Tærte med ricotta og tomater

Tærte med ricotta

Tærte med ricotta og små tomater

Tærte har egentlig aldrig været blandt min yndlingsspise. Ikke, på den måde, at jeg ikke kan li’ det, men på måden, hvor det det bare ikke sagde mig det helt store. Det var noget vi fik forholdsvis ofte i min barndom og som det jo ofte går med den slags, så kommer man ofte til et punkt, hvor man får nok.

Men da jeg sad og brainstormede på kommende opskrifter til domænet her, gik det op for mig, at der faktisk aldrig har været en tærte. En galette kunne jeg præsentere for et par år siden, men ikke en tærte. Nu hvor det heller ikke er blandt min favorit-spise besluttede jeg mig for at tage kampen op. Det må da jeg kunne lykkedes, at lave en version, som får tænderne til at løbe vand.

Og det var det heldigvis. Jeg kastede mig ud i udfordringen og det gik heldigvis over alt forventning. I processen gik det op for mig, at noget af det, jeg ikke bryder mig om ved tærter er, når de indeholder en masse forskellige ting, der bliver blandet op med i en æggemasse. Derfor besluttede jeg mig for, at holde ingredienslisten helt simpel og sammensætte den ud fra smage, som matcher hinanden godt. Få, men gode ingredienser.

Opskriften får I lige her 🖤

Tærte med ricotta

Tærte med ricotta og tomater

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 3 personer
I alt1 time

Ingredienser

Tærtedej

 • 150 g hvedemel
 • 85 g grahamsmel
 • 1 dl Vand
 • 3 spsk olie
 • 1 tsk salt

Tærtefyld

 • 4 æg
 • 250 g ricotta (svarende til et bæger)
 • 10-15 cherry (eller andre små) tomater
 • 1 dl revet parmesan
 • ½ dl mælk eller yogurt
 • 1 tsk salt
 • friskkværnet peber
 • En håndfuld frisk krydderurter (evt. Rosmarin, frisk oregano eller basilikum)

Noter

Du kan naturligvis også benytte en færdig tærtedej. Personligt kan jeg bedst lide den hjemmelavede og den tager kun 5 minutter at bikse sammen. 

Tilberedelse

Tærtedej

 • Tænd ovnen på 200 grader.
 • Bland alle ingredienserne i en skål og ælt dem med hånden. Brug en kagerulle til at rulle dejen ud i en cirkel, hvor størrelsen kommer til at passe til tærtefadet.
 • Læg dejen i en tærteformen, prik små huller i bunden med en gaffel og bag den i ovnen i ca. 10 min. Imens forbereder du fyldet.

Tærtefyld

 • Pisk æg og ricotta sammen med salt og peber og tilsæt mælk eller yogurt
 • Skær tomaterne ud i små halve
 • Tag tærtedejen ud af ovnen og hæld massen i. Fordel tomaterne i tærten og slut af med at drysse den friske parmesan og krydderurterne over.
 • Bag den i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter, eller indtil massen af gylden og fast.
Tærte med ricotta

Ricotta on my mind

Ricotta er altid en god idè og i min verden er det noget af det lækreste, man kan sætte sammen med sin pasta eller pizza. Derfor måtte det også kunne fungere godt i en tærte. Den teori fik jeg heldigvis ret i. Den får perfekt selskab af den friske parmesan, som giver smagen masser af kant og salt. Krydderurterne er cherry on top og får det hele til at smage af forår.

til de af jer, som ikke lige er bekendt med ricotta, så kan jeg fortælle, at det er en cremet ost fra det italienske køkken, som både kan bruges i det salte og det søde køkken. Har man mod på det, så er det faktisk også forholdsvis nemt at lave den selv. Lidt på samme måde, som man også kan lave sin egen stracciatella.

Tærte med ricotta
Tærte med ricotta

Keep it simple

Det kan være fristende at tilsætte en masse grøntsager og måske kød. Det er man selvfølgelig mere end velkommen til, men personligt vil jeg foretrækker jeg at holde den helt simpel, ved udelukkende at bruge tomater som fyld. Nogen vil måske synes, at det lyder lidt kedeligt og som om, at den måske kommer til at mangle fylde. Men jeg lover, at det ikke er tilfældet. Ricottaen birdrager med en masse fylde og gør konsistensen dejlig vamset. Men lov mig også, at I ikke dropper krydderurterne. Det vil være som at spise en god bolle uden smør. Med andre ord, så er de cherry on top. I opskriften her, har jeg brugt rosmarin og oregano, men jeg er sikker på, at timian og basilikum og vil være kæmpe hits.

Så er der vist bare tilbage og sige Bon Apetit 🖤

Tærte med ricotta
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments