BROMBÆRMARMELADE MED KANEL, CITRON OG ÆBLE

BROMBÆRMARMELADE MED KANEL, CITRON OG ÆBLE EN LÆKKER EFTERÅRSKLASSIKER

Brombærmarmelade er smagen af tidligt efterår

Jeg har mere eller mindre spammet jer med billeder fra den fynske natur, her de sidste par dage. Det stopper nu, men inden vi lukker helt ned, så får I lige en lille opskrift, som er opstået ud fra min søndag i naturen, som bl.a stod på en masse brombær-plukning.

Lige nu bugner de fleste skove og også mange haver af de lækre bær. På under en time nåede min mor og jeg at plukke langt over et kilo og vi kunne snildt være blevet ved. Da vi kom hjem, skyndte jeg mig strakt at trylle fangsten om en en lækker marmelade. Den slags er jeg nemlig enormt glad for.

Det er en af dem, der bringer glæde på ethvert morgenbord. Både i weekenden og på en travl hverdag. Jeg spiser det selvfølgelig på brød og gerne sammen med en lækker salt og blød ost, men også også ovenpå min yoghurt eller havregrød. Opskriften skal I ikke snydes for og hvis nogen skulle være i tvivl, så kan den selvfølgelig også sagtens laves på andre bær. Det er faktisk kun sæsonerne, der sætter begrænsningen. Og skulle man, ligesom jeg, ende med at få plukket en kæmpe omgang bær, så kan de naturligvis også sagtens fryses ned.

Prøv også: Blommekompot med vanilje og kanel

brombærmarmelade

Brombærmarmelade med kanel

5 fra 1 stemme
Antal: 2 glas
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 400 g srombær
  • 200 g sukker
  • saften fra en citron
  • 1 revet æble
  • 2 stænger kanel
  • 1 tsk vaniljesukker eller vaniljepulver

Tilberedelse

  • Start med at rense bærerne og riv æblet.
  • Hæld alle ingredienserne over i en gryde og varm den op stille og roligt. Den må gerne koge til sidst.
  • Rør jævnligt i massen og når bærerne er kogt ud, så er den færdig.
  • Hæld marmeladen på glas og lad den køle af.
BROMBÆRMARMELADE MED KANEL, CITRON OG ÆBLE EN LÆKKER EFTERÅRSKLASSIKER
BROMBÆRMARMELADE MED KANEL, CITRON OG ÆBLE EN LÆKKER EFTERÅRSKLASSIKER

Prøv også: Rabarberkompot med vanilje og kanel

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments