Måneden der gik, måneden der kommer

Jakkesæt
Reklamelink: (påske)Suit fra ARKET

Glædelig fredag på en onsdag 🖤

Påsken står for døren og det samme gør foråret. Hvilken herlighed. Jeg er landet hjemme på Fyn, hvor jeg skal tilbringe den næste lille uge. Jeg tillader mig at holde en lille smule ferie fra domænet her og bare nyde solen, varmen, roen og min familie. 

Men med påsken kommen, siger vi også farvel til årets første forårsmåned, marts. Den har, ligesom de sidste mange måneder, været en anelse triviel og ensformet. I hvert fald for mit vedkommende. Dog en anelse bedre, fordi den er blevet krydret med lidt varme og lys. Dagene ligner stadig hinanden og jeg har egentlig ikke det store at fortælle. Måske derfor holder jeg særligt meget af at lave de her indlæg da de “tvinger” mig til at reflektere over den seneste tid. Sjovt nok opdager jeg altid, at der alligvel har været opture, nedture, højdepunkter, udfordringer og hvad der ellers hører til i en hverdag. 

Marts listen er kommer her og nederst i indlægget, kan I også finde en lille liste med mine håb og drømme for den kommende måned. Som altid må I meget gerne komme med jeres input i kommentarfeltet. Jeg elsker, når vi kan inspirere hinanden. 

Og når (eller hvis) I kommer igennem så må I have en helt vidunderlig påske 🖤

Måneden der gik, måneden der kommer 1

Højdepunkt

Noget så simpelt som forårets kommen og et farvel til verdens længste vinter. At mærke solen varme, at dagene atter er lange og lyse. Meget mere skal der vitterligt ikke til. 

Lavpunkt

Min sociale liv. Hold nu fast hvor er jeg ved at køre død i det. Jeg har venner, som jeg ikke har set i mere end et år nu og min omgangskreds er nærmest kogt ned til 4 personer. Dem elsker jeg af hele mit hjerte. Men jeg mangler nye indtryk og oplevelser og jeg kan mærke, at det for alvor er begyndt at tære på mig. 

Det bedste jeg har gjort for mig selv

At jeg har gjort mit aller bedste for at slutte fred med situationen, som den er og få det bedste ud af det. Jeg har været enormt meget alene og har til tider været ensomt. I stedet for at gå i panik og komme med alle mulige løsninger og booke mig op med aftaler og planer, som jeg normalt vil gøre, har jeg accepteret omstændighederne og set det positive i situationen. Havde det ikke været for lockdown, så havde jeg aldrig lært at sy og strikke. Noget, som jeg altid har drømt om at kunne og noget, der har givet mig en glæde, som jeg ikke har fundet i noget i mange år. 

Bambustøj
kreative instagram profiler

Jeg har været inspireret af

Alle de vidunderlige krea-profiler, der rent faktisk findes på Instagram. Det er en helt ny verden, der er åbnet sig for mig og Instagram er faktisk gået fra at være et sted, jeg ofte forlod med en dårlig følelse, til at være et sted, jeg elsker at tjekke ind på. Det er ko helt fantastisk, at så mange har lyst til at dele ud af deres talenter, idèer og gode tips. Tidligere på måneden lavede jeg et indlæg med nogle af mine favoritter og det er bestemt en liste, jeg har tænkt at mig opdatere løbende, som jeg opdager nye.

Gode serier

Det bedste jeg har set

Der har stadig været lidt lavvande i serieland, synes jeg og det snakkede jeg også om for et par dage siden. Men lidt skæretid er det dog blevet til og her er det nok Norske Exit, som tager førstepladsen. Den er virkelig god. 

Måneden der gik, måneden der kommer 2

Det bedste jeg har hørt

Det var også måneden, hvor Lana Del Rey endnu engang udgav et mesterværk af et album. Jeg har simpelthen ikke ord for, hvor højt jeg elsker hendes musik. Eller univers, er det vel mere. Hendes tekster og melodier går under huden på mig, på den måde, som jeg sjældent har oplevet og rør noget i mig, som virkelig kommer under huden på mig. “Chemtrails over the country Club” (amen bare titlen) er uden tvivl soundtracket til mit forår 2021. 

Måneden der gik, måneden der kommer 3

Det bedste jeg har læst

Reklamelink: Ditte Okmans “Tynd og rig”. Hvis man også slugte samtlige tre Hella Joof-bøger med små hverdagsråd råt, så vil I også elsker den her. Desuden vil jeg også kalde den en forlænget udgave podcasten, det vi taler om. Vælger man lydbogsformatet er det Ditte Okman selv, der læser op. Indtil hun bliver træt af det og inviterer en håndfuld af sine venner (og øvrige gæster i det vi taler om) ind og hjælpe med oplæsningen. Det fungerer overraskende godt. 

kartoffelkager

Det bedste jeg har smagt

Nu hvor det endnu ikke er muligt at gå på restaurant og opleve nye smage, så vil jeg tillade mig at køre en omgang Ananas i egen juice og udpege de her kartoffeldeller. De er virkelig gode. 

Forårsjakke

Det bedste jeg har købt

Reklamelink: Uden tvivl den hvide overgangsjakke fra & Other Stories. Jeg har boet i den, siden den kom med posten. 

comme deux
Discoskin masken

Det bedste beauty produkt 

Reklamelink: Jeg tror næsten at det må blive en gammel klassiker, som er den helt vidunderlige Discoskin fra Commeduex, som jeg også skrev lidt mere om her. Den er simpelthen SÅ god. Og husk, at I stadig får 50 kr. i rabat på jeres første bestilling hos Commedeux med koden “Mieq50”.

Derudover er jeg også blevet ekstremt glad for Loreal’s CC creme og tilhørende conceler. Hvis man døjer med lidt rødne, så er det lidt af en partner in crime. Hvis I vil se resultatet, så har jeg lavet en lille video med det, henne på Instagram. 

Måneden der gik, måneden der kommer 4

Reklamelink: Derudover er jeg også blevet ekstremt glad for Loreal’s CC creme. Hvis man døjer med lidt rødne, så er det lidt af en partner in crime. Hvis I vil se resultatet, så har jeg lavet en lille video med det, henne på Instagram. 

Måneden der gik, måneden der kommer 5

Det har bragt mest glæde

Bliver nødt til at gentage mig selv: Foråret, lange lyse dage, den lune luft og masser af tid sammen med min familie. Og også noget så simpelt, som en række hylder, jeg har fået sat op i min lejlighed. Endelig har jeg fundet plads til min symaskine og alt hvad der ellers følger med til den hobby. 

Den bedste restaurant

Reklame (Modtaget i gave) Jeg burde næsten overveje midlertidigt at lukke den her kategori, for det føles efterhånden helt omsonst at komme med beskrivelser af, at det selvfølgelig er et punkt, jeg ikke kan udfylde. Fire måneder uden at være ude og spise. Jeg tror faktisk, at det er rekorden i mit voksenliv. I sidste weekend var jeg dog så tæt på, som jeg kunne komme. Jeg fik nemlig mulighed for at teste det nye koncept fra Early Bird. Normalt sælger de restaurantoplevelser, hvor 1/3 af prisen bliver skåret af. Det siger sig selv, at det ikke er muligt pt. Heldigvis har de udvidet med et take away-koncept og det er altså helt genialt. En fredag aften hentede min veninde og jeg den LÆKRESTE italienske middag fra Trattoria Sud, der bød på tre retter, snacks og vin. Åh det var godt. 

Måneden der gik, måneden der kommer 6

Den bedste stund

En regnfuld lørdag eftermiddag i Vanløse, hvor jeg var samlet med hele min familie. Børnene legede, mændende lavede mande ting (eller legede med børnene – jeg så det ikke) og pigerne strikkede og drak hvidvin. Sådan stod det på i flere timer og det var bare sådan en fin og rolig stund. 

Jeg er stolt af

At jeg allerede har nået det mål, jeg satte mig for mine sy-evner, da det hele begyndte i juleferien. Jeg ville kunne sy en kjole. Det har jeg allerede gjort og der hænger også skjorter, shorts og andre små ting, som jeg er kommet i mål med. 

Måneden der gik, måneden der kommer 7
Hjemmesyede shorts

 Jeg er ikke stolt af

En hat, som jeg er ved at strikke. Jeg har strikket den tre (!!!) gange nu og jeg er ikke kommet i mål. Enten bliver den for stor, eller for lille. Det er virkelig antiklimaks at trævle tre dages arbejde op. Jeg er heller ikke stolt af, at jeg har haft nogle destruktive tanker om mig selv. Jeg har følt mig uinteressant og mindre værd. Det kommer der ikke noget som helst godt ud af. 

I APRIL

Glæder jeg mig til

At besøge en restaurant. Godt nok til en udeservering, men jeg satser på sol og lune temperaturer. Så glæder jeg mig til at mærke foråret, for real. Lyserøde kirsebærtræer, at se bøgen springe ud og mærke hverdagen og det ægte liv igen. 

Vil jeg se

Generation på HBO. Nu har jeg hørt så mange gode ting om den, at jeg er blevet overbevist om, at den er tiden værd. Og ellers er jeg altid åben for anbefalinger 🖤

Vil jeg læse

Det hele handler ikke om dig af Niels Overgaard. Jeg har faktisk lige hørt den på lydbog, men blev først fanget hen mod slutningen. Det første lange stykkede, zoomede jeg vist lidt for meget ud. Til sidst kommer den dog med nogle perspektiver på livet og tilværelsen, som virkelig fangede min opmærksomhed. Så meget, at jeg uden tvivl, lige tager den èn gang til. 

Håber jeg på

Masser af forårsvarme og sol. Nul nye mutationener og at genåbningsplanen ikke skrider. 

Vil jeg spise

En is i solen (jeg har stadig til gode at prøve Banana Cph, som serverer is, lavet af frasorterede bananer), ramsløgpesto (smagen af forår) og så en masse brød fra Collective Bakery, som snart slår dørene op et spytklat fra min lejlighed. Jeg forudser, at det bliver endnu et af de bagerrier, der lokker folk til fra nær og fjern og skaber uoverskuelige køer. 

Vil jeg være bedre til

De små detaljer og finesser. Dem har jeg aldrig været helt god til at gøre ordentligt. Både når det kommer til det virkelige liv og i mine kreative sysler. 

Vil jeg købe

Reklamelink: Det smukkeste ternede sæt fra ARKET og en masse sengetøj i genbrugsbutikkerne, som jeg kan forvandle til nye ting sammen med min symaskine. 

Vil jeg opleve

Endnu en fødselsdag, påskedage med min familie, flere kreative successer og måske et restaurantbesøg under åben himmel. 

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments