Wraps med majs og sorte bønner

Wraps med majs og sorte bønner 1
Wraps med majs og sorte bønner

It’s a wrap

Jeg elsker wraps – som i ELSKER wraps. Jeg vil næsten gå så langt som at kalde det en af mine livretter. Sammen med butter chicken, naturligvis. Ved nærmere omtanke, så tror jeg faktisk, at kærligheden er opstået på nogle af alle mine rejser (åh…dengang man kunne den slags). Sagen er nemlig den, at wraps er noget af det, som man kan finde på menukortet i langt de fleste lande.

Når jeg har besøgt steder, der har haft køkkener, hvor man engang imellem (mest for mavens skyld) liiiiiiige har skulle have en pause – typisk i asien – så har jeg altid tyet til en god wrap. Der ved man næsten altid hvad man får. Desuden elsker jeg kombinationen af den søde smag fra brødet, det salte og cremede fra osten og så det, man får fra fyldes.

Wraps med majs og sorte bønner

I dag får I opskriften på en omgang wraps med majs og sorte bønner. Råvarer og smagsgivere som koriander og lime gør, at vi nok befinder os i det mexicanske køkken. Et køkken, der kan være noget så delikat, hvis man lige husker at glemme alt om det klassiske tex mex der, efter min mening, ikke behandler mexicansk mad med den kærlighed, som jeg synes at det fortjener.

Opskriften får I her og ikke nok med at smage himmelsk, så er det også en af dem, som kan laves på godt og vel 30 minutter og som ikke kræver et utalt af mærkelige ingredienser, som du ikke kan finde i det lokale supermarked.

Wraps med majs og sorte bønner

Wraps med majs og sorte bønner

5 fra 1 stemme
Antal: 4 stk
I alt30 minutter

Ingredienser

 • 2 to rtilla wraps
 • 1 dåse majs
 • 1 dåse sorte bønner
 • 1 rødløg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 dl revet ost
 • 1 lime
 • En dusk frisk koriander
 • Evt harissa chili sauce
 • Salt og peber

Til servering

 • Creme fraiche
 • Frisk koriander

Tilberedelse

 • Start med at riste majs på en pande, sammen med hvidløg og en klat smør. Bliv ved til de bliver gyldne
 • Skyl de sorte bønner i vand, hak rødløget og bland det sammen med majsene. Pres limesaften over blandingen og lad det stå og trække i 5-10 minutter.
 • Fordel blandingen i de to tortilla wraps, tilføj ost og lidt chilidressing (det kan dog sagtens udelades, hvis man ikke ønsker det for spicy) og steg dem på en pande, indtil de bliver gyldne.
 • Spis dem sammen med creme fraiche og frisk koriander.
Wraps med majs og sorte bønner 2

The real deal-salsa

Tidligere skrev jeg måske ikke så pænt om det der klassiske tex mex, som ofte er det, man finder på de mexicanske hylder i supermarkederne. Nu vil jeg som udgangspunkt ikke snakke grimt om noget eller nogen herinde og jeg har bestemt også forståelse for, at smag er individuelt. Elsker man tex mex, så skal man altså bare blive ved med det.

Den største grund til, at jeg ikke er kæmpe fan er, at de udelader nogle af de vigtigste smage fra det mexicanske køkken. En af dem, er f.eks limesaft, som hele den her majs og bønnesalsa er badet i. Det samme gælder chili – den skal man altså også huske, når man bevæger sig ud i det verdenshjørne. Og sidst men ikke mindst – koriander. Jeg ved at den deler vandende, men spørger I mig, så skal den med og der skal være rigeligt af den.

Wraps med majs og sorte bønner 3
Wraps med majs og sorte bønner 4
Wraps med majs og sorte bønner

Cheese on top

Sidst men ikke mindst, så skal man selvfølgelig huske osten. For ærligt talt, så er en wrap uden ost, som kaffe uden mælk. Nogen har det fint med det, men langt de fleste elsker det Her skal du bare bruge lige præcis den ost, du elsker. Men hvis det skal være ægte-mexi-style, så vil jeg nok gå efter en god klassisk og fed cheddar.

Og ellers så feel free med freestyling. Som med de fleste af mine andre opskrifter, så er den blot vejledende. Når det kommer til wraps, så er det kun fantasien, der sætter grænser og jeg kunne snildt nævne de første 10 lækre varianter. Derfor bliver det nok heller ikke den sidste wrap-opskrift, I får fra mig. Allerede nu, sidder jeg også tænker på noget med søde kartofler, bønnemos, pulled chicken og så mange andre gode ting.

Og hvis I nu sidder og tænker, hvad I skal finde på at tilbehør, så kan jeg på det aller varmeste anbefale denne mexicanske coleslaw.

Wraps med majs og sorte bønner 5
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments