Daal med grønne linser, kokosmælk og spinat

Daal med grønne linser, kokosmælk og spinat 1

Daal med grønne linser

Den her daal med grønne linser er uden tvivl på min top 3 over mine go-to hverdagsretter og det har den altså været i mange mange år. Selvfølgelig ikke uden grund og vigtigst af alt, så skyldes det selvfølgelig, at den bare smager himmelsk. Den er fyldt med gode krydderier, som varmer og virkelig bare nærer mine smagsløg. Derudover, så er den bare super nem at lave og kræver hverken et stort indkøb eller en kæmpe opvask. Egentlig smider man bare det hele op i en gryde. Tilsætter og justerer lidt under vejs og ellers lader man den bare passe sig selv.

Nem hverdagsmad

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker at lave mad og hver gang en ny uge skal til at gå i gang, så lover jeg mig selv at dagene skal fyldes med god mad og at jeg skal prøve en masse nye ting. Men så ved I jo nok hvad der sker; hverdagen begynder, dagene bliver lange og opgaver og aftaler hober sig op og man ender med at komme sent og sulten hjem, med intet overskud til at eksperimentere i køkkenet. Netop derfor, er det så vigtigt for mig at have de her retter, som jeg kan vende tilbage til igen og igen og som jeg nærmest kan lave med lukkede øjne. For mig, er den her daal med grønne linser indbegrebet af sådan en ret. En anden af de opskrifter er gnocchi med svampe og de to konkurrerer stærkt op pladsen på toppen.

Den består desuden udelukkende af ingredienser, som jeg altid har i mit køkken. Spidskommen og stødt koriander står forest i min krydderisamling og kan jo forvandle det mest simple, til noget magisk.

Daal med grønne linser, kokosmælk og spinat 2
Daal med grønne linser, kokosmælk og spinat 3

Daal med grønne linser, kokosmælk og spinat

5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

 • 3 dl grønne linser
 • 1 stort eller 2 små løg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 spsk tomatpure
 • 2 spsk kokosolie
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 spsk revet ingefær
 • 2 tsk stødt korriander
 • 2 tsk spidskommen
 • 1 spsk gurkemeje
 • ½ pose spinat fra frost
 • 500 ml vand
 • Salt og peber efter smag

Noter

Til servering: faktisk kan du servere din yndlingstilbehør, men jeg foretrækker creme fraiche, koriander, og nigellafrø og måske endda hjemmelavede naanbrød

Tilberedelse

 • Hak løg, hvidløg og ingefær og steg det i en gryde, sammen med kokosolien, tomatpure og alle krydderierne.
 • Tilsæt linserne og kokosmælken og rør godt rundt.
 • Tilsæt halvdelen af vandet og lad det småkoge og simre i ca. 10 min. Husk at røre i gryden jævnligt.
 • Tilsæt stille og roligt mere af vandet, afhængigt af hvilken konsistens du ønsker.
 • Slut af med at tilsætte spinaten
 • Lad det simre i 5 min og server straks

Daal med grønne linser som gæstemad

Og ja, nu har jeg jo snakket rigeligt om, hvor højt jeg elsker den her ret som den perfekte hverdagsmad, men jeg vil også lige slå et slag for, hvor godt den faktisk også fungerer, som gæstemad. Jeg tror i hvert fald ikke, at jeg kan nævne en i min vennekreds eller familie, som ikke har fået serveret den på et eller andet tidspunkt.

Personligt elsker jeg at invitere på middag, men jeg bryder mig meget lidt om at stå og arbejde i køkkenet, når der er gæster i min stue. Derfor er den helt perfekt. For det er en af dem, som man lige kan sætte over 5 minutter inden gæsternes ankomst og mens den står og hygger sig i de 30 min så kan man snuppe et glas vin, være til stede og vende, hvad der nu skal vendes.

Daal med grønne linser, kokosmælk og spinat 4

De bedste grønne linser

Du kan finde grønne linser i de fleste supermarkeder, men mine favoritter og særligt til denne ret, er den her version fra Urtekram

Vejl. pris: 28,95 kr.

Læs også: Indisk Daal; nem cremet, sund og lækker

Daal med grønne linser, kokosmælk og spinat 5

Det perfekte tilbehør

Personligt elsker jeg, alle former for tilbehør og selvom daal med grønne linser, faktisk er en ret, der kan spises helt uden noget som helst, så bliver den altså lige lidt bedre, når den får selskab af noget. Prøv f.eks med en sjat creme fraiche og de nigellafrø (som bestemt også gør noget godt for det visuelle) og er man på team-koriander, så skal de selvfølgelig også på. Retten kan også serveres med lidt ris og hvis man går all in, så skal den da også have selskab af en omgang Naan brød.

Daal med grønne linser, kokosmælk og spinat 6

Find opskriften på de lækreste hjemmelavede Naan brød her.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
5 from 3 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments