Asiatisk salat
Kender I det der med, at man craver sådan en rigtig lækker sprød salat, der har så meget fylde og crunch, at den nærmest kan udgøre et hovedmåltid? Sådan har jeg det i ny og næ og så er det ofte en omgang ala den her, som jeg sværger til.
Den smager virkelig virkelig godt og så smager den virkelig også af meget. Mest af alt skyldes det den der magiske dressing, som har dit helt eget afsnit lidt længere nede. For det fortjener den.
Og kær salat, mange navne, for egentlig kunne man jo også bare kalde den for en god spidskålssalat med gulerødder, men den får det asiatiske touch fra mange forskellige aromaer. Bl.a chili, de salte og knasende peanuts og selvfølgelig koriander. Derfor navnet, Asiatisk salat. Er man ikke på koriander-holdet, så går man selvfølgelig bare udenom dem. Men personligt vil jeg synes at det vil være synd og skam.
Men nok snak for nu. Opskriften er simpel og lige til at gå til og den kommer naturligvis lige her
Asiatisk salat med en vidunderlig dressing
Ingredienser
- ½ rødt spidskål (almindelig rødkål er det helt fint alternativ)
- ½ spidskål
- 3 gulerødder
- 1 bundt forårsløg
- ½ chili
- 1 bundt frisk koriander
- En håndfuld peanuts
Vidunderlig dressing
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk sesamolie
- ½ dl risvineddike
- 2 tsk soja
- 1 tsk fiskesovs
- 2-3 tsk sukker
- 2 fed hakket/revet hvidløg
- 1 spsk revet ingefær
- Saften fra 1 lime
Tilberedelse
- Snit begge slags spidskål og gulerødder i tynde fine strimler og skær den halve chili i tynde skiver. Bland det hele sammen i en skål
- Bland alle ingredienser til dressingen godt og grundigt og fordel den efterfølgende jævnt over salaten.
- Hake de friske koriander og bland dem sammen med salaten.
- Hak peanuts og forårsløg groft og fordel dem på toppen af salaten.
Den magiske dressing
Som sagt er det dressingen, som er med til at gøre den helt store forskel. Og skriv den endelig bag øret, for den fungerer også til mange andre salater. Faktisk langt de fleste, vil jeg mene.
Af en dressing at være, så indeholder den også en del ingredienser, men det skal man altså ikke lade sig skræmme af. Mange af dem, har I sikkert allerede i jeres basislager.
Risvineddiken er måske det eneste, som kan være lidt svært at få fingrene i. De asiatiske supermarkeder har dem altid, men hvis man ikke lige har sådan et nede på hjørnet, så kan en klassisk hvidsvinseddike også udgøre et alternativ eller en sjat sød chilisovs.
Men er man glad for det asiatiske køkken, så kan jeg kun anbefale at få fingrene i en risvineddike. Sådan en sjat kan gøre underværker på langt de fleste retter.
Som tilbehør til?
Som sagt vil jeg næsten påstå, at salaten vil kunne udgøre et måltid for sig selv. I hvert fald vil vi snakker en god frokost. Men skal der lidt ekstra fyld til, så kunne jeg forestille mig, at en god omgang hjemmelavede naan brød vil være et perfekt match og hvis man mangler lidt grønt til en omgang nudler, så er jeg sikker på, at vi snakker om det perfekte – og ikke mindst farverige tilbehør.
Et lille tip
Vær endelig ikke bage for at lave for meget. Salaten smager også himmelsk efter en dag i køleskabet, hvor grøntsagerne har haft tid til at trække en masse smag fra dressingen.