SMÅ BRØD MED SPINAT & FETA

IMG_0327

I kan sørme tro, at jeg er gået i fuld gang i køkkenet igen. Efter en lang sommer, hvor jeg mere eller mindre har været på farten hele tiden og nærmest ikke har haft mulighed for at lave min egen mad, føles det SÅ godt. Madlavning er afgjort noget af det aller bedste jeg ved og har nærmest en terapeutisk indvirkning på mig.

Her I weekenden har jeg været hjemme hos mine forældre på Fyn og den har naturligvis stået på en masse mad og madlavning. Min mor har det lidt på samme måde som mig og vi kan bruge timer på at kigge efter inspiration til nye opskrifter. I går kastede vi os ud i en omgang lækre og spinatfyldte brød. Det blev lidt af en succes og det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver dem. Opskriften skal I naturligvis ikke snydes for.

IMG_0307

Det skal du bruge (Ca. 15 stk.)

Dejen

 • 425 g. Grahamsmel
 • 1 lille pose eller 2 tsk tørgær (25 g. almindelig gær vil også kunne gå an)
 • 2,5 dl lunken vand
 • 3 spsk olie
 • 1 tsk salt

Fyldet

 • 200 g. frisk spinat
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • saften fra 1/2 lime
 • en lille pakke ristede pinjekerner
 • en håndfuld frisk mynte
 • 150 gram feta
 • Salt og peber

IMG_0298

Sådan gør du:

 • Start med at lave dejen – alle ingredienserne blandes sammen og æltes meget grundigt. Lad den hæve i en times tid.
 • Steg løget og hvidløget på panden i en god sjat olie, men pas på, at det ikke bliver for brunt.
 • Skyl spinaten og bland det i en skål, sammen med løg, hvidløg, mynte, pinjekerner, feta og salt og peber. Bland det hele grundigt sammen med hænderne, så spinaten falder lidt sammen.
 • Fordel dejen i 15 små kugler og rul dem ud i små og helt flade cirkelformede brød.
 • Fordel fyldet i brødene, som vist på billedet og luk dem sammen inden de kommer i ovnen.
 • De skal bages i 20-25 minutter på 200 grader.

IMG_0307

IMG_0333

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments