STATUS PÅ MIN INVISALIGN BØJLE

Reklame for Invisalign

At jeg snart er ved at nå enden af mit første forløb med Invisalign-bøjlen kan jeg ærligt talt slet ikke forstå. Helt præcis er det godt og vel 21 uger siden, at jeg fik sat min først skinne i og tiden er vitterligt fløjet afsted. Præcis derfor tænkte jeg, at det var ved at være på tide, at jeg lige kom med en lille opdatering på det hele. Det er jo efterhånden ved at være lidt tid siden, at jeg sidst har snakket om det herinde.

Måske skyldes det, at den faktisk ikke fylder det helt store i min hverdagen. Det går nemlig godt. Rigtig godt, faktisk. Ikke nok med, at mine tænder har rettet sig fuldstændig som de skal, så har det også været langt mindre besværligt, end jeg havde forventet. For jo, jeg havde naturligvis en masse tanker og bekymringer, inden jeg kastede mig ud i forløbet. Selvom vi snakker om en tandbøjle, der næsten er så usynlig – som sådan en nu kan blive – så er den der stadig og kræver naturligvis et par små justeringer af de vaner, hverdagen er fyldt op med. Især når det kommer til måltider og socialt samvær. Som sagt er alt gået langt over forventning, men alt det kommer jeg lige nærmere omkring i et nyt indlæg meget snart.

STATUS PÅ MIN INVISALIGN BØJLE 1

I dag synes jeg, at vi skal kigge lidt på hvordan forløbet har været og hvordan resultatet ser ud i skrivende.

Lad mig lige starte med det der med “forløb”. Det er nemlig således, at alle forløb med Invisalign bliver inddelt i mindre forløb. Ganske enkelt fordi, man er nødt til at tage det som det kommer og justere hen ad vejen. Hvor lange de forskellige forløb er, er helt individuelle og afhænger af tandsæt, behov og alt det der.

Jeg startede med at få lavet en stor scanning, hvorefter mit første forløb blev planlag. Det skulle strække sig 21 uger og det er netop det forløb, som er ved at være afsluttet. Faktisk har jeg allerede nu opnået 80% af resultatet. De resterende forløb kommer til at bestå af tilretning og småjusteringer. Som udgangspunkt så det ud til, at hele mit forløb skulle strække sig over halvandet år, men fordi det netop går så godt og fuldstændig som det skal, så ser det ud til, at det måske kun kommer til at være et år. I bund og grund er det jo en god nyhed, men hvis jeg skal være helt ærlig, så betyder det ikke så meget for mig. Jeg har ikke det fjerneste imod at bruge den. Men det kan selvfølgelig være, at tingene ser anderledes ud, når vi når længere hen i forløbet 🙂

For en god ordens skyld, skal jeg lige huske at tilføje, at det altså ikke er den samme skinne, som man går rundt med. Mit forløb er bygget op således, at jeg skifter skinne hver uge. Jeg går ca. til kontrol en gang om måneden, hvor jeg også får nye skinner udleveret. En enkelt gang har jeg fået besked på at blive lidt længere i en af skinnerne, fordi enkelte tænder lige manglede lidt tilretning.

STATUS PÅ MIN INVISALIGN BØJLE 2

Her kan I se, hvordan mit tandsæt så ud, inden jeg gik igang med forløbet og hvordan de ser ud i dag. Kæmpe forskel, ik? Jeg forstår slet ikke, hvordan den slags er muligt.

Jeg har altid gerne vil have rettet minde tænder, men tandlægerne i min folkeskole ville ikke gøre det, fordi problemet udelukkende var kosmetisk. I løbet af de senest par år har jeg faktisk været ved 4 forskellige tandlæge, for at undersøge mine muligheder for Invisalign, men alle mente, at det ikke kunne lade sig gøre at lavet det på mig.

Det var faktisk først, da jeg kom ind til Smiles Design, at jeg fik besked på, at det ikke ville være noget problem. Det er naturligvis der jeg går og man får den bedste behandling derinde. Med andre ord kan jeg altså godt anbefale lige at undersøge mulighederne hos de forskellige udbydere, inden kaster sig ud i et forløb.

Hvis I har spørgsmål eller andet, I gerne vil høre om, skal I endelig ikke holde jer tilbage.

STATUS PÅ MIN INVISALIGN BØJLE 3

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments