MINE MÅL OG DRØMME FOR 2019: HVAD NÅEDE JEG OG HVAD NÅEDE JEG IKKEE

Glædelig 22. December, kære jer 🖤

Som de fleste nok har bemærket, nærmer vi os for alvor årets udgang og det betyder jo også, at de fleste af os runder af og gør os lidt ekstra tanker om de forgangne 12 måneder. Nytårsforsættere og alt hvad der hører sig med til det, er noget der kan dele vandene. Selv er jeg kæmpe fan og jeg ser det som om oplagt mulighed for at rydde op i sit liv og starte på en frisk, på de områder man ønsker. Det kan man naturligvis også bare gøre d. 23 Maj, 4. September eller en hver anden dato, men jeg synes altså, at der er noget fint og symbolsk over at gøre det, når man tager hul på et nyt år.

Derfor får den altså heller ikke for lidt med opsamlinger og tilbageblik herinde. Jeg har allerede være omkring de støreste opture i 2019 og de største udfordringer.

De seneste år har det også været en fast tradition herinde, at årets første indlæg, består af en liste med mine drømme håb og forventninger til de kommende 12 måneder. Endnu sjovere er at tage dem frem igen ved udgangen af året og kigge nærmere på hvad jeg egentlig nåede, hvad jeg ikke noget og ikke mindst, som selvsamme drømme måske har ændret form i årets løb.

Så her kommer den igen; listen med mine drømme og håb for 2019, tilsat en refekltion over hvordan det endte. Jeg afslører vist ikke for mig, hvis jeg siger, at man er dem er en om’er 😉

MINE MÅL OG DRØMME FOR 2019: HVAD NÅEDE JEG OG HVAD NÅEDE JEG IKKEE 1

“Rejserne må gerne fortsætte og som mit liv ser ud lige nu, så vil det ikke gøre mig det fjerneste, hvis det blev i samme omfang som 2018. Årets første store rejse er allerede booket og om lidt over en måned sætter jeg kursen mod Sri Lanka. Derudover vil jeg gerne besøge flere af Balkan-landende f. eks Montenegro. Jeg vil gerne udforske mere af Mellemamerika og det Caribiske område. Derudover byder min rejse-bucket-liste på steder og lande som Zanzibar, Dubai, Fiji, Fransk Polynesien, Vietnam.”

Da jeg skrev indlægget omtrent samme tid sidste år, lå det ikke i kortene, at 2019 skulle blive det år, hvor jeg faktisk skar ned på rejste-fronten. Det lyder måske lidt voldsomt at sige, nu hvor jeg alligevel har været afsted en del gange, men sammenlignet med 2018, så er det peanuts.

Jeg kom hverken til Caribien, Zanzibar, Dubai eller Vietnam. Balkan-landende blev det dog til, da sommerferien gik til Montenegro og Kroatien. Til gengæld fik jeg besøgt Sri Lanka og landet tog med med storm. Så meget, at jeg endte med at komme tilbage her i slutningen af året. 

Det blev også til den længste rejse-pause, jeg har haft i flere år. Faktisk forlod jeg ikke landet en eneste gang i løbet af efteråret og var vist også kun ude af København på en enkelt tur til Fyn. 

 Jeg vil hjertens gerne fortsætte med at øve mit spanske. I månederne op til min Mexico-rejse gik jeg all in og fik næsten mit niveau op hvor det var, dengang jeg fik i 3.G havde det på højniveau og nærmest tænkte på spansk. Jeg elsker det sprog og det vil næsten være dumt at slippe det nu.

Det skete desværre ikke. Jeg fik ellers genopfrisket en helt del, da jeg rejste til Mexico i 2018. Siden har jeg både slettet mine sporg-app’s og er også stoppet med at slå teksterne til samtlige spanske sange op. Totalt øv og noget, som jeg godt gad at ændre. 

 Jeg vil gerne søsætte det projekt, som jeg går og arbejder lidt på. I skrivende stund mangler jeg bare alt det praktiske og nok også troen på, at jeg rent faktisk kan.

DET skete heledigvis! Jeg brugte store dele af mit forår og sommer på at arbejde videre på det og i September kunne jeg endelig åbne op for Windflower. At det så ændrede helt form, efter jeg skrev ovenstående sætning, er en anden historie. Vigtigst er, at det blev søsat og det var et kæmpe mål for mig. 

 Den her er en genganger fra sidste års liste; Jeg vil så hjertens gerne gå til flere koncerter. Jeg hører musik 80% af mine vågne timer og det er også noget jeg nørder ret meget i min fortid. For 4-5 år siden var jeg nærmest til koncert en gang om ugen. Spørg mig ikke hvorfor, at antallet af koncertoplevelser i 2018 kan tælles på èn hånd. Big mistake.

For filan altså! Jeg bliver helt sur på mig selv, nu hvor jeg endnu engang må erkende, at jeg ikke nåede det her punkt. Den må komme med på min næste liste. igen igen igen. Mange koncerter blev det bestemt ikke til, men jeg fik både besøgt Heartland Festival og Tinderbox. Sidstnævnte var en kæmpe stor oplevelse, fordi jeg langt om længe fik mulighed for at opleve min all time favourite-sangerinde, Lana Del Rey, live. Endda under den åbne sommerhimmel mens solen gik ned. Det var altså et magisk øjeblik. 

 Jeg vil gerne spice designet her på bloggis lidt op. 10 års arkiver giver alligvel en del indhold og der er en del gode guides, opskrifter og den slags derude, som ikke kommer helt til sin ret.

Det skete vist heller ikke helt, så den lader vi bare ligge her. 

 Jeg vil gerne blive en bedre fotograf og udfordre mig selv på den front. At tage billeder er jo unægteligt en stor del af mit arbejde og har været det i mange år, men jeg føler lidt, at min udvikling er gået i stå. Både hvad angår at tage billede og at redigere dem.

Den her er faktisk svær at konkludere på. Især fordi det ofte kan være svært at se sin egen udvikling. Hvad jeg dog kan konkludere er, at jeg ikke er blevet en dårligere fotograf og det vel også en slags fremskidt. Når det så er sagt, så er jeg faktisk ganske tilfreds med de billeder, jeg har fået skudt til Windflower og det har også været året, hvor jeg anskaffede mig et analog-kamera og det har jeg nydt at arbejde med. Det kommer jeg forhåbentlig til at dyrke mere i det nye år. 

 Jeg vil gerne blive forelsket. Ja.

Skete ikke. Nej. 

 Jeg vil gerne blive bedre til at opbygge en struktur omkring omkring mine mål. Jeg har altid en million milliard ting, jeg gerne vil og hver dag står jeg op til verdens længste liste over ting jeg gerne vil nå. Der er altid så meget, at jeg ender med at miste overblikket og så ryger motivationen og overskuddet også. Det skal der rettes op på.

Jooo.. den her tror jeg faktisk at jeg har fået styr på. Dermed ikke sagt, at jeg har et komplet overblik over alt hvad jeg gør. Men jeg er blevet bedre til at sige fra og prioritere min tid. F.eks vidste jeg, at jeg ville gå et hektisk efterår i med  en flytning og lancering af webshop. Her valgte jeg at ligge rejseriet på hylden og det var en vanvittig god beslutning, der resulterede i, at det hele gik gnidningsfrit. 

 Jeg vil gerne få et bedre forhold til Instagram. Det har været lidt turbulent de sidste par år.

Kæmpe JA. For et år siden, var Instagram roden til mange sorte tanker, men i dag, ser det helt anderledes ud. Jeg har lært at tage det for hvad det er og ikke mindst lært, at i de perioder, hvor det ikke giver mig noget godt, så skal jeg bare tjekke ud. Så simpelt er det. 

 Jeg vil gerne rejse til et sted og være der i en længere periode. Vi snakker ikke sådan et halv år-agtigt. Nok nærmere en måned. Jeg har også overvejet, om det kunne slåes sammen med det der med, at forbedre mit spanske. Nu skal jeg bare lige finde en interessant destination.

Det skete heller ikke. Men måske bliver det i det kommende år. Jeg er i hvert fald begyndt at arbejde lidt på noget. 

 Vigtigst af alt, så beder jeg faktisk ikke om mere, hvis folk omkring mig bliver ved med at have det godt og være sunde og raske.

Og vigtigst af alt – JA og det er uden tvivl en af grundene til, at jeg vinker farvel til 2019 med en følelse af, at det har været et rigtig godt år. 

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments