Bedste primer (Bedst i Test 2023)

Vi kender alle til de dage, hvor de mørke rande under øjnene synes ekstra synlige, og en enkelt urenhed kan føles som om, den er det eneste, ander ser når de kigger på en. For slet ikke at tale om de perioder, hvor ens hud er langt fra jævn, og små, irriterende røde plamager stikker frem.

Heldigvis findes der hjælp til de situationer, og med en god primer kan man hurtigt komme dem til livs. Men selvfølgelig er “bedste primer” et relativt begreb, og det er ingen hemmelighed, at markedet er oversvømmet med utallige muligheder. Det kan være en smule udfordrende at begive sig derud og finde den perfekte primer, der opfylder ens specifikke behov. Det kræver både grundig research og muligvis nogle fejlskud undervejs.

Ikke desto mindre er der hjælp at hente, da jeg netop har besluttet mig for at gennemføre en omfattende primer-test. Jeg har udforsket de forskellige muligheder på markedet og forhåbentlig kan jeg hjælpe nogle af jer derude med at finde den helt rigtige primer, der kan imødekomme netop dine behov. Formålet er ganske enkelt at give jer den nødvendige information, som kan hjælpe jer med at finde jeres go-to primer, som kan tackle netop jeres udfordringer. Altså en primer til hvert behov.

Hvad er en primer?

En primer er en kosmetisk produkt, der anvendes før foundation eller makeup påføres på huden. Formålet med en primer er ganske enkelt, at forberede huden til makeup ved at skabe en jævn og glat overflade. Den hjælper med at minimere synligheden af porer, fine linjer og uregelmæssigheder i huden, hvilket resulterer i en mere ensartet og fejlfri makeup. En primer fungerer også som en base, der forlænger holdbarheden af ​​makeup ved at forhindre, at det smelter eller forsvinder i løbet af dagen.

Bedste primer (Bedst i Test 2023) 1

Makeup primer test

Som tidligere nævnt er markedet for primere nærmest uendeligt stort, og de findes i utallige prisklasser. Det er umuligt at teste dem alle, det er indlysende. I min test har jeg derfor fokuseret på de behov, jeg personligt har stået over for gennem årene. Til tider har jeg søgt efter den bedste primer til at dække mørke rande, en primer med høj dækkeevne, eller andre gange har jeg ledt efter en fugtgivende primer. Uanset hvad har jeg brugt primere så længe jeg kan huske, og jeg har næsten altid en med mig, når jeg er på farten.

I min test har jeg valgt at inkludere både nogle af de primere, som jeg vender tilbage til gang på gang, samt nye versioner, for at vurdere om de lever op til deres løfter.

For god ordens skyld skal det selvfølgelig også nævnes, at jeg har testet primere, som på ingen måde har imponeret mig, og som jeg ikke vil anbefale at investere i. Disse har jeg naturligvis valgt ikke at inkludere.

Dr. Jart+ Pore·remedy Primer - Bedste primer

Dr. Jart+ Pore Remedy Smooth Primer – (Bedst i test)

Jeg har testet mange primere i mit liv. Også flere end dem, der er med i denne test. Hvad der udgør den bedste primer er selvfølgelig individuelt, da vi alle har forskellige behov. Men den, jeg vender tilbage til igen og igen og som opfylder mine behov, er den fantastiske Pore Remedy Smooth Primer fra Dr.Jart+ som for mig er den bedste primer. Grunden til, at jeg elsker den så højt er, at den illuminere alt rødme i huden og giver den fineste glatte overflade.

Den fungerer rigtig godt i brug med deres Cicapair creme, som jeg anbefaler til alt og alle og som har gjort rigtig meget godt for mig og for mange af mine veninder. Så venner, hvis en ensartet hudtone og glat overflade står på jeres ønskeliste, så skal I virkelig tjekke den her ud.

ECooking Primer

ECooking Primer

Flere af mine veninder er fuldstændig besatte af ECooking og alle deres produkter. Utroligt nok, er deres primer det første af slagen, som jeg kaster mig over og det skyldes faktisk, at jeg fik den i gave af en af selvsamme veninder. Men det bliver den ikke mindre god af og den er hurtigt blevet en del af min faste make up rutine. Den har den der skønne og lette tekstur, som ligger sig fint på huden og giver en skøn og glat teksttur. Samtidig indeholder den nærende ingredienser, der fugter, beskytter og nærer huden.

MAC Studio Fix Mattifine 12Hr Shine-Control - Primeren til det matte look

MAC Studio Fix Mattifine 12Hr Shine-Control – Primeren til det matte look

Mac’s Studio Fix Mattifine Primer er lidt af en klassiker når vi snakker primere og det er ikke uden grund, for den er virkelig god. Hvad jeg særlig elsker ved den er, at den giver den der helt glatte og ensartede hud. Til de dage, hvor man har lyst til at skrue lidt ned for den glinsende hud, er den helt genial. Den reducerer tilmed synligheden af porerne og så kontrollerer den talgproduktionen. Det her er uden tvivl primeren man skal gå efter, hvis man er til det matte look. 

Sephora Smoot + Blur Primer - Den budgetvenlige Primer

Sephora Smoot + Blur Primer – Den budgetvenlige Primer

Sephora har naturligvis også et bud på en rigtig god primer. Nemlig deres Smoot + Blur Primer og hvad jeg særligt elsker ved den her er, at det er en slag 2-i-1-produkt. Eller med andre ord, så har den to funktioner. Den ene er den udglattende effekt, som både mindsker porer og som et flot og forskønnende filter. Den anden er dens udglattende effekt, som ligger sig fint på huden og gør den klar til foundation. Den gør både foundation nemmere at lægge, men også at den holder længere. Her får man altså en virkelig god primer til prisen.

Catrice The Corrector Anti-Redness - Den billigste primer

Catrice The Corrector Anti-Redness – Den billigste primer

Denne primer fra Catrice, er et levende bevis på, at pris ikke altid er ens betydende med kvalitet. Her snakker vi vel noget nær den billigste primer på markedet og som I næsten kan se på billedet, har jeg brugt den en del. Den er virkelig god og det er sådan en, jeg bruger når jeg lige lige rigeligt tendens til rødme i ansigtet. Den er nemlig designet til netop det og den indeholder beroligende ingredienser, der hjælper med at reducere irritation og rødme i huden. Det er let og oliefri og absorberes nemt i huden.

Glow Priming Moisturizer Honey - Primeren der giver glød

Glow Priming Moisturizer Honey – Primeren der giver glød

Svenske Hickap er også kommet med et bud på en rigtig god primer og den vil jeg anbefale til alle, der gerne vil have lidt ekstra glød. Den har en skøn honningfarvet nuance og består af gode ingredienser, der netop går ind og opbygger den der glød, som mange af os gerne vil have. Derudover er det et 2-i-en produkt, da den også fungerer som en ansigtscreme, der går ind og plejer følsom hud og beskytter mod miljøpåvirkning.

Hemp Serum-In-Primer - Primeren med Hampfrøolie

Hemp Serum-In-Primer – Primeren med Hampfrøolie

The Body Shop har lavet en lille genistreg af en primer. Nærmere bestemt, en primer med hampfrøolie. Netop hampfrøolie er kendt for sine mange gode fugtgivende egenskaber og det mærker man tydeligt i dette produkt. Først og fremmest, så gør den det, en primer skal gøre; gør huden klar til et lag make up, samtidig med at pleje og fugte. Derudover giver den fugt i op til 24 timer og forhindrer, at make up’en ligger sig i porerne og i de fine linjer.

Hvis I er klar på flere produktanmeldelser, så se med her:

Oslo Skin Lab anmeldelse

Bedste balsam til tørt hår

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments