Bogen er modtaget som anmeldereksemplar, så derfor Reklame
Hvis I følger med henne på Instagram, så har I måske bemærket, at jeg for nyligt er blevet den lykkelige ejer at Louisa Lorang’s seneste kogebog, “Grøn mad på 30 minutter”. Jeg elsker den og har allerede kastet mig ud i flere af retterne med stor succes. En af dem er den her nudelsalat med peanutbutter. den smagte SÅ godt og hvis I synes om den, så kan jeg kun anbefale at købe bogen. Der er mere hvor det kommer fra.
Nudelsalat med peanutbutter
I får selvfølgelig også netop den her opskrift, fordi den er min favorit. Uden tvivl. Den smager SÅ godt og det skyldes naturligvis den helt igennem vidunderlige peanutsauce, hvor alle smage møder hinaden. Det stærke, det salte, det sure og det søde.
Nu har jeg naturligvis også en ganske stor svaghed for det asiatiske køkken og derfor var det også en af de første opskrifter, jeg kastede mig over. Den kan laves på nul komma fem (maks 30 minutter, som bogen også lover) og så kan den naturligvis også varieres efter smag og behag.
Nudelsalat med peanutbutter
Ingredienser
- 200 gram nudler
- 300 gram broccoli
Peanutsauce
- 1 fed hakket hvidløg
- 1 tsk revet ingefær
- Olie til stegning
- 100 gram peanutbutter
- ½ dl soja
- ½ dl kogende vand
- 2 spsk limesaft
- 1 spsk ahornsirup (Kan også sagtens erstattes af en spsk sukker)
- 1 spisk chilisauce (gerne sriracha)
Tilbehør
- Fintsnittet forårsløg
- Hakkede peanuts
Noter
Tilberedelse
- Kog nudlerne efter anvisning på pakken
- Skær broccolien i mundrette stykker og damp den i kogende vand i et minutstid. Husk at lade dem afdryppe.
- Hak hvidløg og ingefær fint og og steg dem i en lille gryde eller på en penge i en smule olie. De skal blot tage lidt farve.
- Tilsæt Peanutbutter, soja, kogende vand, limesaft, ahornsirup og chilisauce og rør det hele sammen under opvarmning.
- Fordel forsigtigt saucen over nudlerne og tilsæt broccolien.
- Server sammen med forårsløg og peanuts (eller hvad du ellers har lyst til)
Frit valg på grønsagshylderne
Som jeg også har noteret i opskriften, så kan broccolien snildt erstattes af andre grøntsager. Her er det vil kun fantasien, der sætter grænser og jeg kunne forestille mig, at både gulde, peberfrugt og squash vil gode bud. Er man til den lidt mere spicy version, så tror jeg heller ikke at et par tynde skriver frisk chili vil være en dårlig idè.
Hvis I får smag for mere asiatisk så prøv også min spicy papaya salat
Grøn mad på 30 minutter
Som nævnt er opskriften tyvstjålet fra Louisa Lorang’s seneste kogebog “Grøn mad på 30 minutter” som jeg har været så heldig at modtage et anmeldereksemplar.
Den er allerede blandt mine favoritter i min kogebogsamling og hvis man elsker grøn mad og opskrifter, der ikke kræver alverdens tid eller ingredienser, så er jeg ikke et sekund i tvivl om, at den vil være en god investering.
Den holder hvad den lover og jeg har endnu ikke brugt mere end 30 minutter på nogle af retterne og jeg har heller ikke skulle forbi Torvehallerne for at opstøve et eller andet mystisk krydderi eller en mel-sort, som jeg aldrig har hørt om. Det er rimelig lige til og rimelig basic. samtidig med, at den stadig byder nye smage og muligheder. Den består af 60 opskriften, som alle er vegetariske.
Prøv også en af mine andre asiatiske favoritter Chicken Tikka Masala