De bedste loppemarkeder i København

Loppemarkeder! Findes der egentlig noget bedre? Jeg tror det faktisk ikke og særligt her i sommerhalvåret, så bliver jeg helt lykkelig, når kalenderen siger søndag og jeg har en hel dag foran mig, til at gøre præcis hvad jeg har lyst til. 

I kan næsten selv gætte, at jeg ofte vælger at bruge tiden på at gå på skattejagt på et af byens loppemarkeder. Dem er der nemlig dukket rigtig mange op af, over de seneste år. Endnu en vidunderlig ting, der er kommet ud af “mindre forbrug-kulturen”. Vi skal altså ikke mange år tilbage, før det på ingen måde var selvskrevet, at man med sikkerhed kunne finde et eller andet loppemarkeder i København i hver eneste bydel, hver eneste weekend. Det kan man med sikkerhed nu og ofte er der så mange på en og samme dag, at det næsten kan være svært at vælge hvor man skal satse sine chancer. 

Jeg deler glædeligt ud af min jagt og mine fund henne på Instagram og i den forbindelse får jeg altid en hulens masse spørgsmål om, hvilket marked jeg besøger. Det er der ikke èt svar på, for jeg skifter lidt mellem de forskellige. Flere har spurgt, om jeg ikke kunne lave en lille guide til de bedste af slagsen og som de af jer, der har fulgt med i lang tid, ved, så elsker jeg at dele ud af mine små tips og tricks. 

Så mine damer og herrer. Nu har jeg simpelthen taget mig sammen og strikket en lille guide sammen til de bedste loppemarkeder i København. Listen kunne være dobbelt så lang og det kan også sagtens tænkes, at den bliver udvidet over tid. Men her til at starte med, har jeg skåret godt og grundigt ind til benet og udvalgt netop de loppemarkeder i København, hvor jeg personligt har oplevet en gevinst hver eneste gang, jeg har lagt vejen forbi. 

Loppemarkeder i København

Veras Market

Veras er et af de markeder, som man altid kan regne med. I hvert fald i sommerhalvåret. Søndag efter søndag fra tidlig forår til sen efterår, kan man finde det under Bispebugen. Lige på skællet mellem Frederiksberg og Nørrebro. Ligeså sikkert er det, at der altid er fuldstændig proppet med mennesker. Mest af alt smarte Nørrebro-piger. Men det er ikke uden grund, for jeg vil næsten gå så langt som at sige, at der er garanti for et godt fund. Det er ikke kun gæsterne der er smarte. Det er stadeholderne også og man kan finde alt fra dyre designervarer til ægte vintagefund, der igen igen skal have et nyt hjem. En lille bonus ved Veras marked er, at det hele foregår UNDER Bispebuen, hvilket betyder, at en regnbyge ikke er den store udfordring. 

Den grønne loppemarked

Og fra det ene smarte Nørrebro-loppemarked til det andet. Faktisk vil jeg gå så langt som at sige, at Det Grønne loppemarked er mit personlige favorit. Man finder det midt på Nørrebro. Lige på den grønne plads ved Jagtvej og Den grønne sti. Det bliver afholdt omkring 8 gange i løbet af sommersæsonen. Det er et af de helt store markeder med MANGE stande. Primært er det smarte typer, der sælger ud af garderoberne, men man kan godt finde boder med interiør og, bolig-dimser som vaser, glas og andre klassiske loppefund. Udover det, så er det også et sted, som mange bare kommer til og hænger ud på en varm sommer-søndag. Man kan købe mad, kaffe og råvarer fra lokale små medproducenter. 

Loppemarkeder i København

LoppeLinda 

LoppeLinda er sådan et koncept, som det lige har taget mig lidt tid at gennemskue. For over de seneste sæsoner, var det pludselig her, der og alle vegne. Men sagen er den, at modsat de andre markeder, så skifter det lokation. Nærmere bestemt ved Fælledparken, ved søerne, ved Søpavillonen og i Århusgade på Østerbro.

Alt det betyder også, at det er svært at beskrive præcis hvilket slags marked, der er tale om. Udvalget på loppemarkeder afspejler sig naturligvis ofte i stadeholderne og hos LoppeLinda er det derfor vekslende. På Søpavillonen er det f.eks ungt, hipt og smart og på Østerbro kan man finde gode designklassikere til rigtig gode priser. Hvad alle markeder har til fælles er dog, at der kan gøres rigtig gode fund og jeg er sjældent gået tomhændet derfra. Uanset location. 

Loppemarkeder i København

Lidkøb

Jeg var lidt i tvivl om, om Lidkøb egentlig hørte hjemme i den her guide, men besluttede mig for, at den alligvel skulle have en plads. Sagen er nemlig den, at det ikke er et ægte loppemarked. Nærmere bestemt en kæmpe gigantisk kommisions-genbrugsbutik med et utal af stande fra private sælgere og som er åben alle ugens dage. Det er placeret på ydre Østerbro og er egentlig ikke særlig nemt at finde. Heller ikke lige et sted man kommer forbi i dagligdagen. Med mindre man bor eller arbejder tæt på, naturligvis.

Når det så er sagt, så er det en lille udflugt værd, for MANNER hvor man man bare finde nogle gode ting. Som sagt er det stort – altså vi snakker en kæmpe hal – så man skal lige have tålmodigheden med sig og være i ægte humør til at gå på jagt. Men er man det, så kan det kun ende godt. I nogle stande er priserne dog helt væk, da man selv sætter dem som standholder. Altså på den der måde, hvor en brugt Monki kjole koster 400 kr. Men der er bestemt også flere stande, hvor det giver mening og hvor man kan finde helt nye sæsonvarer til gode priser. Udover tøj og sko, kan man også finde en hel boligafdeling. 

Loppemarkeder i København

Frederiksberg loppemarked 

Frederiksberg loppemaked er lidt af en klassiker, når det kommer til loppemarkedet i København. Det har været der så længe jeg kan huske og lang tid før hele loppe-bølgen. Jeg kan i hvert fald mindes en tid, hvor det var det eneste loppemarked, der var i byen. Modsat de fleste andre markeder, så finder det sted om lørdagen og endda hver eneste lørdag i sommerhalvåret. Det er også et sted man skal tage hen, hvis man ikke kun er interesseret i tøj og sko. Her er der nemlig mange stande, der primært sælger ud af interiør og boligting. Man finder markedet i midten af det hele – altså på pladsen foran Frederiksberg Rådhus. Min erfaring er, at priserne ofte er i den lidt højere ende her. Men altså, det er jo også Frederiksberg. 

Trendsales Market

Trendsales kender vi vist alle sammen og de var altså nogen af dem, der var med på genbrugsholdet, før det overhovedet blev en hype. Ja, de startede vel før, at nogen af os havde gjort os tanker om vores stigende forbrug og nødvendighed af nyt nyt nyt. Men det er en anden historie. Sagen er nemlig den, at de flere gange om året afholder fysiske loppemarkeder i København – Trendsales Market. Om sommeren er det oftest på Israels Plads, som er placeret midt i byen, lige ved Nørreport og om vinteren er det i de smukke lokaler i St. Kannikestræde. Oftest har de samlet en stor håndfuld seje influencere til at sælge ud af garderoben og de har, næsten selvsagt, altid garderoben fuld af guld. Derudover er de også relativt restriktive, når det gælder kvaliteten af varer. Det betyder, at man vist ikke må fylde en strand udelukkende med skrald fra kælderen. You know what I mean. Derudover sætter de også spejle op og små prøverum. I det hele taget er det et loppemarked, som føles en lille smule mere high end. 

Loppemarkeder i København

Hvis I har brug for flere gode loppetips, så husk, at jeg også har en guide til de bedste genbrugsbutikker i København og er man til lidt mere luksus, så har jeg også lavet en guide til de bedste secondhandbutikker.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments