DER VAR ENGANG PÅ INSTAGRAM – ET DYK DYBT NED I ARKIVERNE

I sidste uge havde jeg madklub sammen med min skønne veninder og der kom vi til at tale om en eller anden sjov oplevelse, vi havde haft for mange år siden. I jagten på billeder, begyndte vi straks at bladre vores Instagramprofiler igennem og der blev det for alvor sjovt og vi fik os lidt af en tur ned af Memory lane. Med et arkiv bestående af intet mindre end 3742 billeder, tog det for mit vedkommende sin tid at komme helt ned i bunden. Måske også fordi jeg liiiiige skulle stoppe op en del gange for at kigge nærmere på hvor søren det var jeg havde valgt at dele med gud og hver mand.

Jeg delte mit første billede på en forårsdag i 2011 – altså for godt og vel 8 år siden. Tænk engang, at Instagram har eksisteret i 8 år. Jeg synes stadig, at vi omtaler det som et forholdsvis nyt medie. Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at mit og Instagrams forhold har været forholdsvis turbulent. Vi har givet hinanden et utal af gode oplevelser, men har også skabt frustrationer, tvivl og gjort livet lidt hårdere til tider.

Udover enormt mange gode grin, så har sådan en tur dybt ned i arkiverne også givet mig et indblik i og en reminder om, at det var et helt helt andet medie dengang. I hvert fald for mig og hvordan jeg brugte og bruger det. Dengang delte jeg tydeligvis ud af løst og fast, tænkte tydeligvis ikke specielt meget over billedkvaliteten, sammenhængen, feed, fremtoning, farver og jeg kunne blive ved! Købte jeg nye plastikskeer (!!) så skulle det da bare deles, der var heller ikke noget med lige at tjekke med mine veninder, inden jeg delte situationen fra en søndag aften i sengen og var selfie-lyset ikke helt optimalt, så skidt pyt med det.

Jeg fik sådan lyst til lige at dele nogle af de bedste glimt med jer. Både de gode og de helt kiksede af slagsen. Det kunne snildt blive verdens længste indlæg, med jeg har forsøgt at begrænse mig lidt. Til gengæld kan jeg kun anbefale at gå hele den lange vej tilbage, hvis man også var med dengang det hele begyndte og hvor det fedeste ved Instagram egentlig bare var, at man kunne få et filter på sine billeder.

DER VAR ENGANG PÅ INSTAGRAM - ET DYK DYBT NED I ARKIVERNE 1Mit første Instagrambillede nogensinde. Helt ung og sprød på en dejlig varm Aprildag i 2011. Eller faktisk er det kun mit første “officielle” billede. Oprindeligt lå der en god håndfuld selfies som min veninde Cecilie og jeg tog en søndag morgen med tømmermænd. Dengang troede jeg, at Instagram bare var en redigerings-app men jeg opdagede pludselig, at man også kunne følge med, da jeg fik et par kommentarer her på bloggen, fra læsere der skrev at de havde set ting derhenne. DER VAR ENGANG PÅ INSTAGRAM - ET DYK DYBT NED I ARKIVERNE 2I fint selskab med Katten, Emily og Ricky. Et firkløver, der senere blev til Phuket-pigerne efter en rejse til Thailand. Her er vi dog stadig i København og det her er et af de billeder, som jeg også sagtens kunne have delt i dag. 

Så vil jeg også gerne lige blære mig med, at jeg kom på Bispebjerg Kirkegård i et par år før den blev til Københavns største turistattraktion i Maj-måned. Tænk engang, at man rent faktisk kunne have den helt for sig selv på en højlys eftermiddag. 

DER VAR ENGANG PÅ INSTAGRAM - ET DYK DYBT NED I ARKIVERNE 3Så ville jeg åbentbart også gerne dele frustrationen over mit aller første momsregnskab. Dem er jeg heldigvis blevet bedre til at klare med årene og jeg keder heller ikke mit feed med glimt derfra. I dag var den nok endt i story. 

Der var også den periode, hvor jeg var besat af app’en der kunne placere en hest på alle billede (okay, jeg synes faktisk stadig at det er lidt sjovt). Her er det Emily, der var offer for min dårlige humor. 

DER VAR ENGANG PÅ INSTAGRAM - ET DYK DYBT NED I ARKIVERNE 4Jeg fik en ny tattoo og op på gram med den! I dag havde jeg nok valgt en lidt mere flatterende måde.

Min fætter vandt OL Guld og skidt pyt med billedkvaliteten. Deles skulle det. 

DER VAR ENGANG PÅ INSTAGRAM - ET DYK DYBT NED I ARKIVERNE 5Maire, Sidsel og jeg et sted i Nordvest efter en dag i køkkenet, hvor vi lige havde udviklet et par opskrifter til en burgerbog, hvor vi havde fornøjelsen af at komme med et bidrag. Jeg husker den her dag som var det i går, men når jeg ser hvor unge vi alligvel ser ud, kan jeg måske godt se, at det er et par år siden. 

DER VAR ENGANG PÅ INSTAGRAM - ET DYK DYBT NED I ARKIVERNE 6Solbriller og Selfies var også hotte dengang. Find mig i Cathrines øje sammen med Josephine. Til højre poser jeg med Emily igen. Beklager at du lige er et offer for mit lille tilbageblik, Emse, men du findes altså bare på ret mange af mine billeder. 

DER VAR ENGANG PÅ INSTAGRAM - ET DYK DYBT NED I ARKIVERNE 7Jeg flyttede til Berlin og kørte bloggerstilen fuldt ud med hat og det hele. Faktisk tror jeg, at det var da jeg boede dernede, at jeg for alvor begyndte at bruge Instagram. 

Jeg købte også en ny bluse og det skulle da deles. Også selvom der var dårligt lys og min telefon ikke kunne tage billeder. 

DER VAR ENGANG PÅ INSTAGRAM - ET DYK DYBT NED I ARKIVERNE 8Mit arkiv mindede mig også om, at jeg var blondine en hel sommer. Det var sjovt. Faktisk så sjovt, at jeg godt kunne finde på at gøre det igen. Nu hvor mit hår er noget kortere, er der jo også mindre af det, som kan tage skade 😉 

Jeg var også på campingtur i Italien med min kæreste. Ja, sådan en har jeg faktisk haft og ham var jeg også flittig til at dele billeder af dengang. I denne omgang slipper han dog for at komme på bloggen. 

DER VAR ENGANG PÅ INSTAGRAM - ET DYK DYBT NED I ARKIVERNE 9Til Ganni-event sammen med Frede og Emily (igen) i hypede Ganni-jakker. Det var vist før Ganni blev GANNI og overtog verdensherredømmet. 

Og så var jeg vist også til et lille Galla event sammen med Acie, Christina og Tine. 

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments