MAD JEG HAR SPIST PÅ DET SIDSTE

Sommeren har ramt København for real og ud over at være noget af det bedste jeg ved, så betyder det også, at langt de fleste af mine aftener bliver brugt ude i byen i godt selskab. De sidste par uger har jeg spist mere ude end hjemme og selvom det er en lidt dyr fornøjelse i længden, så er det altså det hele værd. Jeg er selv evigt og altid på jagt efter inspiration på mad og restaurant-fronten, så derfor vil jeg lige dele nogle af de bedste oplevelser med jer. Bare hvis nogen skulle have det på samme måde.

Desuden vil jeg også lige tippe om, at jeg har et lille (langt) highlight henne på min Instagram, som hedder “Mad i København”. Den opdaterer jeg hver eneste gang jeg har spist ude og som er værd at dele. Den kan I altid bruge som Inspiration. Jeg ender faktisk med selv at bladre den igennem igennem i ny og næ, hvis jeg ikke lige kan komme i tanke om noget godt.

Men nok om det. Her kommer et lille glimt af noget af det, som jeg har spist på det sidste 🖤

MAD JEG HAR SPIST PÅ DET SIDSTE 1

HOOKED

Hooked er en af mine ultimative favoritter på Nørrebro og den er selvfølgelig også med i min store Nørrebro-guide. Egentlig lidt paradoksalt, for deres koncept er jo frisk og god fisk og som jeg efterhånden har nævnt herinde en del gange, så lider jeg af en form for fiske-fobi. Jeg spiser absolut ikke noget fra havet og har aldrig gjort det. Heldigvis kan man sagtens bede om vegetariske versioner af deres mad og jeg kan love jer for, at de laver en Pokè Bowl, der smager som en bid af himlen. Alt spiller; de lækreste sorte ris, avokado, edamame og en mayo, som får det hele til at gå op i en højere enhed. Der er ikke for meget af noget og ikke for lidt af noget.

Vigtigst af alt er dog deres Vinegar fries. Oh my! For slet ikke at tale om, at de har bøtter stående på bordene med ekstra Vinegar powder. Genialt for sådan en som mig, der slet ikke kan få nok af noget med Vinegar. Jeg er endda gået så langt, at jeg rent faktisk har fået lov til at købe noget af det famøse powder med hjem. En ekstra lille detalje er, at de også har cocktails on tap og flere bænke udenfor, så man kan sidde og nyde Nørrebrogade på en sommeraften.

MAD JEG HAR SPIST PÅ DET SIDSTE 2

FOLKEKØKKEN I ABSALON

Jeg talte allerede lidt om min oplevelse i folkehuset Absalon, tidligere på ugen, men jeg har simpelthen så meget optur over konceptet, at vi lige tage den èn gang til. Jeg var forbi i mandags, sammen med en håndfuld veninder og her fik vi den lækreste vegetariske middag for en flad 50’er.

Der er fællesspisning hver eneste dag kl. 18 og prisen er altid 50 kr. Man sidder ved langborde og maden bliver serveret på fade i bedste family-style. Jeg har efterhånden prøvet det et par gange og det har aldrig været en dårlig oplevelse. Maden er altid lækker og der er altid nok af den. Stemningen er uformel og helt low-key. Det er et genialt sted af mødes med sine venner på en hverdagsaften.

MAD JEG HAR SPIST PÅ DET SIDSTE 3

MATCHABAR I MAGASIN

I går var jeg inviteret til det fineste event af interiørmærket, Spectrum. Det foregik i den nyåbnede Matchabar i Magasin og hold nu fast for en lækker oplevelse. Jeg vil gerne indrømme, at jeg er en af dem, som aldrig har taget matcha-trenden til mig. ganske enkelt fordi jeg synes at det smager af græs, så jeg var måske også en smule skeptisk. Men alt var SÅ lækkert og se nu lige de fine farver.

Vi fik serveret en lille brunch, som bestod af en chiagrød, knækbrød med humus og en lille sød romkugle-agtig ting. Nam. Altsammen var vegansk, gluten og laktosefrit og selvom jeg til tider godt kan synes at den slags kan blive lidt for sundt og helse-agtigt, så kan jeg ikke sætte en finger på det her. Det smagte SÅ godt.

MAD JEG HAR SPIST PÅ DET SIDSTE 4

MÆXICO, NØRREBRO

Vi tager lige endnu en Nørrebro-favorit. Jeg bliver aldrig nogensinde træt af at besøge Mæxico og hver gang jeg står i det der “hvor-skal-vi-spise-dilemma” så er Mæxico det første, der dukker op i mine tanker. I sidste weekend stod jeg præcis i den situation og derfor var det selvfølgelig også der, at vi endte. Min favorit er klart deres burrito, som man også kan få som en bowl. En stor lækker tallerken fyldt med alle de bedste smage fra de mexikanske køkken og og selvfølgelig med ekstra guacamole og korriander.

MAD JEG HAR SPIST PÅ DET SIDSTE 5

Letz Sushi, Islands Brygge

I går havde jeg sådan en ægte sommeraften, hvor alt bare spiller. Jeg mødtes med Danica og Emilie kl. 18 på Islands Brygge og her blev vi siddende til langt ud på de sene aftentimer. Vi spiste på Letz Sushi, som havde været så søde at invitere os. Nu kan det selvfølgelig virke lidt paradoksalt at jeg fremhæver en sushi-restaurant, når jeg ikke spiser fisk. Men det sjove af det hele er, at jeg ELSKER sushi – naturligvis i den vegetariske version. Edamame, Gomadressing, soya, avocado, tofu, sticks og alt det lækre tilbehør, der følger med. Det er faktisk første gang at jeg besøger Letz Sushi og det er altid lidt spændende, når man er forholdsvis kræsen. I hvert fald når det kommer til sushi og det kræver selvfølgelig, at et godt udvalg på vegetarfronten, hvis man skal gøre mig glad. Det havde de heldigvis på Letz, så jeg kommer gerne igen.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments