SIMPEL & NEM RØDKÅLSSALAT

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg har på ingen måde tænkt mig at ødelægge den gode julestemning og komme med en lang tale om, hvor lidt jeg rent faktisk bryder mig om julemad. Men lad mig sige det kort; jeg kan virkelig ikke lide julemad ;-)Det er mørkt, tungt, brunt og fyldt med kød, som jeg ikke spiser specielt meget af.

Der er dog en ting ved julen, som jeg holder enormt meget af – og det er rødkålssalen. Den friske af slagsen, vel og mærke. Rødkål er sprødt, friskt, lækkert og dekorativt og så holder sådan et kålhoved til mange mange måltider.

I lørdags skulle vi holde julefrokost i min madklub. Jeg var den eneste, som ikke stemte for traditionel julemad, så jeg besluttede mig for at bidrage med en rødkålssalt. Jeg var lidt presset på tiden, så jeg kastede mig ud i en meget simpel af slagsen. Den blev heldigvis ret god og jeg har bestemt tænkt mig at gentage succesen i juledagene. Opskriften skal I naturligvis ikke snydes for <3

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det skal du bruge (tilbehør til 3 personer)

 • 1/2 rødkål
 • 2 appelsiner
 • En stor håndfuld salte peanuts

Dressing

 • Saften fra 1 lime
 • 1 spsk sesamolie
 • 1 spsk Tahin
 • 1 spsk fiskesovs
 • 1 spsk risvineddike

Sådan gør du

 • Snit rødkålen, skær appelsinerne i stykker, hak nødderne og bland det hele sammen i en skål.
 • Bland alle ingrediensere til dressingen i en skål
 • Hæld den over salaten og fordel den godt og grundigt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments