Bedste balsam til tørt hår

Du kender sikkert godt den klassiske situation; du står op eller kommer hjem fra en lang dag på farten, rækker ud efter hårbørsten, børster håret igennem og det eneste du ser er tørre, slidte og triste spidser, som mest af alt trænger til en ordentlig omgang kærlighed. Der er ingen glans, ingen fugt og mest af alt føles det som om, at hårstråene kan knække, bare du kigger på dem. 

Men du ved nok også, at der findes en løsning derude. En lille behandling, som kan tilføre pleje, fugt og nærende ingredienser. Altså bare en rigtig god balsam. Men markedet for hårprodukter, der lover det ene mirakel efter det andet, kan virke uoverskueligt stort og det kan kræve mange forsøg, hvis man skal finde den bedste balsam til tørt hår. Og for at sige det som det er, så kan det også blive en rigtig dyr fornøjelse. 

Jeg har tidligere lavet en test, hvor jeg ville finde frem til den bedste shampoo til tørt hår og derfor vil det være helt passende, at kaste mig over det præcis samme projekt, når det kommer til balsam. Altså finde frem til den bedste balsam til tørt hår, så både jer selv og I kan komme det irriterende problem til livs, for vi kan vel godt blive enige om, at livet er for kort til trist og tørt hår. 

Bedste balsam til tørt hår 1

Bedst i test af Balsam til tørt hår

Som sagt er denne “bedst i test” lavet med udgangspunkt i at finde den aller bedste balsam til tørt hår. En balsam, som gør præcis det, en god balsam skal: plejer, styrker, beskytter, genopbygger og ikke mindst, efterlader håret med et sundt, naturligt og glansfuldt look.

Jeg har lagt vægt på flere ting i udførelsen af min test. Det gælder bl.a konsistens (om den er nem at fordele i håret) duft (det ER altså bare lidt lækkert, når håret dufter godt) og ikke mindst, om de den rent faktisk går ind og styrker og reparerer og ikke kun gør håret blødere og nemmere at rede ud. 

Artiklen indeholder affiliatelinks markeret med * og indlægget skal derfor betragtes som reklame. Hvis I, som læsere, køber noget via dette link, tjener jeg en lille del af det beløb, I bruger. Du kan læse mere om min brug af affiliatelinks her.

Testen har jeg udført over en længere periode og hver balsam, har jeg brugt minimum 2 to gange, for at sikre min bedømmelse. Jeg har ganske enkelt blot ladet dem indgå i min normale hårplejerutine, som består af 2 x ugentlig hårvask. Jeg har brugt dem efter de angivne instrukser. Det giver næsten sig selv, at de er blevet brugt som sidste led i min hårvask og jeg har ladet dem virke efter det den enkelte balsams instruks. Ofte har det været 2 minutter. 

Nogle af dem, har jeg stiftet bekendtskab med tidligere og brugt igen og igen, mens andre er været igennem test-møllen for første gang. 

Det skal også nævnes, at jeg i samme forbindelse, har stiftet bekendtskab med flere produkter end dem, I kan læse om. Men af naturlige årsager, kvalificerede de sig ikke til en plads på listen. De var ganske enkelt ikke gode nok. 

Maui Moisture and Hydrate + Shea Butter Conditioner

Testvinder: Maui Moisture and Hydrate + Shea Butter Conditioner

Testvinder og min personlige favorit blandt de balsam jeg har prøvet. Den dufter himmelsk og efterlader håret blødt og skinnende.

Mængde: 385ml

Vejl. pris: 109,95,-

Testens vinder kommer fra Maui og det skyldes simpelthen, at det er sådan et produkt, som jeg kun kan sige fantastiske ting om. For det første har jeg læst mig frem til, at ingredienserne er håndplukkede og håndlavede på den tropiske ø Maui og alene det, er nok til at fange min opmærksomhed. Men derudover, så er den fuldstændig fantastisk for håret og særligt i perioder, hvor det trænger til ekstra kærlighed. Den er netop lavet til at reperere beskadigede lokker og er propfyldt med nærende ingredienser. Titlen afslører, at et af ingredienserne er sheasmør og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det er hemmeligheden bag balsammens effekt. Efter brug bliver håret helt smidigt, livligt og glansfyldt. Men den formår også at bevare hårets struktur, så det naturlige fald (som jeg selv har) ikke bliver fladt. Som prikken over i’et, så dufter den også helt fantastisk og sender tankerne hen mod varme og tropiske himmelstrøg. 

Maria Nila True Soft Conditioner

Maria Nila True Soft Conditioner

En balsam, som jeg ofte vender tilbage til. Den er nem at påfører, opnår et virkelig godt resultat og så er den vegansk og crueltry free

Mængde: 300ml

Vejl. pris: 209,95,-

Her har vi en af dem, som har været på min badeværelseshylde mange gange, i løbet af årene og det er der naturligvis en gund til. Kort sagt, så er det bare en rigtig god balsam, som gør præcis det, en balsam skal. Den arbejder effektivt på at udglatte, blødgøre, nære håret og så tilfører den også en glans, som er umulig ikke at bemærke efter brug. Den består bl.a af nærende Argan-olie, som giver et ordentlig skud fugt, som er noget af det bedste, mine spidser ved. Derudover er den, som Maria Nilas øvrige produkter, produceret med bæredygtighed, dyrevelfærd og miljøvenlighed i centrum og så er den 100% vegansk. 

Briogeo Be Gentle, Be Kind Banana Superfood Conditioner

Briogeo Be Gentle, Be Kind Banana Superfood Conditioner

En virkelig god og velduftende balsam, der leder tankerne hen mod tropiske himmelstrøg og og hvide sandstrande.

Mængde: 369ml

Vejl. pris: 269,-

Jeg er stor fan af Briogeo’s Banana + Coconut serie, som netop er lavet til os, der døjer med lidt tørt, trist og slidt hår. Både fordi den dufter fuldstændig fantastisk og fordi produkterne bare er virkelig gode. Derfor skulle seriens balsam, naturligvis også have en plads på listen over de bedste balsam til tørt hår. Det er en nærende balsam, som tilfører masser af glans og fugt. Den er super nem at påføre og fordele i håret og når den har siddet og virket i de gyldne 2 minutter, efterladet den håret blødt, styrket og som sagt, virkelig velduftende. 

VICHY Dercos Kera Solutions Restoring 2 Minute Conditioning Mask

VICHY Dercos Kera Solutions Restoring 2 Minute Conditioning Mask

Egentlig en hårmaske, men fordi den kun skal arbejde i 2 minutter, fungerer den også som en helt perfekt balsam, der giver slidte spidser nyt liv.

Mængde: 200ml

Vejl. pris: 127,-

Efter at have kastet min kærlighed på Dercos Krea Solutions shampoo, måtte jeg simpelthen også prøve deres balsam. Blot for at se, om den var lige så god. Heldigvis blev jeg ikke skuffet. Eller faktisk går denne under at være en “hårmaske” men fordi den kun skal sidde i håret i 2 minutter, vil jeg mene, at den passer fint ind i en balsam-kategori. Den er netop lavet til at hjælpe med at reparere forekomsten af overfladeskader som spaltede spidser og samtidig forstærker den hårets struktur. Jeg elsker den særligt, fordi den er drøj i brug og virkelig nem at påføre. Samtidig efterlader den håret silkeblødt og med den der fornemmelse af, at der virkelig er blevet tilført en masse pleje. 

The Body Shop Moringa Shine & Protection Conditioner

The Body Shop Moringa Shine & Protection Conditioner

En lille perle i rækken af gode produkter fra The Body Shop. Den dufter himmelsk og efterlader håret med en smuk glans.

Mængde: 250ml

Vejl. pris: 99,95,-

Jeg ELSKER hårprodukter fra The Body Shop og derfor skal deres balsam, som netop er lavet til at give trist hår nyt liv, selfølgelig også have en plads på listen. For det første dufter den ekstremt godt – det føles lidt som at træde ind på et luksuriøst spa, når man bruger den. Derudover opfylder den alt hvad den lover. Den efterlader håret med en glans og mere strålende og gør det blødere og glattere. Derudover er den både god ved dyr og miljø. 96% af ingredienserne er naturlige og så er flasken lavet af 100% genanvendt plastisk. 

Green People Moisturising Conditioner

Green People Moisturising Conditioner

En fantastisk balsam til os med tykt hår, som gør det meget nemmere at rede ud og efterlader spidserne smukke og glansfulde.

Mængde: 200ml

Vejl. pris: 154,95,-

Mit kendtskan til Green People er relativt nyt. Faktisk var det i forbindelse med denne test, at jeg stiftede bekendtskab til dem. Jeg havde hørt en del gode ting, så det måtte komme an på en prøve. Jeg blev heldigvis ikke skuffet og derfor får deres balsam også en plads her på listen. Selvfølgelig fordi det er en rigtig god balsam. Og også fordi er lavet særlig til os med lidt kraftigt hår, som hurtig kan gå i filter efter en hårvask. Balsammen skal sidde i 1-2 minutter og derefter efterlader den håret helt blødt, dejligt nemt at rede ud og tilfører en smuk og helt naturlig glans. 

Bedste balsam til tørt hår 2

The Body Shop Jamaican Black Castor Oil Cleansing Conditioner

Jamaican Black Castor Oil Cleansing Conditioner er en fremragende balsam til tørt hår. Den fugter, styrker og genopretter hårets glans med jamaicansk sort ricinusolie og økologisk sheasmør. Den bevare hårets naturlige olier og dufter skønt.

Mængde: 400ml

Vejl. pris: 105,00,-

Jamaican Black Castor Oil Cleansing Conditioner er et relativt nyt og virkelig lækkert produkt fra The Body Shop. Den er netop lavet til at behandle tørt hår og give det den nødvendige fugt og næring.

Den indeholder jamaicansk sort ricinusolie, der er kendt for sine fugtgivende og nærende egenskaber. Balsammen er beriget med økologisk sheasmør, der blødgør og plejer håret, samtidig med at det tilfører intens fugt.

Balsammen indeholder også økologisk sheasmør, der blødgør og plejer håret, samtidig med at det tilfører intens fugt. Dette hjælper med at genoprette hårets naturlige glans og efterlader det blødt og smidigt.

Alt i alt er Jamaican Black Castor Oil Cleansing Conditioner en fremragende balsam til tørt hår, da den tilfører intens fugt, styrker håret, blødgør det og hjælper med at bevare dets naturlige olier. Den efterlader håret sundt, velplejet og mere modstandsdygtigt over for tørhed og skader. Og sidst med ikke mindst, så dufter den helt fantastisk.

Hvad du skal kigge efter i en god balsam

Der findes ikke kun èn grund til trist, tørt og livløst hår. Det kan skyldes mange forskellige ting. Personligt kæmper jeg oftest med de tørre lokker i vintermånederne, når håret udsættes for kulde blæst og næsten ingen næring fra solen. Dog opstår det også i sommermånederne, når jeg ofte hopper i i det salte havvand eller opholder mig lidt for mange timer i den bagende sol. Men når grunden til tørt og trist hår er individuel, er det selvfølgelig også svært at nævne èn præcis ting, som man skal kigge efter i en god balsam til tørt hår. Jeg vil alligvel anbefale at kigge efter dem, med gode fugtgivere. Det kan bl.a være de “fede” næringsstoffer som forskellige olier eller smør. Mit hår er særligt glad for alt med arganolie, som man bl.a finder i Maria Nilas True Soft Conditioner. 

Den bedste fugtgivende balsam

Der findes en balsam til de fleste hårtyper og til de fleste hårproblmer. Der findes balsam til krøller, til tyndt hår, til blond hår, til glat hår osv. Og ja, som I kan se, så findes der naturligvis også en masse til tørt hår og det er selvfølgelig dem, man skal gå efter, hvis man gerne vil opnå et mere glansfuldt hår. En god fugtgivende shampoo indeholder fugtgivende olier og er rige på nærende og plejende vitaminer. Gå efter dem, der både forebygger og beskytter og husk, at balsammen altid arbejder bedst, sammen med en god shampoo. 

Ofte stillede spørgsmål

Kan man redde tørt hår?

Man kan sagtens redde tørt hår og den gode nyhed er, at man faktisk kan gøre det ganske hurtigt. Den dårlige nyhed er, at èt produkt alene, nok ikke kan gøre miraklet i sig selv. Vil man tørt hår til livs, så kræver det, at man bruger flere gode, nærende og plejende produkter. 

Hvad gør man ved tørt og kruset hår?

Man bruger de produkter, som gør en markant forskel. En god shampoo, en god balsam og en god hårkur. Og så skal man holde sig fra det, der kan være kilden til tørt hår. Det kan ofte være ting som varmebehandlingsværktøjer, for meget kulde, for meget sol, eller for meget saltvand. 

Hvilken balsam er bedst til tørt hår?

Den bedste balsam til tørt hår, er en, som både beskytter, plejer og forebygger. I min verden skal den også dufte dejligt, være god ved miljøet og så skal den være nem at arbejde med. Netop derfor, vil jeg mene, at Maui’s Hydrate+ Shea Butter Conditioner er markedets bedste balsam. 

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments