BØNNESALAT MED RØDLØG OG RISTET SESAM

Bønnesalat

Bønnesalat med rødløg – uden tvivl noget af det bedste grønne tilbehør, hvis I spørger mig.

I går kom jeg igang i mit køkken igen og det var SÅ godt. Selvom madlavning er en af mine ultimative yndlingsbeskæftigelser, så er det bestemt ikke det, jeg har gjort mig specielt meget i, det sidste lange stykke tid. En blanding af mange dage på farten og en tæt-pakket kalender har gjort, at den enten har stået på nemme løsninger, take away og restaurantbesøg. Men det skal der laves om på nu og det betyder også, at der forhåbentlig kommer lidt flere opskrifter herinde.

Denne bønnesalat, var en del af det der blev serveret i går, hvor det var blevet min tur til at holde madklub. Det er en af dem, som jeg har lavet et utal af gange. Den er yderst velsmagende og tager sådan ca. ingen tid at lave. Desuden kan den jo varieres på et hav af forskellige måder. Næste gang tror jeg f. eks, at jeg vil tilføje til feta. Opskriften er lavet med bønner fra frost, men hvis man er så heldig at kunne få frisk i en pose af de helt friske, så vil jeg klart anbefale, at man bruger dem.

Opskriften får I selvfølgelig lige her

BØNNESALAT MED RØDLØG OG RISTET SESAM 1

Bønnesalat med rødløg og ristet sesam

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
I alt30 minutter

Ingredienser

  • En pose grønne bønner fra frost (haricot vert)
  • Et rødløg
  • En spsk ristede sesamfrø

Dressing

  • En spsk sesamolie
  • To spsk frisk lime eller citronsaft
  • En knivspids salt

Tilberedelse

  • Kom bønnerne i en gryde og dæk dem til med vand. Når de koger, skal de ca. have 6-7 minutter.
  • Hak løg, rist sesam og bland dressingen.
  • Når bønnerne er kølet af og fordel efterfølgende dressingen over dem og top af min rødløg og sesam.

Hvis I også er glade for salater, så husk at I finder mange flere opskrifter herinde. Blandt mine favoritter finder I en lækker Sommerlig agurkesalat og den friske og spicy papya salat.

Bønnesalat
Bønnesalat
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments