STATUS PÅ HUDEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERAReklame for Retouch clinic (jeg skal jo skrive det, jeg får altså ikke penge for det. Jeg får blot mine behandlinger) 

Hej venner og rigtig glædelig onsdag.

I dag skal det handle lidt om min hud og dens efterhånden ret lange historie. Sagen er nemlig den, at det her indlæg har være under vejs i lang tid. Rigtig lang tid, faktisk og I er mange, der har efterspurgt det. Der er jeg selvfølgelig er super glad for og der er bestemt ikke fordi, jeg ikke har ville give en status og forklaring på de ting og behandlinger jeg har prøvet. Det hele er bare en lidt rodet i historie, som kræver en lille forklaring. Jeg skal prøve at gøre det kort.

Lad mig starte med at fortælle, at min hud aldrig har været vanvittig god. Men heller ikke katastrofal. I alle mine teenage-år og i mine 20ere har den haft tendens til at være uren. Nogle perioder har naturligvis være værre end andre.

I begyndelsen af sidste sommer stak det dog helt af. Jeg fik decideret akne, uden at jeg havde ændret noget som helst i min kost eller hverdag. Det var vanvittigt hårdt, for at sige det som det er og den slags er virkelig lidt af en selvtillids-røver.

Jeg gik til min læge, som ikke kunne gøre så meget andet, end at give mig noget antibiotika. Så det fik jeg. Jeg har aldrig oplevet bivirkninger af medicin, indtil den dag, jeg begyndte på de her piller. De gav mig de vildeste smerter i spiserøret og jeg vågnede bogstavligt talt hver nat, med følelsen af, at jeg lige havde slugt en tennisbolt. Dem stoppede jeg hurtigt med at tage og fik nogle andre. De gav mig ingen bivirkninger, men gjorde som sådan heller ikke min hud specielt meget bedre.

En tilfældig dag, blev jeg kontaktet af Anne, som var indehaver af skønhedssalonen, Anne Q Skincare. Hun spurgte om hun ikke måtte se mig og se om hun kunne hjælpe mig. Jeg havde intet at tabe, så jeg takkede selvfølgelig pænt ja.

Da hun så mig, var hun ikke i tvivl om, at det var noget, som hun sagtens kunne klare. Hun anbefalede dog straks, at jeg stoppede med at tage medicin, da hun ikke mente, at det ville løse problemet på lang sigt. Derudover fortalte hun også, at hun ville starte stille og roligt ud med at give mig milde behandlinger og ikke gå for hurtigt til værks, da medicinen havde gjort min hud sårbar.

I løbet af det næste år kom jeg i hendes klinik 2-3 gange om måneden. Behandlingerne bestod af en masse urte-masker og forskellige peelings. Faktisk ved jeg ikke præcis hvad hun gjorde, men jeg begyndte at stole på hende, for resultaterne var bedre, end noget, jeg nogensinde havde prøvet. Da vi nåede foråret i år, var min hun faktisk noget nær perfekt og jeg tænkte sjældent over den. Den var der ligesom bare og var ikke længere et problem.

Herinde har jeg også fortalt om Anne’s magi hist og her, men har aldrig kommet med det der dybdegående indlæg om, hvad hun egentlig har gjort.

I August skete der pludselig det helt forfærdelige, at Anne valgte at lukke sin klinik. Jeg kan love jer for, at jeg fik den største klump i halsen, da jeg læste det henne på Facebook. Selvom min hun var fin og jeg var nedtrappet rigtig meget i behandlinger, så var det virkelig ikke sjovt at miste det der holdepunkt og den livline, som man altid kunne kontakte, når tingene begyndte at gå den forkerte vej.

Jeg har skrevet til Anne flere gange siden, men for at sige det som det er, så har jeg ikke kunne få fat i hende. Af præcis samme grund, kan jeg heller ikke komme med en dybdegående forklaring om hvad hun egentlig har gjort, for jeg ved det faktisk ikke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og hvad så nu?

Ja, det spørgsmål har jeg stillet mig selv en del gange, den seneste tid, for ganske typisk, så begyndte det selvfølgelig at gå den forkerte vej med min hud, da behandlinger stoppede helt. Ikke sådan katastrofalt og akne-agtigt, men jeg begyndte at få urenheder igen og var bare slet ikke så fin og glat, som jeg lige var blevet. Desuden var jeg også begyndt at slå voldsomt meget ud på min hud under næsen. Med rødme, små sår og tør hud. Lige hvad man går og drømmer om 😉

Heldigvis er der nu opstået en ny mulighed. I sidste uge blev jeg nemlig inviteret ind til Retouch Clinic her i København. Igen havde jeg absolut intet at tabe og inde på deres hjemmeside kunne jeg se, at de havde et rigtig stort udvalg af behandlinger mod uren hud.

Det gik heldigvis rigtig godt derinde og Mads, som har klinikken, tog sig rigtig god tid til mig og lyttede så fint til min historie. Heldigvis mente han også sagtens, at han kunne gøre situationen bedre og det er her vi er nu. Samme dag fik jeg et par scrubs og masker og på lørdag skal jeg derind igen.

Her skal jeg have en lidt mere “skrap” behandling, som eftersigende skulle få min hud til at skalle 3-4 dage efter. Så nu håber jeg ikke, at der pludselig vælter et tilbud ind, hvor jeg skal være ansigt for den nyeste creme på markedet #somom.

Udover behandlingerne, fik jeg også nogle produkter med hjem og allerede her efter en uge, har min hud det meget meget bedre. Som I kan se på billederne, har jeg fået et par urenheder, men selve overfalden og gløden i min hud, har det meget bedre.

Derudover tog Mads og nogle billeder af det der udslæt, som jeg havde under næsten og sendte det videre til en hudlæge. Så snart han fik svar skrev han til mig, at det var noget, der hedder Perioralt dermatit (fint navn, ik?) og, at det er noget som mange kvinder får. Han udskrev en recept og nu har jeg fået en creme imod det.

De produkter, som jeg har fået er et såkaldt Blemish Treatment Prevention Program og er fra mærket Zein Obagi. Det består en en del forskellige steps, som både skal bruges morgen og aften. Men hvis det virker, så bruger jeg hellere end gerne lige de der 10 min ekstra om dagen. Derudover tillader det også, at jeg bruge mine normale produkter, som lige nu består af Advanced Night Repair fra Estèe Lauder, som jeg bruger som natcreme. Som dagcreme bruger jeg Creme de la fra La Mer, samt en olie. Sammen tilfører de den helt perfekte mængde fugt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPyha! Det endte med at blive end lidt længere forklaring og jeg håber ikke at jeg tabte for mange af jer. Men nu ved I hvordan landet ligger og jeg skal selvfølgelig nok holde jer opdateret på resultaterne. Forhåbentlig bliver de rigtig gode. Jeg glæder mig i hvert fald helt enormt meget til at komme igang.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments