Pull apart brød med smør, ost, hvidløg og basilikum
5 fra 1 stemme
Servings: 4personer
I alt2 timert30 minuttermin
Ingredienser
Dej
200g.hvedemel
200g.pizzamel
25g.gær
2,5dlvand
2tsksalt
Fyld
150grevet ost(meget gerne en fed en af slagsen, da de smelter bedst. Hvis man gerne vil gå all in, så brug cheddar)
75gsmør
2fedhvidløg
En stor håndfuld frisk basilikum
Tilberedelse
Start med at lave dejen på den helt klassiske måde; opløs gæren i vandet og tilføj de øvrig ingredienser. Ælt det hele sammen, indtil dejen er smidig og lækker. Lad den hæve i minimum en time.
Mens dejen hæver, kan fyldet forberedes. Bland hvidløget sammen med smøret og rør det gerne rundt, så konsistensen bliver blød og cremet.
Hak basilikummen fint.
Når dejen er hævet, skal den rulles ud på samme måde, som når man vil lave en pizza. Hvis man ikke har så meget plads, kan det sagtens gøres over to omgange, så man får to pizzabunde.
Herefter skal man skære dejen ud i mindre firkanter som er omkring 10×10 cm stykket. De behøver ikke at være helt lige og hvis nogle af kanterne er runde, så er det heller ikke noget problem.
Smør et lag hvidløgssmør ud på hver firkant og fordel lidt revet ost på hver firkant. Slut af med at drysse basilikum over alle firkanterne (fik jeg sagt at det skulle være firkanter?)
Herefter skal man egentlig bare bygge et lille tårn. Hver firkant skal lægges ovenpå hinanden og her skal hvert lag naturligvis have fyldet opad. Tårnet skulle gerne ende med at blive en 15-20 cm i højden.
Læg et stykke bagepapir i en brødform. Hvis brødet ikke er langt nok til at passe ind i formen, kan man snildt tage et lille stykke bagepapir, krølle det sammen og lægge det i den tomme ende.
Bag brødet i ovnen på 200 grader i omkring 30 min.