10 IRRITERENDE ØJEBLIKKE FRA HVERDAGEN

OPSKRIFT: CHILI SIN CARNE MED BØNNER, LINSER OG MASSER AF GRØNTSAGER

Chili sin carne opskrift

CHILI SIN CARNE 🖤

Der er ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Den mørke, lange og kedelige vinter indbyder til indendørshygge med varmt, simrende og smagfuldt mad. Normalt er jeg faktisk ikke specielt glad for de der mørke og ret tunge retter, men en god Chili sin carne, det går man altså aldrig galt i byen med. Det er i hvert fald en af de retter, jeg vender tilbage til hver eneste vinter.

Man skal ikke lade sig skræmme af den forholdsvis lange ingrediensliste. Det meste er bare krydderier og hvor mange grøntsager man ønsker at bruge, bestemmer man jo helt selv. I det hele taget er det en super nem omgang at lave og så kan den tilmed snildt fryses i mindre portioner. Og ved I hvad? Den smager næsten endnu bedre, når den bliver varmen op igen!

Chili sin carne opskrift

DET SKAL DU BRUGE (til 4 personer)

● 2 store løg

● 3 fed hvidløg

● 3 gulerødder

● Olie til stegning

● 2 stilke bladselleri

● 1 lille dåse majs

● 2 dåser kidneybønner

● 2 dl linser (alle slags fungerer – jeg brugte en blanding af røde og grønne)

● 2 dåser flåede tomater

● 1 spsk spidskommen

● 1 spsk stødt koriander

● 1 spsk paprika (gerne røget)

● 1/2 tsk cayennepeber

● 3 stænger kanel

● Salt og peber

● ca. en halv liter vand

SÅDAN GØR DU

● Start med at hakke løg, hvidløg og de øvrige grøntsager.

● Snup en stor gryde og varm lidt olie. Start med at stege løg og hvidløg og tilsæt efterfølgende de resterende grøntsager.

● Tilsæt alle krydderier og fordel dem jævnt.

● Tilsæt flåede tomater, majs, bønner og linser og evt. lidt vand.

● Lad det stå og simrekoge så lang tid som muligt. Gerne i over en time og tilsæt løbende lidt vand, alt efter hvilken konsistens man foretrækker.

● Voila – spis det med brød, creme fraiche, ris, grøntsager eller hvad I foretrækker.

Chili sin carne opskrift

PRØV OGSÅ: VEGETARISK TIKKA MASALA

6 kommentarer

  • Anne

    Jeg sidder netop og nyder selv samme ret! Jeg har dog hokkaido og aubergine i min i stedet for gulerødder og majs. Pro-tip: prøv at komme en deciliter stærk kaffe i 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mie Kirstine

      Uhhhh…. ej det lyder sørme også dejligt!!! Det vil jeg bestemt prøve næste gang 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • C

      Spændende tips med kaffen – kan det godt bare være nescaffe?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne

      Jep – jeg bruger bare min vanlige instantkaffe (Nettos egen ØGO). Cirka én teske til en deciliter kogt vand. Det giver ikke en decideret kaffesmag, men en lækker dybde 😃

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Den ryger på madplanen til næste uge 😉
    Tusind tak for inspiration<3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mie Kirstine

      Ej hvor skønt altså!! Det er jeg glad for at høre 🖤

      Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 IRRITERENDE ØJEBLIKKE FRA HVERDAGEN