DET BEDSTE TAKE AWAY I KØBENHAVN OG EN OPGRADERING AF FROKOSTPAUSEN

Just EatReklame for Just Eat

At jeg er et madøre uden lige, kan jeg ikke løbe fra og der går ikke en dag, hvor jeg ikke tænker over og planlægger mine måltider nøje. I hvert fald èt af dem. Det der med, at man kan glemme at spise, det kan jeg simpelthen ikke sætte mig ind i. Når det så er sagt, så vil jeg godt indrømme, at jeg ikke altid er så god til det der med frokost. Ikke at jeg “glemmer” det eller går en hel arbejdsdag uden at spise. Men det sker bare næsten aldrig, at jeg gør et stort nummer ud af det eller bruger specielt meget tid eller penge på det. Derudover er jeg også klart mere et aftensmads-menneske. 9,9 ud af 10 dage, så består min frokost bare af et par skiver brød, en eller anden form for bolle, yoghurt eller noget frugt og grøntsager. Altså ikke det hele på en gang, men blot en af delene.

Nu handler det nok også om, at jeg jo ikke har en arbejdsplads og faste frokostrammer. Mine dage ligner jo sjældent hinanden og det betyder også, at der er dage, hvor jeg slet ikke er hjemme til frokosttid. De dage, ender jeg nok bare med at at snacke mig igennem dagen. I ved, en skive brød eller et stykke frugt hist og her. Det har jeg det sådan set også ganske fint med. Så længe jeg bare holder mit blodsukker oppe.

For et par uger siden fik jeg tilbudt at lave et lille samarbejde med Just-Eat og nu hvor jeg både er svært glad for mad og for Take away, tøvede jeg ikke med at takke ja. Det skal også lige siges, at jeg bestemt også har været flittig til at bruge Just-Eat uden for samarbejds-sammenhæng og er derfor også forholdsvis bekendt med deres udvalg. Et udvalg der i øvrigt er gigantisk og når jeg skal bestille derfra, kan jeg ende med at bruge (lidt for) lang tid på at sidde og bladre mulighederne igennem. Som så mange andre kvinder, så kan jeg også være ufattelig dårlig til at tage en beslutning, når det kommer til mad. Hvis nogen af jer forventer at skulle komme til at sidde i samme beslutnings-situation i fremtiden, så har jeg udnyttet min store take-away-erfaring og samlet en liste over det der, efter min mening, er de bedste take away-steder i København. Selvfølgelig alle tilgængelige hos Just-Eat. Listen finder I længere nede 🖤

I forbindelse med vores lille samarbejde, fik jeg selvfølgelig mulighed for at prøve konceptet (igen igen) og nu hvor det der med en god frokost aldrig er noget jeg gør mig i, besluttede jeg mig for, at det var dèt måltid, der skulle kræses om. Præcis derfor blev min arbejdsdag i onsdags lidt mere lækker. Ærligt, så har årets første uger ikke været specielt travle på arbejdsfronten og netop derfor var der også god til til at nyde en sund, friskt og lækker og mættende frokost.

Mit valg faldt på The Organic Boho, som er et af de steder, der har været på min to-try liste i evigheder. Jeg har stalket dem på Instagram et utal af gange har ladet mig drage af deres farverige salater, juicer og bowls. Jeg endte med at kaste mig ud i deres tempeh-salat (hvis I ikke har smagt tempeh, så SKAL I prøve det) en frisk juice og selvfølgelig Sweet Potato fries, for dem kan jeg altså ikke lade være, når jeg ser dem på menuen. Alt i alt en kæmpe succes, som jeg bestemt har tænkt mig at gentage igen. Meget snart.

I det hele taget jeg vild med, at Take Away slet ikke behøver at betyde usund mad. Når jeg endelig får en ordentlig frokost, så kan jeg også godt lide at den er sund. Der findes mange steder, der både tilbyder salater, bowls og sandwiches. Udover The Organic Boho er det bl.a Hooked, Social og Hafnia, for blot at nævne et par stykker.

Men altså, på en sløv søndag, kan jeg altså også godt kaste mig over noget lidt mere syndigt og knapt så grønt. Her vil jeg nok altid gå efter det mellemøstlige med en god Shawarma, kebab eller noget med falafel. Her kan jeg f. eks varmt anbefale Sheiks Shawarma og deres Falafel menu

Just Eat

De bedste Take Away-steder i København

Hooked (fantastiske Pokè Bowls og Vinegar Fries, der får englene til at synge)

Kate’s Joint (en ægte Nørrebro-klassiker, som byder på smage og retter fra de eksotiske verdenshjørner)

Mae Pen (Københavns bedste Thai-mad. Prøv især deres Thai Beef Salad)

Gao Dumpling bar (Vanvittig gode dumplings og genialt dele-mad)

Hey Darling (kødboller og tilbehør, tilberedt til perfektion)

Sheiks Shawarma (fantastiske falafler)

Sticks N Sushi (Et sted de fleste vist kender til, men som også fortjener deres popularitet. Deres sticks får jeg aldrig nok af)

Tandori Tikka Masala (Absolut Københavns bedste indiske mad)

Lele Street Kitchen (Vietnamesisk er altid lækkert, friskt og fyldt med smag. Hos Lele laver de bl.a de lækreste salater)

Souls (Den bedste veganske restaurant i byen. Jeg elsker at de både tilbyder sundt mad og vin på samme tid. Mine favoritter er deres Chili Sin Carne og den klassiske burger)

Social (en lille perle, som fortjener mere opmærksomhed end de får. Jeg er især glad for deres vegetarsalat, som også har et asiatisk twist)

Hafnia (Her får man også en helt geniale bowls, fyldt med smag og sunde råvarer)

Just Eat

Just Eat

Just Eat

Læs også: Take away og hverdagens helte

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments