Teenagehud som voksen – og hvordan jeg slipper af med den

Teenagehud som voksen - og hvordan jeg slipper af med den 1

Reklame for Retouch Clinic (alle holdninger og erfaringer er mine egne)

Teenagehud som voksen

Dårlig hud i tide og utide, er noget jeg har kæmpet med det meste af mit liv. Ikke af den der helt alvorlige slags, der krævede medicinsk behandling, men den slags, hvor huden bare altid så ud til at være en smule ude af balance. Nogle perioder har været bedre end andre, men det er først inden for de seneste år, at jeg sådan for alvor, har fået bugt med det. Og så sker der alligvel små tilbagefald i ny og næ. Vildt irriterende, men sådan er det nok bare.

Det er præcis sådan et – og bekæmpelsen af det – som det skal handle lidt om nu. Men lad os lige gå tilbage til der hvor det hele startede.

Teenagehud som voksen - og hvordan jeg slipper af med den 2

Long story short

Som teenager var min hud som så mange andres. Uren i og irriteret, uden at det var helt slemt. Dengang kunne jeg leve med det, for jeg var jo teenager og det var bare sådan det var. Så kom jeg et godt stykke op i mine 20ere og det der blev det bare heller ikke helt godt. Jeg prøvede en del forskelligt og gennem bloggen her, fik jeg også mulighed for at prøve en masse forskellige behandlinger. Nogle var ganske gode, men der kom aldrig helt bugt med det. 

For godt og vel fire år siden, fik jeg mulighed for at få en konsultation hos Mads, der netop havde været med til at åbne Retouch Clinic i hjertet af København. Han kiggede på mig og sagde, at “det kunne han snildt fikse”. Det var bestemt ikke første gang, at nogen havde sagt det til mig, men jeg havde ikke det store at tabe, så jeg gav det et forsøg.

Og thank god for that. Det tog godt og vel et lille år med forskellige behandlinger. Primært en peeling, som hedder aknelan. Men også et par behandlinger med laser. Resultaterne kom hurtigt og min hud blev bedre og bedre. Men efter et lille år, var den mere eller mindre, som jeg altid havde drømt om. Derefter trappede vi ned på behandlingerne og med en peeling hver 6 måned ca. Har vi formået at holde det nede. Jeg vil evigt være Mads taknemmelig for de behandlinger.

Men – for ja, der er desværre et men. Èn gang problem hud, altid problemhud (i hvert fald for de fleste af os). Selvom min hud, i store træk, stadig har det bedre, end den nogensinde har haft, så kan jeg desværre ikke undgå at der kommer et tilbagefald engang imellem. Og sådan et fik jeg her i efteråret. 

Tilbagefald

Jeg gik lidt i panik og skyndte mig at skrive til Mads. Igen var han rimelig fortrøstningsfuld og sendte mig en tur ind til sin Kostmetolog. Hun hedder Marianne og er specialiseret i de hormonelle forstyrrelser, der ofte er skyld i de udbrud, som jeg oplever. 

Hun tog et kig på min hud og kunne godt konstatere, at den ikke var helt i balance. Det problem fik hun heldigvis løst på en månedstid. Nu vil jeg ikke gå aaaalt for meget i dybden med, hvad hun præcis gjorde, for hvert forløb er individuelt. Men kort fortalt, så bestod den første behandling af en kemisk peeling med salicylsyre.

Teenagehud som voksen - og hvordan jeg slipper af med den 3
Retouch Clinic
Teenagehud som voksen - og hvordan jeg slipper af med den 4
Klar til at lade Marianne gå i krig

Salicylsyre

Nej, salicylsyre ringede altså heller ikke en klokke hos mig, men kort sagt, så er det udvundet af barken fra et bestemt piletræ. umiddelbart lyder det også en anelse voldsomt at behandle huden med en syre, men faktisk er salicylsyre et anti-inflammatorisk middel så har det i mange år være en populær ingrediens i mange rense- og peelingprodukter. Særligt også i renseprodukter fordi den virker bakteriedræbende, antiseptisk og desinficerende. Så fik vi vist det på plads. 

Efter den første behandling med Salicyl syre, fik min hud lov til at hvile sig i et par uger. Derefter var jeg forbi Marianne igen, hvor jeg fik en yderst effektiv dybderens. Sådan en omgang, hvor huden først blev renset og gennemfugtet og derefter fjernede hun ellers alle de urenheder, som lå og lurede i overfladen. Hun sagde det som det var – der var en del af komme efter, så det krævede hele to behandlinger, med en uges mellemrum. Derefter trængte den til endnu en pause. Det fik den i tre uger og derefter var jeg forbi til endnu en behandling med Salicylsyre. 

Det er godt og vel en måned siden nu og guess what – min gode hud er back on track og jeg krydser virkelig fingre for, at den bliver her. Der opstår stadig en urenhed hist og her. Men det kan jeg sagtens leve med og jeg har også erkendt, at sådan vil det nok altid være. 

Teenagehud som voksen - og hvordan jeg slipper af med den 5
Zo Skin Health

Supplerende produkter

Marinne var naturligvis også interesseret i at høre, hvilke produkter, jeg bruger på min hud. Da jeg fortalte, at det primært var Estèe Lauders Night Repair, Creme de la Mer og Weledas Skin food, havde hun ingen indvendinger. Hun mente dog, at behandlingerne ville få en ekstra god effekt, hvis jeg supplerede med en produktserie fra ZO Skin Health. Jeg har tidligere prøvet nogle af deres produkter, hvor de havde en vanvittig effekt. I denne omgang har jeg testet deres “Getting Skin Ready” og jeg skal da lige love for, at de er effektive.

Det er et tre-trins rensesystem, som jeg bruger et par gange om ugen. Marianne gav mig trænge instrukser om, at jeg kun skulle bruge dem 2-3 gange ugentlige, da de er så aktive, at det ville være for voldsomt at bruge dem dagligt. En omgang rens kan bedst af alt beskrives som en mintpastel for huden. Alle produkterne kan desuden købes hos Retouch og i deres webshop. Men jeg vil anbefale, at man får den helt rigtige vejledning først, da de som sagt er meget aktive og effektive og kan også være hårde for huden.

Match made in heaven

Som jeg også har skrevet øverst, så har jeg modtaget behandlingen af Retouch, fordi vi har et samarbejde. Det er selvfølgelig virkelig skønt, men en del af mig føler også, at det står i vejen for mine udtalelser og at de kan fremstå farvede. Jeg kan med hånden på hjertet sige, at jeg er evig taknemmelig for alt det, som Retouch har gjort for min hud og hvis de ringede i morgen også sagde, at de ikke ville samarbejde med mig, så vil jeg stadig være fast kunde.

Det blev lige en lidt længere fortælling om min huds seneste rejse, men jeg ved at flere af jer, oplever samme problemer. Og hvis hvis mit lille tip blot kan hjælpe en enkelt eller to, så er jeg glad. For dårlig hud som voksen, er virkelig ikke sjovt og er bare enormt hæmmende, på flere punkter. 

Teenagehud som voksen - og hvordan jeg slipper af med den 6
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments