødder
Grøntsagsdeller med blomkål, spinat og cheddar
Ingredienser
- 300 g. blomkål (ca. et halvt)
- 100 g. frisk spinat
- 3 æg
- 2 forårsløg
- 150 g. revet cheddar
- 150 g. rasp
- Salt og peber
Tilberedelse
- Start med at hakke blomkålen. Enten ved hjælp af en minihakker eller eller i hånden. Det skal helt været ret fint.
- Hak spinaten i fine små stykker. Her kan minihakkeren også sagtens bruges.
- Bland det det sammen i en skål med alle de øvrige ingredienser og ælt det godt og grundigt sammen, så massen bliver fast og sammenhængende.
- Form dellerne i 12 små runde stykker med hænderne og bag dem i ovnen i 20-25 minutter på 200 grader.
Hvis I også er glade for spinat, så skal I også prøve denne: Spinatlasagne.
Det perfekte tilbehør
Og så til det klassiske spørgsmål, når man kaster sig ud i sådan en omgang: Hvad skal vi servere til. Her vil jeg klart anbefale en god, lækker og fyldig salat. Det kunne f.eks være denne broccolisalat eller en lækker papaya salat, hvis man ikke er bange for at blande køkkener. Og så skal der selvfølgelig ikke lækkert stykke brød og en god tip til.
Og et par andre vegetariske retter: Linsedeller og en simpel broccolisalat