Bananmuffins med peanuts

Bananmuffins

Bananmuffins med Peanuts

Andre end mig, der synes, at det lyder som et rigtig lækkert match? Well, it is. Egentlig er jeg ikke den helt store kage-spiser, men lige når det kommer til bananmuffins, eller bananbrød for den sags skyld, så har jeg altså en lille svaghed. Kombinationen af brød der møder kage, kan altså et eller andet. Og så er det sødt, uden at blive for sødt.

Som jeg har nævnt flere gange på det seneste, så er jeg blev vældig glad for at benytte toogoodtogo. I løbet af en uge køber jeg gerne et par poser med frugt og grønt, der skal reddes fra at blive for gammelt og det er altid en spændende surprise, når man skal de hvad de indeholder. I min seneste bestilling var der der 4 bananer. De var tydeligvis ved at blive lidt for modne, så jeg skulle tage en relativ hurtig beslutning om hvad de skulle bruges til. Det første jeg kom i tanke om var bananmuffins og så gik jeg ellers i krig med at bikse sådan en omgang sammen.

Jeg har en voldsom svaghed for peanuts, der nærmer sig grænsen til afhængighed (jo, jeg er en af dem, der går lidt i panik på et fly, når beskeden om at der er en nøddeallergiker ombord og at peanuts derfor et streng forbudt). Det er og bliver min yndlingssnack. Sammen med bananer kan de altså også et eller andet. Det må være mødes mellem det søde og det salte og det knasende og det bløde.

Heldigvis blev resultatet præcis ligeså godt, som jeg håbede på og derfor skal I selvfølgelig ikke snydes for opskriften 🖤

Bananmuffins

Bananmuffins med peanuts

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 10 stk
I alt45 minutter

Ingredienser

 • 3-4 modne bananer
 • 3 æg
 • 1 dl hvedemel
 • ½ dl kokossukker (kan også erstattes af almindelig sukker)
 • 50 gram peanutbutter
 • 1 tsk salt
 • 1 spsk bagepulver
 • 1 håndfuld hakkede peanuts

Noter

Er man ikke den store peanuts-fan, så kan det element også sagtens udskiftes. Erstat evt. beanutbutter med kokosolie eller almindelig smør og de hakkede peanuts med vanilje eller kanel. 

Tilberedelse

 • Mos bananerne fint i en skål.
 • Tilsæt beanutbutter og æg og miks det hele sammen til en fin masse.
 • Tilsæt sukker, mel, salt og bagepulver.
 • Hak peanuts groft og bland dem med dejen
 • Bag dem i muffinsforme på 200 grader i 20-25 min.
Bananmuffins

Peanuts, ellers tak?

Nu ved jeg godt, at det langt fra er alle, der deler min fascination for peanuts. Men don’t worry – I kan sagtens kaste jer ud i en omgang bananmuffins. Her kan I blot erstatter peanutbutter med kokosolier eller almindelig smør og de hakkede peanuts kan skriftes ud med vanilje eller kanel. Eller ingen af delene, hvis man helst vil have banansmagen for sig selv.

Husk salten

Ja, det er altså en vigtig detalje. Selvom salt sjældent forbindes med de søde sager, så må I altså ikke glemme den. Især fordi vi har at gøre med en slags kage, der er lige på grænsen til at kaldes brød og vi ved jo alle, at brød skal have masser af salt, hvis smagen for alvor skal trænge igennem. Og I skal heller ikke være bange for at bruge de saltede peanuts. Det er her den skønne kontrast til det søde opstår.

Bananmuffins
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments