MELLEMØSTLIG RØDBEDESALAT & BØNNEDELLER

img_7937Vi befinder os midt i højsæsonen for rødbeder og det er simpelthen en af de lækreste grøntsager der findes, hvis I spørger mig. Kun overgået af den søde kartoffel 😉 Den eneste dårlig ting, jeg har at sige om rødbeder er, at de farver alt hvad de kommer i nærheden af. Til gengæld er det med den smukkeste pink farve, så ved nærmere eftertanke, så er det måske slet ikke så slemt 😉

Lige siden rødbedesæsonens begyndelse, har jeg haft en idè om den her salat oppe i hovedet og tidligere på ugen, fik jeg endelig afprøvet den. Heldigvis, for den smagte virkelig himmelsk. Er man glad for krydret mellemøstlig mad, så SKAL den prøves.

Jeg serverede dem sammen med bønnerdeller, som også var en opskrift der opstod inde i hovedet ud fra hvad jeg nu lige havde på lager i køkkenet. Det blev faktisk også ganske gode, som dem får I da også lige opskriften på <3

RØDBEDESALAT

Det skal du bruge (tilbehør til 3-4 personer) 

 • 4 store rødbeder
 • 1,5 dl skyr
 • 1/2 dl vand
 • 2 spsk sesamolie
 • 2 spsk ristede sesamfrø
 • 1 spsk spidskommen
 • 1 spsk kebabkrydderi/stødt korriander
 • Saften fra 1/2 lime
 • 1 spsk tahin
 • 2 fed hvidløg
 • Salt og peber

Sådan gør du

 • Skræl rødbederne, skær dem i små tern og hæld dem op i en bradepande. Tilsæt et fed hvidløg, sesamolien, salt og peber og fordel det hele godt. Bag dem i ovnen på 200 grader til rødbederne er møre. De skal ca. have en halv time.
 • Lad dem køle af efterfølgende.
 • Rør en dressing af skyr, vand, lime, hvidløg, tahin, salt og peber. Når rødbederne er blevet koldt skal de blandes sammen med dressingen og så skal det hele sådan set bare toppes med de ristede sesamfrø og evt. friske koriander.

img_7953

Bønnedeller

Det skal du bruge (ca. 15 stk)

 • 2 dåser bønnemix (eller dine yndlingsbønner) Jeg brugte dem fra Urtekram.
 • Et stort løg
 • 2 æg
 • 2 dl. quinoaflager (almindelig havregryn kan også sagtens bruges)
 • 1 spsk spidskommen
 • 1/2 spsk stødt koriander
 • 1/2 spsk kebabkrydderi
 • 1 spsk røget paprika
 • 2 fed hvidløg
 • En håndfuld persille (eller en anden frisk krydderurt)
 • Koksolie til Stegning

Sådan gør du:

 • Hak løg og hvidløg og hæld dem op i en skål, sammen med alle de andre ingredienser.
 • Blend det hele med en stavblender, men lad gerne nogle af bønnerne bevare deres “form”.
 • Brug hænderne til at forme 15 frikadeller og steg dem i 7-8 minutter på hver side i kokosolie.

img_7956For et stykke tid siden, fik jeg tilsendt en hel masse mellemøstlige krydderier og råvarer fra Al’Fez og jeg bliver simpelthen nødt til lige at tippe om det her Kebabkrydderi. Jeg har faktisk været ude og købe et nye glas, fordi jeg hurtigt fik brugt det første. Jeg bruger det mere eller mindre i alle mine retter, som har et mellemøstligt touch. Prøv det – det vil I ikke fortryde.

img_7932

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments