Pull apart brød. Yes please
Velkommen til den første opskrift i alt alt alt for lang tid. Jeg lyver ikke hvis jeg siger, at jeg dagligt tænker, at “nu skal jeg også lige tage mig sammen og få delt noget mere mad herinde”. Men sagen er den, at det er de indlæg, som tager alle længst tid at lave og desuden vil man jo også kun dele noget, som er tip-top godt og de fleste, som har prøvet at lave mad, ved hvor hurtigt sådan en opskrift kan fejle. Med andre ord, så er det den slags indlæg, som ofte kræver et par generalprøver. Jeg forstår simpelthen ikke hvordan de madbloggere, der deler flere opskrifter om ugen, får det til at hænge sammen. Hatten af for det, altså.
Men nu til det, som det hele skal handle om, nemlig min seneste madbesættelse; Pull apart brød. Noget, som jeg har været på min to-try-liste i evigheder og som jeg endelig fik kastet mig ud i, da jeg besøgte mine forældre for et par uger siden. Opskriften er lavet i samarbejde med min søde mor og jeg tror egentlig bare, at vi kom egentlig bare frem til opskriften, ved at researche lidt på Pinterest.
Dejen består egentlig bare, af en helt almindelig pizzadej og fyldet kan man også variere lige som man har lyst til. Det eneste, som adskiller det fra et almindelig brød (udover at der er fyld i) er opbygningen. Den er lidt mere kompliceret, men det er den, der gør hele forskellen.
Men det er besværet værd, det kan jeg garantere jer for, for det her brød smager som en bid af himlen. I ved, en af de der ting, der smager så godt, at det nærmest er fysik umuligt ikke blive ved og ved med at spise. Pull apart brød er i hvert fald lige røget ind på listen over mine livretter, thats for sure.
Opskriften får I her
Pull apart brød med smør, ost, hvidløg og basilikum
Ingredienser
Dej
- 200 g. hvedemel
- 200 g. pizzamel
- 25 g. gær
- 2,5 dl vand
- 2 tsk salt
Fyld
- 150 g revet ost (meget gerne en fed en af slagsen, da de smelter bedst. Hvis man gerne vil gå all in, så brug cheddar)
- 75 g smør
- 2 fed hvidløg
- En stor håndfuld frisk basilikum
Tilberedelse
- Start med at lave dejen på den helt klassiske måde; opløs gæren i vandet og tilføj de øvrig ingredienser. Ælt det hele sammen, indtil dejen er smidig og lækker. Lad den hæve i minimum en time.
- Mens dejen hæver, kan fyldet forberedes. Bland hvidløget sammen med smøret og rør det gerne rundt, så konsistensen bliver blød og cremet.
- Hak basilikummen fint.
- Når dejen er hævet, skal den rulles ud på samme måde, som når man vil lave en pizza. Hvis man ikke har så meget plads, kan det sagtens gøres over to omgange, så man får to pizzabunde.
- Herefter skal man skære dejen ud i mindre firkanter som er omkring 10×10 cm stykket. De behøver ikke at være helt lige og hvis nogle af kanterne er runde, så er det heller ikke noget problem.
- Smør et lag hvidløgssmør ud på hver firkant og fordel lidt revet ost på hver firkant. Slut af med at drysse basilikum over alle firkanterne (fik jeg sagt at det skulle være firkanter?)
- Herefter skal man egentlig bare bygge et lille tårn. Hver firkant skal lægges ovenpå hinanden og her skal hvert lag naturligvis have fyldet opad. Tårnet skulle gerne ende med at blive en 15-20 cm i højden.
- Læg et stykke bagepapir i en brødform. Hvis brødet ikke er langt nok til at passe ind i formen, kan man snildt tage et lille stykke bagepapir, krølle det sammen og lægge det i den tomme ende.
- Bag brødet i ovnen på 200 grader i omkring 30 min.
Nu tænker I måske, hvad den der alternative opbygning skal gøre godt for. Navnet giver næsten svaret, for det er nemlig det der gør, man man kan rive små stykker af, hvor hver og et, er fyldt med smag og alt for lækkert fyld. Derfor skal det heller ikke skæres i skriver. Det skal rives og er et helt genialt tilbehør til langt de fleste retter.
BON APPETIT ♥
Lyst til mere brød?
Hvis I heller ikke kan få nok af lækre og smagfulde brød, så kan jeg varmt anbefale at I kaster jerud i en omgang sunde og nemme Corn bread eller de nemme og hjemmelavede pitabrød.