ÅRET DER GIK – ALLE DE BEDSTE TING

Med godt og vel et par uger tilbage af 2019 er det ved at været tid til at kigge tilbage på året det er gået. Det er en af de ting, jeg elsker ved denne tid på året. Det der med, at man samler op og reflekterer over de seneste 12 måneder. Det kan altså noget særligt og for mit vedkommende får det mig særligt til attænke over hvad jeg skal tage med ind i det nye år og hvad jeg skal parkere.

Herinde plejer jeg jo også at diske op med et par tilbageblik og i stedet for at lave den traditionelle måned-efter-måned-gennemgang (som jo egentlig nok er mere interessant for mig end for jer) vil jeg samle op på en lidt anden måde. Gennemgå nogle af højdepunkterne på godt og ondt. Hvad har jeg opnået og lært og hvad kan jeg tage med videre.

Kort fortalt har 2019 været et godt år. Der har været flere højdepunkter end lavpunkter og der har været en særlig ro, som jeg inderligt håber at kunne tage med over i det nye årti.

Vi starter i den positive ende, med årets vigtigste højdepunkter 🖤

Sri Lanka

REJSER OG OPLEVELSER

2019 har været et rigtig godt år på rejsefronten og jeg har udforsket en håndfuld nye steder, som længe har været på min rejse bucket-liste. Sri Lanka, Montenegro og Nordirland, for at nævne et par stykker. Mængden af rejser har også været helt perfekt og mens 2018 var et år, hvor jeg næsten var mere ude end hjemme og antallet af rejsedage næsten tog glæden fra mig, har 2019 været helt anderledes. Jeg har haft lange perioder hjemme og haft tid til at føle eventyrlysten trænge sig på. Jeg har prioriteret, sagt nej til ture og nydt hver og en. Jeg tænker at jeg laver et særskilt indlæg, hvor jeg går lidt mere i dybden med det hele.

ØKONOMISK FRIHED

I løbet af mine 5-6 år som selvstændig, var 2018 uden tvivl mit aller bedste år, rent omsætningsmæssigt. Så godt, at jeg vidste, at det ikke ville vare ved. Det betyder heldigvis ikke, at 2019 ikke har været godt, for det har det og jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har følt mig taknemmelig over, at jeg rent faktisk kan klare mig selv, betale mine regninger, købe mad og få det hele til at løbe rundt. Jeg tror at de fleste selvstændige kender til den der følelse af, at man aldrig helt ved hvor længe det holder ved og at man er dybt taknemmelig, så længe det gør.

ÅRET DER GIK - ALLE DE BEDSTE TING 1Montenegro i Juli

SUNDHED OG VELVÆRE

Det her er muligvis det aller vigtigste punkt, når det kommer til årets bedste ting. Jeg selv og mine nærmeste, har været sunde og raske og det vildeste jeg har været ude for, er et par enkelte forkølelser. Jeg ved godt, at alle år ikke vil være sådan og det har de heller ikke altid været. Præcis derfor, er jeg ekstra taknemmelig over, at der er gået endnu et år, uden store udfald på den front. Det er desuden også første gang i mange år, at jeg ikke har været ude for en eneste sportsskade. Hvis 2020 ender i samme afdeling, vil jeg faktisk ikke bede og mere.

ÅRET DER GIK - ALLE DE BEDSTE TING 2

En smuk dansk sommeraften i den fynske natur

RO OG INGEN DRAMA

Det jeg elsker aller mest ved at skrive de her indlæg er, at de får mig til reflektere ekstra meget over de forgangne 12 måneder. Det første der slog mig, da jeg satte mig ved tasterne i dag var, at det på mange måder, har været et ualmindeligt roligt år.

I alle mine personlige forhold, har der været ro på – ingen store udfald, ingen drama og ingen skelsættende begivenheder. Måske er det også bare noget med alderen. Faktisk har der været så meget ro på, at jeg tog mig selv i at tænke, om det måske endda havde været en smule kedelig?

Et andet sted, der også har været en særlig ro, er i mit sind. Eller helt ro, kommer der nok aldrig derinde 😉 men hvorimod 2018 også bød på en lille mental nedtur i løbet af efteråret, hvor jeg var ked og trist, uden at kunne beskrive præcis hvorfor, har 2019 budt på langt mere stabilitet og en gennemgående følelse af at være glad og tilfreds med det hele.

Jeg har en lille idè om, at det bl.a skyldes, at sidste års nedtur fik mig til at handle. Jeg begyndte at fokusere langt mere på de positive ting i mit liv og rydde op i de kilder, der førte noget dårlig med sig. Jeg lavede bl.a en stor oprydning i dem jeg følger på Instagram, hvor jeg skjulte samtlige profiler, som ikke gav mig noget positivt. Jeg tog pauser fra de sociale medier, når jeg kunne mærke at jeg trængte til det og begyndte at notere de ting, som jeg havde været taknemmelig over, som det sidste, inden jeg lagde mig til at sove.

Her til sidst, har jeg også fået mig en Coach, Zuzan, for selvom alt det jeg netop har skrevet, måske kan komme til at lyde som om, at alt er godt nu, så er det bestemt ikke tilfældet. Jeg bakser stadig med ting og sager, men min tilgang til dem har forandret sig over det seneste år og især her mod slutningen, hvor jeg også får lidt hjælp til at håndtere det.

ÅRET DER GIK - ALLE DE BEDSTE TING 3Heatland festival i regn og kulde

HEARTLAND OG TINDERBOX

Musikåret 2019 har været et særdeles godt et af slagsen og da Spotify i sidste uge diskede op med de traditionelle (og sjove) oversigter over ens personlig musik-år kunne jeg også konkludere, at jeg har lyttet til mere musik end nogensinde.

Det fik mig også på hele to festivaler – endda begge hjemme på gode gamle Fyn. Først Heatland og derefter Tinderbox. Heatland har jeg drømt om at opleve siden de meldte sig ind på den danske festival-scene og selvom den nærmest regnede væk, så var det en vidunderlig oplevelse. Jeg var afsted sammen med min bedste barndomsveninde og selvom vejret forhindrede os i at sove i telt og vi endte med at køre frem og tilbage mellem Syd og Vestfyn hver dag, så ville jeg gøre det hele igen og jeg håber virkelig, at komme afsted igen.

Tinderbox diskede op med et program, der gik lige i mit musik-hjerte og da programmet afslørede, at Lana Del Ray og Billie Eilish skulle spille den samme dag, havde jeg ikke noget valg. Særligt Lana Del Ray-koncerten, kommer til at gå over historien, som en af de bedste, jeg har oplevet. Det var rent magi at stå under åben himmel og se solen gå ned efter en smuk sommerdag, til tonerne af hendes fantastiske musik.

ÅRET DER GIK - ALLE DE BEDSTE TING 4Påskedage i naturen

NATUR

Det har også været et år, hvor jeg har dyrket naturen mere, end nogensinde og værdsat den på en måde, som jeg ikke troede jeg ville komme til. Da jeg var yngre elskede jeg at besøge nye byer, shopping og alt hvad der hører sig til. Mere end nogensinde før, prioriterer jeg ture til Fyn eller andre af landets små perler og vil til en hver tid hellere tilbringe mine weekender i frisk luft, frem for i pulserende storbyer.

Alt det, har også ført til en langt større værdsættelse af de skiftende årstider og selvom jeg til en hver tid vil været et sommer-menneske, har jeg i år formået at se det smukke i de mørke og kolde måneder og kan næsten få et lille kick ud af en gåtur i strid modvind og regn.

ÅRET DER GIK - ALLE DE BEDSTE TING 5

WINDFLOWER

I mange år har jeg haft en drøm om at lave det klassiske blogger-move; tage det næste skridt og udvide forretningen. Jeg har ganske enkelt bare ikke kunne finde frem til hvad jeg ville. Så vidt jeg husker, var det faktisk nedturen i 2018, der for alvor satte skub i tingene og i løbet af foråret i år faldt tingene på plads og konceptet begyndte at tage form.

Jeg brugte en stor del af min sommer på at arbejde på det og jeg elskede alt ved det. I september kunne jeg endelig åbne for Windflower og jeg har ikke fortrudt et sekund. Det er gået og går stadig over al forventning og selvom det både er hårdere, sværere og mere krævende, end jeg havde forventet, så elsker jeg det stadig.

Forhåbentlig er det her kun begyndelsen og der går sjældent en time, hvor jeg ikke tænker på nye muligheder og udvikling. Et par måneder efter lanceringen med smykke og toilettasker, lancerede jeg en secondhand-section under branded og lige nu, er det især den del, jeg føler for at udvikle. At det så langt fra er derfra, de fleste ordre kommer, er en helt anden sag og selvfølgelig også noget, som jeg har med i mine overvejelser om fremtiden.

ÅRET DER GIK - ALLE DE BEDSTE TING 6New home

NY LEJLIGHED

At 2019 også skulle blive året, hvor min boligsituation langt om længe blev stabiliseret og hvor jeg kom igennem nåleøjet på det Københavnske lejeboligmarked, havde jeg på ingen måde set komme. Jeg har været ualmindelig heldig og der går ikke en dag, hvor jeg ikke føler mig taknemmelig over det.

1. Oktober kunne jeg flytte ind i mit nye hjem. En lille 2-værelses lejlighed i hjertet af ydre Nørrebro. Præcis det sted, jeg aller helst vil bo og til en husleje, hvor jeg sagtens kan være med og hvor jeg ikke er nødsaget til at skære ned på andre ting. Det havde jeg aldrig turde håbe på og selvom sådan en flytning både er pokkers dyr og tidskrævende, kunne det ikke været kommet på et bedre tidspunkt. Det er uden tvivl et af 2019’s ultimative højdepunkter.

ÅRET DER GIK - ALLE DE BEDSTE TING 7To af de bedste 🖤

NYE VENSKABER OG UDVIKLING I DE GAMLE

Det har også været et år, hvor jeg har tænkt ekstra meget over mine venskaber og hvor flere af dem har udviklet sig. Nogle er blevet tættere, andre har fået mere distance og nogle har fået nye former. Der har været gode stunder og der har været hårde stunder. Vigtigst af alt, er der også kommet nye til. Især èt, som jeg sætter pris på og som faktisk har fået stor betydning. Jeg tror de fleste på min alder, kan nikke genkende til, at det der med at få nye venskaber ikke foregår i samme tempo, som det f. eks gør i begyndelsen af 20’erne. Man skal uden tvivl også arbejde lidt mere for det nu, men det kan rent faktisk lade sig gøre og det er jeg enormt taknemmelig over at have oplevet.


I de kommende uger kommer jeg også til at dykke lidt ned i nogle af årets største udfordringer. hvad jeg har lært og hvad jeg kunne have været for uden.

Fortæl mig om jeres højdepunkter for 2019 🖤

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments