VEGANSK OMELET MED SPIDSKÅLSSALAT I ÆRTECREME

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Man skal altså holde tungen lige i munden, når man læser overskriften – I know, men jeg vidste simpelthen ikke, hvad jeg ellers skulle kalde den. For det første ville jeg gerne have alle detaljer med og for det andet, så lyder kikærteomelet bare ikke specielt lækkert 😉

Jeg er hverken veganer eller vegetar, men er ret fascineret af hele den plantebaserede livsstil og alle de muligheder, der faktisk ligger i veganske råvarer (hvis der er noget der hedder det?). Derudover har I nok også bemærket, at jeg er blevet svært glad for at bruge kikærtemel. I sidste uge handlede det om de her lækre kiks og i dag, skal det handle om en omelet, lavet på –  ja – kikærtemel.

Et par stykker af jer har spurgt, hvor jeg køber kikærtemel og det gør jeg i mine lokale grønthandlere her på Nørrebro. Der koster en stor pose omkring 15 kr. og den holder altså i lang tid. Bor man ikke lige i nærheden af en grønthandler, så kan man også købe det i forkellige helsebutikker og online (F.eks her) – dog en anelse dyrere. Og bare for lige at få det på plads, så består det naturligvis bare at kikærter, der er malet til mel. Det dufter ikke specielt godt, i rå format, men så snart det bliver bagt eller stegt, så sker der altså små mirakler.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOg nu til selve opskriften. I går kastede jeg mig nemlig ud i et lille forsøg med at lave en omelet af det famøse mel og hvis jeg selv skal sige det, så blev det lidt af en succes. Jeg serverede den sammen med en lækker spidskålssalat, som er en af dem, jeg ofte laver, når tilbehøret bare skal være simpelt. Den smager himmelsk, så den får I naturligvis også opskriften på <3

Omelet (1-2 personer) 

 • 100 g. kikærtemel
 • 1 1/2 – 2 dl vand
 • 5 champignon
 • 1 fed hvidløg
 • 1/2 spsk bagepulver
 • 1 dl ærter fra frost
 • salt og peber

Sådan gør du

 • Skær champignonerne i tynder skriver, hak hvidløget og sted dem på en pande i lidt olie. Tilsæt ærterne når champignonerne er brune og tilsæt ærterne. Lad det steget i et minutstid.
 • Bland alle de øvrige ingredienser i en skål og sørg for at dejen er fin og jævn. Den skal ca. have sammen konsistens som pandekager. Slut af med at tilsætte de stegte ærter og champignoner.
 • Varm lidt olie på panden og hæld dejen på. Lad den stege i ca. 10 min og gerne med låg på, så den bliver helt gennemstegt. Når den er færdig, kan man man fordel vende den og give den et par minutter på den anden side.
 • Voila

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spidskålsalat (1-2 personer)

 • 1/2 spidskål
 • 1/2 (lille) blomkål
 • 1 dl optøede edamamebønner

Ærtecreme

 • 2 dl ærter fra frost
 • 1 fed hvidløg
 • 1 spsk tahin
 • saften fra 1/2 lime
 • 1/2 dl vand
 • Salt og peber

Sådan gør du

 • Snit spidskålet og fordel blomkålet i bitte små buketter og bland det i en smål, sammen med edamamebønnerne
 • Bland alle ingredienserne til ærtecremen i en minihakker og blend dem sammen indtil konsistensen er fin og jævn.
 • Hæld den ud over salaten og server evt. resten som en dressing ved siden af.

BON APPETIT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments