DAAL MED GRØNNE LINSER, KOKOSMÆLK OG SPINAT

Daal med grønne linser

Daal med grønne linser 🖤

Ugen inden jeg rejse mod Bali-land, kastede jeg mig ud i den her ret og den skulle altså vise sig at blive en lidt større succes, end jeg lige havde forventet. Jeg endte i hvert fald med at spise den 3-4 dage i træk og blev på ingen måde træt af den. Selvom jeg har være omgivet af det lækreste mad her på Bali lige siden, så har jeg faktisk tænkt på den flere gange hernede og også cravet den lidt 😉

Det er en af de der helt perfekte og super nemme hverdagsretter som kun tager en halv times tid at lave. Hvis man tilmed spicy den lidt op med lidt lækkert tilbehør, så vil jeg faktisk også gå så langt som at sige, at den sagtens ville kunne serveres for gæster.

Daal med grønne linser

Det skal du bruge (til 3-4 personer)

  • 3 dl grønne linser
  • 1 stort eller 2 små løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk kokosolie
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 spsk frisk (revet) ingefær
  • 2 tsk stødt korriander
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 spsk gurkemeje
  • 1/2 pose spinat fra frost
  • Ca. 1/2 l vand
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg og ingefær og steg det i en gryde, sammen med kokosolien og  alle krydderierne.
  • Tilsæt linserne og kokosmælken og rør godt rundt.
  • Tilsæt halvdelen af vandet og lad det småkoge og simre i ca. 10 min. Husk at røre rundt jævnligt.
  • Tilsæt stille og roligt mere af vandet, afhængigt af hvilken konsistens du ønsker.
  • Slut af med at tilsætte spinaten og når den er tøet op og fordelt jævnt i retten, kan man bare sætte sig til bords.

Idèer til tilbehør: Blomkålsris, bagte tomater, creme fraiche og lækkert brød.

Læs også: Indisk Daal; nem cremet, sund og lækker

Daal med grønne linser
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments