Broccolisalat – måske min nye livret
Jeg ved ikke med jer, men jeg har aldrig spist og lavet så meget hjemmelavet mad, som jeg har gjort de seneste seks uger. Normalt er det noget af det, jeg savner i min hverdag fordi rejser og et travlt liv i byen ofte byder på restaurantbesøg og take away. Nu er det til gengæld to ting, som jeg virkelig savner. Især førstnævnte. Hold nu op hvor jeg glæder mig til at sidde med et menukort i hånden og have svært ved at tage en beslutning 😉
Men nok om det, for det skal jo egentlig handle om en af de mange mange retter, jeg har lavet den seneste tid. Dog en af de aller bedste og faktisk også nemmeste. Det er ikke noget som helst raketvidenskab over den og alle kan være med. Endnu bedre er, at den på en og samme tid er sprød, frisk, sød og salt og så kan den spises hele året og ikke kræver, at noget er i sæson. Når det så er sagt, så smager alt jo bedre i solskin og jeg kan med sikkerhed sige, at den kommer til at servere den som tilbehør mange gange i løbet af sommeren. Især nu, hvor udsigterne til mange mange hjemmedage.
Prøv den med kød, med falafler, med et godt brød, ved siden af en pizza eller lad den udgøre hovedretten. Mulighederne er mange 🖤
Prøv også: Blomkålssalat med mango, spinat og den lækreste dressing
BROCCOLISALAT MED RØDLØG, TRANEBÆR, PEANUTS OG EN CREMET DRESSING
Ingredienser
- 1 ½ broccoli
- Et rødløg
- ½ dl tørrede tranebær
- ½ dl peanuts
Dressing
- 1 dl creme fraiche
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk honning
- Salt og peber
Noter
Tilberedelse
- Skyl broccolien og skær den i mindre stykker
- Hak rødløget i små fine tern
- Bland broccoli og løg i en skål og tilsæt tranebær og peanuts
- Rød alle ingredienser i til dressingen sammen og slut af med at fordele den jævnt over salaten
Prøv også: Bønnesalat med ristet sesam
Prøv også: Nemme fladbrød, lavet med tre ingredienser