TID TIL EN STOR FORANDRING

TID TIL EN STOR FORANDRING 1Reklame for Invisalign

Åh hvor har dog glædet mig til at dele det her med jer!! Sagen er nemlig den, at der for et par måneder siden, skete en ret stor forandring i mit liv og en lille drøm gik i opfyldelse i opfyldelse. Eller kommer til at gå i opfyldelse, vil jeg nok nærmere sige. Jeg har nemlig været så vanvittig heldig at få mulighed for at indgå et samarbejde med Invisalign – I ved, dem der laver de gennemsigtige og næsten usynlige tandbøjler – hvor jeg skal have rettet mine tænder.

I skrivende stund har jeg været igang med forløbet i godt og vel 10 uger og jeg skal selvfølgelig nok komme med en status og dele ud af mine første erfaringer, men i denne omgang kommer fokus til at ligge på mine tanker bag, beslutningen og hvilke overvejelser, jeg har gjort mig.

MEN HVORFOR?

Ser I, hver gang jeg har fortalt venner og bekendte om det lille projekt, så svarer de fleste noget ala “du har da ikke skæve tænder”. Men det kan jeg love jer for at jeg har – Det er bare ikke specielt tydeligt ved første øjekast. Derefter kan man jo så undre sig over, hvorfor jeg så overhovedet vil have dem rettet.

For mig et det primært det kosmetiske element, der spiller ind. Som jeg også har fortalt jer tidligere, så smiler jeg altid på mine billeder og selvom jeg også er glad det meste af tiden, så er det ikke derfor. Sagen er den, at jeg rent faktisk har så meget overbid, at jeg rent fysisk ikke kan lukke min mund. I hvert fald ikke på en naturlig og afslappet måde og jeg ser virkelig dum ud, når jeg prøver. Noget de fleste i øvrigt giver mig helt ret i 😉

Det har været et issue for mig hele mit liv og selv som barn, havde jeg en stor drøm om at få dem rettet med de klassiske togskinder. Men det ville min daværende tandlæge ikke lade mig få, da problemet udelukkende var kostmestisk. Derfor var det også en drøm, som bare blev lagt på hylden og jeg accepterede mine tænder som de var. Værre var det jo heldigvis heller ikke.

Men for et par år siden hørte jeg om Invisalign-bøjlen for første gang og lige siden da, har jeg været vældig interesseret i den og har også læst en hulens masse ting og set flere veninder opnå ret vilde resultater med den. Derfor er jeg også overlykkelig over, at de gerne ville indgå et samarbejde med mig og at det rent faktisk også kan lade sig gøre at rette mine tænder med den.

Hvad er Invisalign? 

Invisalign er en næsten usynlig tandbøjle som bliver støbt og skabt præcis til det enkelte tandsæt. Efter en lille række undersøgelser og konsultation, får man lagt en personlig plan over forløbet og tiden varierer meget efter behov og efter hvor meget tænderne skal rettes. Et par uger inden jeg gik igang fik jeg en plan over mit første forløb, som kommer til at strække sig over 21 uger. Det betyder også, at jeg skal have 21 forskellige bøjler – Man skifter nemlig bøjle hver uger (eller skinner, som de vist nok bliver kaldt) og de er selvføjelig nøje støbt, så de passer ind i det stadie, som tænderne befinder sig i.

Det næste forløb bliver planlagt i slutningen af det første, da det afhænger meget af hvordan mine tandsæt reagerer. Dog siger man, at 80% af resultatet allerede bliver opnået i den første del. Resten er primært reguleringer og justeringer. Det betyder dog ikke, at det ikke kommer at tage lige så lang tid som det første. Men tænk engang, hvis jeg allerede kommer til at kunne lukke munden naturligt om under et halvt år. Fingers crossed.

TID TIL EN STOR FORANDRING 2

Hvem laver det?

Mit forløb foregår hos Smilesdesign klinikken, som er den eneste klinik i Danmark, der udelukkende specialiserer sig i Invisalign. Det er de eneste behandlinger de foretager derinde. Fra det øjeblik jeg trådte ind af døren, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg var i gode hænder. De er vanvittig dygtige og Josephine, som er den behandler, der følger mit forløb er helt enormt grundig og vi har gennemgået alt ned til mindste detalje.

Forundersøgelserne består bl.a af en 3D-scanning af ens tandsæt og derefter er deres udstyr faktisk avanceret nok til at kunne give et bud på, hvordan det endelige resultat kommer til at se ud. Det er det I ser herover. Billedet til venstre er mine tænder som de så ud inden jeg gik i gang og billedet til højre viser hvordan de nok kommet til at se ud efter forløbet. En kæmpe forskel, hvis I spørger mig og det var netop da jeg så det resultat, at jeg ikke var et sekund i tvivl om, at det var noget jeg skulle kaste mig ud i.

TID TIL EN STOR FORANDRING 3

Bekymringer og overvejelser

Jeg havde naturligvis gjort mig en del overvejelser, inden jeg tog den endelig beslutning om at kaste mig ud i forløbet, for der er selvfølgelig også konsekvenser og det er en forholdsivs stor ting, der kræver nogle ændringer i hverdagen. Her er nogle af de tanker, jeg har gjort mig:

● Måltider: Jeg er sådan en, der spiser mange små måltider i løbet af dagen og jeg sætter mig sjældent ned med en stor frokost. Man må ikke spise med bøjlen i og efter hvert måltid, skal den renses. Det kan godt gå hen og blive lidt af et projekt, hvis jeg skal gøre det 6-7 gange om dagen. Der kommer helt sikkert til at være nogle vander, der skal ændres.

● Tyggegummi: Tyggegummi er en af mine store laster og jeg er storforbruger og kan næsten ikke holde ud, hvis jeg ikke har mulighed for at få et stykke efter mine måltider. Den går heller ikke med Invisalign, så der skal jeg nok lige vænne mig til at det skal erstattes med mintpastiller.

● Det visuelle: Invisalign er næsten usynlig og det er ikke noget der springer i øjnene som det første. Alligvel kan man godt se den når man kommer tæt på og i begyndelsen, kan den også give lidt talemæssige udfordringer. Det er bl.a ikke unormalt, at man kommer til at læspe lidt.

● Forpligtelsen: Uanset hvordan man vender og drejer det, så kommer man ikke udenom, at det er et forholdsvis langt forløb, hvor man også skal til kontrol jævnligt. Jeg kan godt havde lidt svært ved de der langvarige forpligtelser, for hvad gør jeg lige, hvis jeg f. eks får lyst til at flytte til Costa Rica eller noget i den dur? Heldigvis er det også noget af det, som jeg har vendt med min behandler, Josephine og hun fortalte bl.a at alt mere eller mindre kunne lade sig gøre og at de altid finder en løsning på den slags udfordringer.

Som sagt er jeg syv uger inde i mit forløb og har naturligvis gjort mig en masse erfaring og fundet en måde at håndtere de forskellige udfordringer. Jeg kommer selvfølgelig til at uddybe alt sammen i et senere indlæg.

TID TIL EN STOR FORANDRING 4Jeg har haft end del forskellige tandlæger i mit liv, men ingen af dem har gjort det store ud af deres indretning. Hos Smilesdesign er alt så pænt og instagramvenligt, at nærmest har lyst til at blive hængende lidt 😉 

TID TIL EN STOR FORANDRING 5

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments