RISTEDE FAVA BEANS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvis der er noget jeg elsker og nærmest er mere eller mindre afhængig af, så er det snacks. Faktisk sker det ofte, at jeg skipper min frokost og bare holder mig kørende på snacks. Det er især tilfældet på de dage, hvor jeg er på farten eller hvor jeg ikke lige har tid til at sidde mig ned og få et ordenligt frokostmåltid.

Det er klart de salte snacks, som jeg har et godt forhold til og som jeg vist også har nævnt tidligere, så spiser jeg så mange peanuts, at det nok er på grænsen til usundt. Det lyder måske lidt skørt, men når jeg rejser ud i den store verden, så ELSKER jeg at besøge supermarkeder og opdage nye former for snacks og min erfaring siger mig, at mulighederne næsten er uendelige.

Sidste forår tilbragte jeg en hel måned på Bali og her fik jeg en lille ny afhængighed. På et tidspunkt boede jeg tæt på et lille marked, som solgte de lækreste sprøde og saltede bønner og de smagte så godt, at jeg endte med at købe et lille lager med hjem. Da det udløb for et halvt års tid siden, satte jeg mig for at finde ud af, hvad søren det var for nogle bønner om det mon var noget jeg kunne lave selv.

Efter lidt research kom jeg frem til, at bønnerne var de såkaldte Fava beans. På dansk kalder vi dem vist også for hestebønner. De findes i to varianter. Dem med skal (som er store og brune i det) og dem uden (de er mindre og helt lyse).

Sidstnævnte var ikke helt nemme at få fat i, så jeg kastede mig ud i en versionen med skal på. Resultatet blev ikke vanvittigt godt og de blev bare bløde og kedelige. Kort tid efter besøgte jeg min lokale grønthandler her på Nørrebro og da jeg stod og kiggede på hylden med alverdens bønner og andre spændende ting, spottede jeg sørme en lille pose Fava Beans UDEN skal. De kom selvfølgelig straks med hjem og jeg skyndte mig at give det endnu et forsøg. Denne gang sad den lige i skabet. De blev sprøde, salte, lækre og næsten ligeså gode, som dem jeg forelskede mig i på Bali, sidste år.

Bønnerne er som sagt ikke helt nemme at få fat i, men jeg har undersøgt mulighederne lidt og de kan både findes hos velassortierede helsekostbutikker og forskellige grønthandlere.

Opskriften får I lige her 🖤

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DET SKAL DU BRUGE (for 2 glas ala dem på billedet) 

● 400 g. tørre Fava Beans/hestebønner

● 2 spsk olie

● 1 spsk løgpulver (andre former for krydderi kan også sagtens bruges)

● 1 spsk salt

SÅDAN GØR DU

● Skyl bønnerne og kog dem i ca. 25 min. Herefter vil de både være blevet en del større og bløde i konsistensen.

● Fordel dem jævnt på en bageplade og brug hænderne til at fordele olie, salt og løgpulver jævnt.

● Bag dem i ovnen på 200 grader i ca. 25 min. Husk at “røre lidt rundt” i dem jævnligt, så de alle bliver sprøde.

● Lad dem køle af og hæld på i et glas, på en dåse eller hvad man nu føler for.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments