MEXICANSK COLESLAW MED RISTEDE MAJS

Mexicansk Coleslaw

Mexicansk Coleslaw

I weekenden købte jeg noget ret vildt, sammen med min familie. Faktisk intet mindre, end en rejse til Mexico. Der er først afgang til November, men jeg glæder mig allerede som et lille barn og er i fuld gang med forberedelserne. Mexico har været på min rejse-bucket-liste i evigheder og noget af det, som jeg glæder mig aller mest til, er maden. Næst efter det mellemøstlige, så tror jeg faktisk, så tror jeg faktisk, at det mexicanske køkken, er min favorit. Fyldt med friske grøntsager, smagfulde krydderier og flotte farver.

Da rejsen var bestilt, skulle det naturligvis fejres og selvom hjemmerullede tortillas er en evig (og god) klassiker, så følte jeg alligvel, at vi skulle prøve noget lidt andet. Det endte med en frisk lækker coleslaw, med et mexicansk twist. Vi spiste den sammen med kylling og hjemmebagt brød og det smagte simpelthen himmelsk.

Derfor skal I naturligvis ikke snydes for opskriften

Mexicansk coleslaw

Mexicansk coleslaw

Ingen bedømmelser endnu
I alt30 minutter

Ingredienser

 • Et halvt spidskål (hvidkål kan også sagtens bruges)
 • Et halvt rødt spidskål (almindelig rødkål er også helt fint)
 • 2 gulerødder (groft revet)
 • ½ rød peberfrugt
 • En halv dåse Majs
 • En halv dåse sorte bønder
 • En håndfuld frisk korriander

Dressing

 • 1 dl Creme Fraiche
 • 1 spsk god mayonaise
 • Et halvt brev taco-mix-krydderi
 • Salt og peber

Tilberedelse

 • Start med at riste majsene på en pande. Gerne i lidt olie eller smør. Ikke mere end så de bare lige får en gylden overflade.
 • Snit alle grøntsagerne fint og fordel dem i en stor skål.
 • Tilsæt bønner og ristede majs
 • Rød dressingen sammen og fordel den jævnt over salaten.
Mexicansk Coleslaw

Det Mexicanske køkken

Det er sjovt det der med det mexicanske køkken. Jeg tror at mange har forskellige holdninger til hvad det egentlig er. For nogle er det en god klassisk omgang Tex Mex med nachos, ris, revet ost og hele baduljen. For andre er vi nok lidt mere ude i nogle simple og delikate tacos og masser af lime og bønner. Selv holder jeg nok mest af sidstnævnte. Altså det friske element og noget af det, jeg bedst kan lide ved netop mexicanske køkken er, at man ikke er bange for at bruge lime. Jeg ELSKER smagen af lime. Når alt det så er sagt, så kommer jeg naturligvis aldrig til at takke nej til en god klassisk burrito. Særligt dem i laver på Mæxico i København.

Hvad er jeres favorit?

Mexicansk Coleslaw
Mexicansk Coleslaw

Læs også: Simpel og nem rødkålssalat

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments