Måneden der gik, måneden der kommer #2

Det var så den november og hallelujah, fristes jeg til at skrive. November er den eneste måned på hele året, som jeg ikke kan sige noget som helst positivt om. Den er kold, mørk, våd og lang. Alt det var den også i år. Men nu hvor jeg, i forbindelse med det her indlæg, har gennemgået alle op og nedture, kan jeg bare hurtigt konkludere, at det faktisk ikke har været såååå slemt. Nej, det har skam været en hel fin november.

Sidste måned var første gang, jeg præsenterede det her indlæg og jeg vil bare sige KÆMPE TAK for den gode modtagelse. Det fik så mange fine ord i kommentarfeltet og i min indbakke. Den slags feedback gør mig så glad og får det hele til at give mening.

Vi gentager selvfølgelig successen og herunder har jeg samlet novembers højdepunkter, lavpunkter og en opsamling af det bedste jeg har spist, hørt, læst og oplevet. Husk at I slevfølgelig gerne må komme med jeres tilføjelser i kommentarfeltet 🖤

Måneden der gik

Højdepunkt

Mit humør. Det har været strålende, langt de fleste dage og jeg kan simpelthen ikke forklare præcis hvorfor, for skal jeg være ærlig, så er det altså en lidt monoton tid, hvor der ikke sker det helt store.

Måske fører det mig videre, til det, der nok egentlig har været månedens højdepunkt. Jeg har afsluttet mit forløb med UNA-kurset, som har været en kæmpe gave for mig. Jeg fortalte lidt om det her, men kort fortalt er det et mindfullness-kursus for kvinder med fart over feltet. Det har givet mig så mange gode værktøjer til at arbejde med mig selv og til at få det bedste ud af min hverdag. Værktøjer til at håndtere udfordringer og de svære ting og ikke mindst, værktøjer til at have det godt i min egen krop. Og det har jeg i aller højeste grad haft.

Lavpunkt

Her vil det jo være fristende at skrive noget med corona og hele situationen, men det orker jeg ærligt talt ikke at snakke mere om. Mørket må være månedens nedtur. Det bliver jeg altså aldrig venner med. Men det gode er, at det heldigvis vender igen om 21 dage og alene den tanke, gør det nemmere. Så er der også nogle ting i det private liv, som er gået mig lidt på. Nogle ønsker der gik i vasken og drømme der blev slukket. Men jeg er overbevist om, at ting sker af en grund og det gør det nemmere at acceptere. 

Det bedste jeg har gjort for mig selv

Uden tvivl det faktum, at jeg er blevet bedre til at acceptere og få det bedste ud af situationen. Jeg har savner at feste, rejse og opleve og det tager også mere og mere til. Til gengæld finder jeg også større og større glæde i roen og hvor en weekend uden planer, før kunne få mig til at gå helt i panik, er det blevet noget, jeg rent faktisk nyder. Dem har jeg haft nogle stykker af og jeg har virkelig hygget mig med MIG. Jeg har fyldt dem med ting, jeg godt kan lide og nydt friheden mere end jeg nogensinde har gjort. I sidste uge gik jeg f.eks en tur ind til byen, med min bog i tasken. Jeg satte mig på en fransk cafe, bestilte et glas vin og sad og læste en times tid. All by myself og det var en af de hyggeligste stunder, jeg længe har haft. 

Måneden der gik, måneden der kommer #2 1
Me time
Måneden der gik, måneden der kommer #2 2

Jeg har været inspireret af

Så snart kulden sætter ind, så bliver det svært for mig, at klæde mig på. Når det sker, så tyer jeg altid til min yndlings-instagrammer over dem alle – Lucy Williams. Ingen kan mestre en regnjakke og løse jeans, som hende og hver gang tøjkrisen melder jeg, klikker jeg ind på hendes profil. 

Underholdning

Måneden der gik, måneden der kommer #2 3

Det bedste jeg har set

Det har været et ualmindeligt godt serie-efterår og jeg bruger alt for mange timer på HBO og Netflix. Men av, hvor har jeg også set mange gode serier. Èn overgår dog dem alle og det er selvfølgelig den 4. sæson af The Crown. What a masterpiece. Den var på alle måder ventetiden værd. Jeg er af den generation, som lige knap kan huske hvor stor en indflydelse Diana havde på det britiske kongehus og ikke mindst hele verden. Det ved jeg nu og jeg kunne ikke have fået beskrevet det på en bedre måde. Jeg har naturligvis også slugt samtlige dokumentarer efterfølgende.

Derudover er det også værd at nævne “The Undoing” på HBO, som er instrueret af Susanne Bier. Ej hvor var den spændende og jeg skal da love for, at den tog kegler til sidst. Den formåede at holde min tvivl kørende frem til sidste minut.

Det bedste jeg har hørt

Måneden der gik, måneden der kommer #2 4

Det har været en god måned på musik-froten. Det nye album fra Ariana, som jeg havde store forventninger til, blev jeg aldrig helt fan af.

Til gengæld er jeg gået helt i american teenager-mode og lyttet voldsomt meget til Kiiara og hendes album lil kiiwi, som er proppet med autotune og gode beats. Derudover er jeg, lidt senere end alle andre, kommet med på Dua Lipa-bølgen og månedens mest streamede nummer, er Fever, som er en duet med belgiske Angèle. Hvis I ikke allerede har hørt den, så lov mig lige at gør det.  

Måneden der gik, måneden der kommer #2 5

På podcast-fronten har jeg særligt fået øjnene op for “Hjerteflimmer for voksne” med Sara Bro. Det er en af dem, hvor hvert afsnit giver mig et eller andet, jeg tager med videre. Stof til eftertanke, kan man vel sige. 

Det bedste jeg har læst

How to win friends and influence people. En helt genial bog og lidt af en klassiker på verdensplan. Faktisk er den skrevet i 30’erne og senere rettet lidt til. Konceptet er egentlig ret simpelt: Forfatteren of fortælleren, Dale Carnegie opstiller en række regler for hvordan man er det “nice” menneske.

Den er proppet med aha-oplevelser og virkelig gode hacks og det sjove er, at selvom den er skrevet for mere end 90 år siden, er det præcis de samme regler der gælder, hvis man gerne vil være et godt menneske. 

Måneden der gik, måneden der kommer #2 6
Papaya salat

Det bedste jeg har smagt

Her må det simpelthen blive lidt ananas i egen juice og lade prisen gå til min papya salat. Den smager simpelthen himmelsk og er overraskende nem at lave. Min lokale Rema 1000 sælger stadig papayaer, så den skal jeg helt sikkert snart lave igen. 

Det materielle

Det bedste jeg har købt

I bedste 2020-stil må det være mine mundbind fra Adidas. Desværre har de jo været ude i en lille shitstorm. Det er ærgerligt, for de er virkelig gode og har gjort mundbind-livet noget nemmere. De er bløde, behagelige og så kan man ånde igennem dem.

Et andet godt køb, er en Montana-reol, som jeg fandt i min lokale genbrugsbutik til en rigtig god pris. Den trænger til en kærlig hånd, så den kan vi snakke lidt mere om, når jeg får taget hul på det projekt. 

Måneden der gik, måneden der kommer #2 7
Verdens bedste shampoo

Det bedste beauty produkt 

Shampooen og balsammen fra Raunsborg, som jeg også dedikerede et indlæg til i sidste uge. Den er intet mindre end genial for håret lige nu, hvor det hurtigt bliver trist og tjavset af vinterkulden. 

Nordsjælland getaway
Marienlyst fine strandhotel

Det har bragt mest glæde

Uden tvivl den lille smuttur jeg var på sammen med min mor og søster. Et lille døgn i Nordsjælland med middag og overnatning på Marienlyst. Faktisk tror, at turen gav mig ligeså meget, som en lang rejse gjorde før i tiden. Bare det der med at komme lidt væk. Det vil jeg helt sikkert gøre igen snart. 

Det kulturelle

Måneden der gik, måneden der kommer #2 8

Den bedste restaurant

Jeg spiser ude som aldrig før og gør alt hvad jeg kan, for at støtte op om byens restauranter. Derfor er det også svært at vælge, for der har godt nok været mange gode oplevelser. Jeg tror at valget falder på en af mine Nørrebro-favoritter, Scarpetta, som jeg ikke havde besøgt i lang tid. Jeg fik en vanvittig lækker ravioli i smørsovs med lækkert brød og karaffel vin on the side. No words needed. 

Det bedste øjeblik

Den her var virkelig svær at vælge, men jeg ender med at lade prisen gå til en tidlig morgenstund i Nordsjælland. Nærmere bestemt da jeg var på getaway med min søster og mor.

Jeg stod tidligt op og løbe en lang tur ad strandvejen og der var alt magi. At se solen stå op over Øresund, hvor alt blev lyserødt, oven på en virkelig hyggelig aften med god mad og vin. Der var jeg glad.

Nordsjælland getaway

Jeg er stolt af

At jeg har holdt humøret højt gennem hele måneden, trods mørke og modvind. Både i sin egen og overført betydning. Hvor corny det end lyder, så bliver jeg mere og mere overbevist om, at vi selv bestemmer over vores egen lykke. Jeg har været den bedste version af mig selv og det er jeg stolt over.

Jeg er også stolt over, at jeg faktisk har nået alt det, jeg har sat mig for. Færdiggjort flere guides til platformen her, ryddet op i mit kælderrum og i min garderobe. De små ting, I ved 😉

Jeg er ikke stolt af

At jeg har sammenlignet mig selv med andre og til tider været misundelig. Det kommer der aldrig noget godt ud af.

I December

Glæder jeg mig til

Jul og kvalitetstid med min familie. I mit voksenliv har jeg ikke været den helt store jule-type. Jeg pynter ikke op herhjemme og jeg har også meldt mig ud af gave-ræset. Men jeg ELSKER hyggen og den er der heldigvis masse af. Så glæder jeg mig også til at drikke en masse gløgg og til den julefrokost jeg skal til på fredag, sammen med en lille håndfuld blog-kollegaer.

Vil jeg se

“The Queens Gambit” på Netflix. Jeg er faktisk gået igang og den har virkelig overrasket mig positivt. Jeg synes ærligt talt, at den så en anelse kedelig ud, men der blev jeg snydt. Så vil jeg også se Natholdets julekalender.

Vil jeg læse

Staycation i Danmark, som forberedelse på 2021’s rejser. I øvrigt en virkelig god julegave idè, hvis man skulle mangle sådan en.

Håber jeg på

Masser af vintersol, faldende smittetal og at min familie holder sig symptomfri, så julen ikke (også) bliver aflyst.

Vil jeg spise

Her vil det være oplagt at skrive and, flæskesteg, pebernødder og æbleskriver. Men som (hvad der føles som) den eneste i verden, så bliver jeg aldrig glad for julemad. Det er alt for brunt og tungt til min smag og jeg savner det friske element. I en helt anden boldgade, er jeg besat af indisk mad, lige for tiden, så jeg tror at jeg vil spise ekstra meget Butter chicken.

Vil jeg være bedre til

Ikke at sammenligne mig selv med andre

Vil jeg købe

De perfekte mom-jeans hos ARKET

Vil jeg opleve

Udstillingen Modern Women på kunstforeningen Gl. Strand. Den har jeg egentlig haft på listen i flere måneder og nu hvor den synger på sidste vers, har jeg endelig fået en dato i kalenderen, sammen med et par veninder.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments