Blomkålssalat med kikærter

Blomkålssalat

Blomkålssalt

Jeg havde sådan håbet, at jeg ville få tid til at eksperimentere lidt i mit køkken, her i løbet af de få dage, jeg var hjemme og hvis jeg var rigtig heldig, ville jeg også kunne trylle en lille opskrift frem. Det lykkedes heldigvis her den anden dag, hvor min tanke egentlig bare var, at lave en lille salat ud fra de grøntsager, jeg havde i min grøntsagsskuffe.

Mest af alt fordi jeg havde lyst til at spise noget med den dressing, som også brugte her. Der sker altså bare noget magisk, så snart man tilsætter parmesan til sin mad. Jeg kunne spise det til alle mine måltider. Måske ikke lige på min morgenmad – men I ved hvad jeg mener 😉

Resultet blev heldigvis rigtig godt og denne blomkålssalat kan laves på nul komma fem og er både flot, sund og fuld af smag.

Hvis I får smag for flere lækre salater, så kan jeg også anbefale en sprød og lækker broccolisalat eller en lække coleslaw med skyrdressing.

Blomkålssalat

Blomkålssalat med kikærter

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
I alt30 minutter

Ingredienser

 • Et lille blomkål (eller et halvt stort)
 • 2 håndfulde frisk salat (al slags kan bruges; spinat, feldsalat, romainesalat eller hvad man nu føler for)
 • Et rødløg
 • ½ dåse kikærter

Dressing

 • 1 dl yoghurt naturel
 • 1 fed hvidløg
 • Saften fra 1/2 citron
 • 1 spsk sød sennep
 • 1 spsk rochester sause
 • 2 spsk revet parmesan
 • Salt og peber
 • Sådan gør du

Tilberedelse

 • Start med at riste kikærterne i ovnen og gerne med lidt olie og dit yndlings-krydderi. Jeg brugte f. eks spidskommen og sesamolie. De skal ca. have 15-20 min
 • Hak blomkålet fint. Enten med en kniv eller i en minihakker
 • Hak salaten og rødløget fint
 • Bland hele molevitten sammen og når kikærter er færdige, skal de naturligvis bare tilsættes.
 • Bland dressingen godt og sammen og fordel den jævnt i salaten.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments