Bedste shampoo til tørt hår

Du har sikkert prøvet det samme som mig; at skulle ud ad døren til noget vigtigt, eller bare noget, hvor en god hårdag vil være på sin plads. Så kigger du på dig selv og ser bare en tørt, trist og slidt hår. Altså hår, som ikke ser spor attraktivt ud, som ingen glans har og som ser ud til at kunne knække, så snart man rører ved det.

Samtidigt har du nok også følt, at der MÅTTE være en shampoo til tørt hår derude, som er præcis den fugtgivende shampoo, der kan gøre miraklet. Men at markedet for hårprodukter er uendelig stort og til tider uoverskueligt, kan vi ikke løbe fra. Vi kan læse om den ene og den anden, som lover mirakler, men hvis man skal igennem dem kunne det hurtigt blive en livslang proces og en meget dyr fornøjelse.

Hickap

Netop derfor har jeg sat mig for at lave en test for at finde den bedste shampoo til tørt hår, der kan komme det evige problem til livs.

Så længe jeg kan huske, har jeg haft en svaghed for skønhedsprodukter og særlig dem, der kan give os alle lidt mere glow. Derfor har det også været en stor fornøjelse at finde frem til de bedste løsninger, for livet er altså bare for kort til trist og tørt hår.

Artiklen indeholder affiliatelinks markeret med * og indlægget skal derfor betragtes som reklame. Hvis I, som læsere, køber noget via dette link, tjener jeg en lille del af det beløb, I bruger. Du kan læse mere om min brug af affiliatelinks her.

Bedst i test af shampoo til tørt hår

Men som jeg nævnte tidligere, så er markedet for hårprodukter næsten uendeligt, så selvom jeg har fundet det, der for mig er den bedste fugtgivende shampoo som gør op med trist og tørt hår, så har jeg selvfølgelig også mødt en rækker andre produkter, som gør det godt. Jeg har udført min lille bedst i test over en længere periode. Nogle af hårprodukterne har jeg mødt for lang tid siden og andre har jeg kastet mig over her i jagten på at finde den bedste shampoo til tørt hår. Hvert produkt har jeg brugt over en periode og vurderet resultatet ud fra, hvordan det efterlod mit hår og hvor stor en forskel jeg kunne se. Det skal selvfølgelig også siges, at jeg har testet produkter, som ikke gjorde noget godt for mig og derfor naturligvis ikke kvalificerede sig til en plads på listen.

Produkterne har jeg haft hjemme på min badeværelseshylde og anvendt dem efter de angivende instrukser. Jeg har fulgt min normale hårvaske-rutine, som består af 2 ugentlige vaske. Jeg har haft hvert produkt i hånden og har særligt lagt vægt på duft og konsistens. Efterfølgende har jeg naturligvis kigget på resultatet og det er de ting, der tilsammen har afgjort min vurdering.

Shampoo til tørt hår - Bedst i Test: Dercos Kera-Solutions

Bedst i Test: Dercos Kera-Solutions

Testvinder og min personlige favorit blandt de shampoos jeg har prøvet.

Mængde: 250ml

Vejl. pris: 129,95,-

Mit kendskab til Dercos Kera Solutions er relativ ny. Jeg fik den anbefalet af en kollega fra skønhedsbranchen, som fortalte hvordan den havde forhandlet hendes hår fra at være tørt og trist til at være helt skinnende, blankt og fugtigt. Lige i den situation kunne jeg jo kun kigge på hende og konstatere, at hendes hår i hvert fald havde præcis det sunde, shiny og rene look, som de fleste af os gerne vil have. Efter at have brugt den et par gange, må jeg bare give hende ret. Der er virkelig noget helt særligt over den og allerede efter få hårvask, kunne jeg se resultater. 

Noughty To the rescue shampoo til tørt hår

Noughty To the rescue shampoo

Budgetvenlig, består af naturlige ingredienser og giver håret en fin glans.

Mængde: 250ml

Vejl. pris: 89,-

Her har vi endnu en virkelig skøn shampoo til tørt hår, som er en af dem, jeg vender tilbage til igen og igen. Ikke kun fordi den er relativ budgetvenlig, men også fordi, den virkelig bare er god. Den består af 97% naturlige ingredienser og passer ikke kun godt på håret, men også på miljøet. Normalt kan jeg have svært ved at få de helt naturlige shampooer til at skumme op og de kan derfor være svære at fordele. Det oplever jeg ikke med den her. Konsistensen er virkelig lækker og så efterlader den håret rent, blødt og med en skøn glans. 

The Ritual of Jing shampoo til tørt hår

Rituals of Jing Shampoo

Den mest velduftende shampoo, som består af 90% naturlige ingredienser.

Mængde: 250ml

Vejl. pris: 104,95,-

Først og fremmest, så er jeg kæmpe fan af Rituals og hele deres univers. Faktisk har jeg aldrig prøvet et produkt fra dem, som jeg ikke synes om. Det gælder heller ikke deres Gloss og Nutrition shampoo, som netop er lavet til at give tørt og trist hår, en god portion kærlighed. Den er bl.a beriget med et multifugtkompleks som udglatter håret og kokosolie (fik jeg sagt, at jeg elsker alt med kokos?) som skaber en smuk glans. Den består desuden af 90% naturlige ingredienser og så er det også en af dem, som dufter fuldstændig himmelsk. Præcis ligesom alle andre produkter fra Rituals. 

Briogeo banana shampoo til tørt hår

Briogeo banana shampoo

En shampoo med den skønneste kokosduft og gode plejende vitaminer.

Mængde: 369ml

Vejl. pris: 104,95,-

Ikke nok med, at Briogeo Banana Shampoo er vegansk og virkelig velduftende (i hvert fald, hvis man er den af dem, der har en svaghed for alt med kokos) så er den også lavet, til netop at hjælpe trist, tørt og livløst hår. Den forsyner håret med vigtige vitaminer og aminosyrer og så indeholder den også antioxidante ingredienser for sundt hår. Den er lavet til at give masser af fugt. Derudover er det også værd at nævne, at den har en vidunderlig konsistens, som gør at den nemt skummer op og hurtigt kan fordeles i hele håret. 

The Body Shop Shea Shampoo til tørt hår

The Body Shop Shea Shampoo

En skøn shampoo, som er dejlig nem at fordele i håret.

Mængde: 250ml

Vejl. pris: 90,-

Hos The Body Shop kan man næsten få alt og derfor har de selvfølgelig også et bud på en nærende shampoo til tørt hår. Den her har været på besøg på min badeværelseshylde MANGE gange og det har den selvfølgelig fordi den bare er rigtig GOD. Det er en af dem, som tilfører så meget næring, at man måske lige kan strække hårvasken med en enkelt dag eller to. Den består af 92% naturlige ingredienser. Derudover indeholder den også et vegansk silkeprotein, som går ind og reparere håret indefra. Den efterlader håret helt blødt og tilfører også en smuk glans. Derudover er det også en af dem, som får et par ekstra point for sin fantastiske duft.

Maria Nila True Soft shampoo til tørt hår

Maria Nila True Soft

Maria Nilas svar på en fugtgivende shampoo, som både er vegansk, plejende og beskyttende.

Mængde: 350ml

Vejl. pris: 209,95,-

Svenske Maria Nila er kendt for deres skønne, veganske og cruelty free produkter. I mange år har jeg også været stor tilhænger af deres fantastiske shimmer spray, der giver godt med glans.

De har selvfølgelig også lavet en shampoo til tørt hår som ikke kun dufter helt fantastisk, men som også er skøn i konsistensen og nem at fordele i håret. Den indeholder bl.a arganolie, som netop modvirker trist og kruset hår og som samtidig tilfører en smuk glans. Den indeholder hverken parabener eller sulfater og så beskytter den tilmed mod UV-stråling.

til tørt hår

Id Hair Repair Shampoo

En fugtgivende shampoo, der både er parfumer og parabenefri og som pynter på badeværelset.

Mængde: 300ml

Vejl. pris: 199,-

Id Hair Repair Shampoo er et virkelig godt bud på en fugtgivende shampoo til tørt hår, hvis man har tendens til at opleve tørt og tjavset hår, efter kemisk behandlet hår. Den går netop ind og beskytter håret mod ydre påvirkninger, da den er beriget med marula-olie, som er fyldt med nærende proteiner. Den er både parabenefri og uden allergene parfumer.

Derudover er den også lavet i et smukt nordisk design, som virkelig taler ind i mit æstetiske univers og selvom indholdet af effekten af en god fugtgivende shampoo selvfølgelig er det vigtigste, så gør det bestemt heller ikke noget, at den pynter lidt på badeværelset.

Hvad du skal kigge efter i en god shampoo

Når hår føles trist, gruset og tørt, kan det skyldes mange forskellige ting. Det kan komme indefra og det kan komme udefra. For mig personligt, opstår problemet med tørt hår ofte, når vi går fra sommer til vinter. Kolde temperaturer gør ikke noget godt for mig og det gør vind bestemt heller ikke. Når problemet med tørt hår er meget individuelt, så er det selvfølgelig også svært at sige præcis, hvad en god fugtgivende shampoo skal indeholde, men en god tommelfingerregel er, at den skal genopbygge, beskytte og pleje. Netop de faktorer har jeg jeg selvfølgelig haft for øje, her i min lille bedst i test.

Bedste fugtgivende shampoo

Der findes en shampoo til de fleste hårtyper og de fleste hårproblemer. Der findes dem til krøller, dem til blonde, dem til mørke, dem til tyndt, til tykt osv. Og så findes der selvfølgelig også dem til trist og tørt hår. Ønsker man at få glansen og det sunde look, så er det selvsagt dem man skal gå efter. De er ofte rige på olier, uden sulfater, som ofte kan være grund til udtørring. De er rige på gode vitaminer og plejende ingredienser. Ønsker man et optimalt resultat, så kan det ofte være en god idè at supplere med en balsam til tørt hår og en hårkur.

Ofte stillede spørgsmål

Kan man redde tørt hår?

Det kan man sagtens og det er relativt nemt. Det kræver blot, at man bruger de rigtige hårprodukter, som både nærer, beskytter og genopbygger håret. Det er klart, at forandringen ikke sker efter en enkelt dag, men hvis man holder sin pleje ved lige, vil man hurtigt kunne se resultater.

Hvad skal man gøre mod tørt hår?

Først og fremmest skal man finde en god fugtgivende shampoo, som passer til ens hårtype og meget gerne supplere med en god balsam og hårkur. Man skal overveje at skrue lidt ned for mængden af hårvask og se om man kan nøjes med at vaske det 2-3 om ugen.

Hvad gør man ved tørt og kruset hår?

Man finder de rigtige hårprodukter. Hårprodukter, som giver fugt, beskyttelse og genopbygning. Derudover skal man også udgå for meget varmebehandling så som glattejern, føntørring og krøllejern. Selvom mange varmebehandlings-værktøjer er meget mere beskyttende, end tidligere, så er det stadig noget, der slider på håret.

Hvilken shampoo er bedst til tørt hår?

Den bedre shampoo til tørt hår giver masser af fugt, beskytter og genopbygger. Når den så også dufter godt og er nem at arbejde med, går det det hele op i en højere enhed. Jeg vil mene, at Dercos Kera Solutions fra Vichy, opfylder alle krav.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments