Fad fra Broste Copenhagen / Bestik fra Broste Copenhagen / Grå skål fra Housedoctor / Skål med mønster fra Notre Dame
Hvis der er noget i denne verden, som kan få mine tænder til at løbe i vand, så er det Halloumi. Næst efter hummus, så tror jeg faktisk, at det er noget af det aller bedste jeg ved. I min verden er det afgjort en af de ting, som kan gøre de fleste retter lækre og hvis en salat indeholder Halloumi, så er jeg næsten ligeglad med resten af ingredienserne 😉
I torsdags kom min veninde, Maria, til middag og jeg havde sådan løst til at kaste mig ud i en omgang alt-godt-fra-mellemøsten. So I did. Det blev til denne salat, sammen med en simpel rød spidskålssalat, ristede kikærter, ærtehummus og fladbrød. Lige en ret efter min smag. Tro det eller ej, men vi spiste næsten op og salaten var altså lidt af en succes, hvis jeg selv skal sige det og gæsten var også meget glad. Derfor skal I naturligvis heller ikke snydes for en opskrift <3
Det skal du bruge (som tilbehør til 2-3 personer)
Dressing
- 2-3 spsk olivenolie
- Saften fra en lime
- Salt og peber
Sådan gør du
- Start med at koge quinoaen som angivet på pakken og lad den køle efterfølgende
- Skær squashen ud i “tynde plader” og fordel dem på et bagplade med bagepapir. Giv godt med olivenolie, salt og peber. Bag dem i ca. 20 min på 200 grader eller indtil de er gyldne og lad dem køle af efter følgende.
- Skær Halloumien ud i tynde skiver og steg dem på en pande med lidt olie. Når de er gyldne og sprøde, skal de bare køle lidt af.
- Hak persillen fint.
- Når alle de varme ingredienser er blevet kolde, så skal det hele egentlig bare blandes sammen og dressingen skal fordeles jævnt.
Bon appetit <3