UGENS BEDSTE BUDGETFUND

VEGETAR LASAGNE MED SPINAT OG EN VIRKELIG NEM BECHAMELSOVS

Vegetar lasagne med spinat er en evig god klassiker og endnu bedre er, at det er en ret, som kan varieres på et hav af forskellige måder. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser for hvilke grøntsager og andre lækre ting, du tilsætter. Er man ikke til den vegetariske version, så vil et par lækre kyllingestykker bestemt heller ikke gøre nogen skade. Desuden er det også en af de retter, der både fungerer på en kedelig og grå tirsdag, hvor overskuddet ikke er så stort – den er nemlig forholdsvis nem at lave og efterlader heller ikke en stor opvask.

Herhjemme kører vi madplan lige for tiden, for at få den nye og noget anderledes hverdag til at fungere. I sidste uge stod den netop på Vegetar lasagne med spinat og i samarbejde med min mor, fik jeg bikset den her omgang sammen og opskriften skal I naturligvis ikke snydes for 🖤

Prøv også: Vegetar lasagne med Aubergine og grøntsager

VEGETAR LASAGNE MED SPINAT OG EN VIRKELIG NEM BECHAMELSOVS

VEGETAR LASAGNE MED SPINAT: DET SKAL DU BRUGE

• 500 gram frisk spinat (det svar til en af de store poser, man kan købe)

• 500 gram champignoner (også svarende til de store pakker)

• En god håndfuld valnødder

• En kugle frisk mozzarella

• Tørret timian

• Et løg

• Salt og peber

• Smør til stegning

Lasagneplader

NEM BECHAMELSOVS

• 1/2 liter mælk (og meget gerne sødmælk)

• 25 gram smør

• 2 spsk hvedemel

• Frisk-revet muskatnød

• Salt og peber

Prøv også: Grøntsagsdeller med butternutsquash og gulerødder

VEGETAR LASAGNE MED SPINAT OG EN VIRKELIG NEM BECHAMELSOVS

SÅDAN GØR DU

• Hak løget og skær champignonerne ud mindre stykker. Var en god skefuld smør på en pande og steg løg og champignoner, til de bliver brune. Tilsæt den tørrede timian og lad det stå og køle af, mens du laver sovsen.

• Varm smøret i en gryde og tilsæt mel og pisk det hele godt sammen. Tilsæt langsomt mælken mens du pisker og sørg for, at der ikke kommer klumper. Tilsæt salt, peber og muskatnød. Lad soven kog op, mens du hele tiden pisker. Det er vigtigt, for den kan lynhurtigt brænde på. Tilsæt spinaten og lad den falde sammen og blive til små stykker. Når spinaten ikke er rå længere, er sovsen færdig.

• Hak valnødderne groft og skær mozzarellaen ud i mindre stykke

• Nu er lasagnen klar til at blive bygget. Brug et ildfast fad og start at ligge et lag af løg og svampe. Drys med valnødder mozzarella og slut af med at fordele soven jævn. Luk laget med lasagneplader. Sådan fortsætter du, til der ikke er mere fyld og sovs.

• Bag den i ovnen på 200 grader

VOILA

Prøv også: Vegetarisk Tikka Masala: Nem, sund og simpel

VEGETAR LASAGNE MED SPINAT OG EN VIRKELIG NEM BECHAMELSOVS

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

UGENS BEDSTE BUDGETFUND