HJEMMELAVEDE PITABRØD

 photo PC280047_zpsuynesres.jpgJeg kunne leve af Pitabrød og især de helt bløde, hvide og saftige af slagsen. Jeg spiser dem også ganske ofte. Både med fyld, men også som tilbehør til diverse salater og supper.

Kan I huske at jeg tippede om den skønneste syriske kogebog for ikke så længe siden? Jeg er jo svært begejstret for arabisk mad og da jeg i går skulle lave fattoush (brødsalat) skulle jeg bruge et par pitabrød. I bogen finder man den skønneste og ikke mindst nemmeste opskrift og de tog mig sådan ca. ingen tid at lave. Opskriften skal I selvfølgelig ikke snydes for ?

 photo PC280050_zpsonzjo4qa.jpg

Det skal du bruge (til 12 brød)

? 20 g gær

? 3 dl vand

? 1/2 dl olivenolie

? 500 g hvedemel

? 1 tsk sukker

? 1 spsk salt

Sådan gør du

? Opløs gæren i vand og tilsæt olie, sukker og salt.

? Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt mens du rør rundt, så dejen ender med at blive smidig. Derefter skal den bare æltes godt og grundigt i ca. 5 min.

? Lad den hæve i minimum 1 time.

? Fordel dejen i 12 små klumper og brug en kagerulle til at rulle dem ud, så de bliver ca. 5 mm tykke. Det er vigtigt at de ikke bliver for tynde, for så kommer der ikke noget hul i midten når de bliver bagt i ovnen.

? Lad dem hæve i en halv time på en bageplade.

? Bag dem i ovnen på høj varme (gerne 225 eller 250 grader) i 6 til 8 minutter.

? Lad dem køle af og spis dem mens de er friske.

 photo PC280057_zpshcfcw8bb.jpg

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments