Hvid Gløgg

Hvid Gløgg 1

Hvid gløgg – og den bedste af slagsen

Det er weekend, det er koldt og så er det sørme også snart december. Når man lægger de ting sammen, så kan man kun komme frem til èt facit: GLØGG. Jeg ELSKER gløgg. Intet mindre. Om det præcis skyldes smagen, duften eller det faktum, at det udelukkende minder mig om hygge og gode stunder, ved jeg ikke helt. Men det ændrer ikke på, at gløgg er noget af det bedste ved julen, hvis I spørger mig. Og selvom jeg både takker ja til den der kommer på papkarton, den på fine flasker eller den, som koster spidsen af en jetjager på d’Angleterre, så er min favorit den hvide af slagsen.

Heldigvis kan man også lave den selv og det er faktisk ikke særlig svært. Opskriften her, er den jeg vender tilbage til år efter år og det er heller ikke første gange, at den dukker op herinde. Billederne her er faktisk mere end 4 år gamle og stammer tilbage fra et samarbejde jeg lavede med Eva Solo, som havde deres smukke karafler (og naturligvis hvid gløgg) i fokus.

Men fordi vi netop er gået ind i gløggens højtid, så tænker jeg ikke at det skader at dele opskriften endnu engang. For den er altså bare virkelig god.

Hvid gløgg

Hvid gløgg

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 1 liter
Tilberedelse15 timer

Ingredienser

 • ½ flaske hvidvin
 • 2 dl lys rom
 • 2 dl færdigblandet hyldeblomstsaft
 • 6 kardekommekapsler
 • 4 kanelstænger
 • 4 stjerneanis
 • 3 skiver citron

Noter

Server gløggen med æbleskriver, pebernøder, mandariner eller din yndlings jule-snack

Tilberedelse

 • land hyldeblomssaft med krydderierne i en gryde og lad det varme op uden at kog
 • Tilsæt rom
 • Tilsæt hvidvin
 • Lad det stå og varme i 15 minutter, så krydderierne tager smag. Det er dog vigtigt at det ikke koger, så alkoholen fordamer.
Hvid gløgg

Den søde juletid

Tænkt sig engang, at skriver december om ganske få dage. Det fatter jeg ærligt talt ingenting af. Hele snakken om 2020 kan vi tage på et andet tidspunkt, for det har i sandhed været verdens skøreste år og det har både sneglet sig afsted og fløjet forbi. Hvis det giver mening?

Men julen står for døren og det kommer også bag på mig. Som altid er jeg totalt uforberedt. Sådan er det nok, når man hverken har børn, selv er et barn eller går synderligt meget op i gaver. Hverken at give eller få (må man godt sige det højt?).

Men uanset hvad, så er det hyggens højtid og det er i hvert fald en ting, jeg holder af. De sidste mange år, har jeg tilbragt store dele af December på en strand i en anden verdensdel. Sidste år gik turen f.eks til Sri Lanka. Sådan bliver det ikke i år og faktisk glæder jeg mig en lille smule til alt den hygge, som højtiden medfører. Og så har jeg naturligvis også en god grund til at drikke en masse hvid gløgg 😉

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments