EMMAS LINSEBOLLER MED SQUASHETTI & CASHEWCREME

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMin samling af kogebøger er ved at være stor. Meget stor og jeg elsker hver og en. Dog er der to, som jeg gang på gang vender tilbage til, når jeg mangler inspiration. Den ene er Marias grøntsagsbibel og den anden er Emma Martinys nyeste skud på stammen, Herlig og ærlig mad. Jeg har tidligere udtrykt, hvor imponeret jeg er over hendes arbejde og hvordan hun har formået at skabe sådan en mursten (387 sider, for at være præcis) fyldt med den ene lækre opskrift efter den anden, er mig stadig en gåde. Jeg har allerede prøvet flere opskrifter, end hvad der kan tælles på en hånd og der er vitterligt ikke en eneste, som har skuffet.

I sidste uge kastede jeg mig ud i hendes linseboller. I bogen skal de serveres med en hjemmelavet tomatsauce. Det er sikkert også rigtig lækkert, men tomatsauce, suppe og den slags, har aldrig været min stærke side. Derfor kastede jeg mig ud i en cashewcreme, som udelukkende består af udblødet cashewnødder, som er blendet med vand. Ca. en dl. nødder og en dl. vand.

Nu synes jeg selvfølgelig, at I allesammen skal gå ud og købe Emmas bog og læse opskriften deri, men hvis I nu ikke skulle være i nærheden af en boghandler, og bare MÅ lave linseboller i aften, så får en den lige her ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet skal du bruge 

♥ 2 dl Delikatesselinser

♥ 1/2 liter grøntsagboullion (til kogning af linser)

♥ 250 g. Champignon

♥ 1 løg

♥ 3 fed hvidløg

♥ 1 spsk olivenolie

♥ 30 g. parmesan

♥ 1 håndfuld persille

♥ 1 håndfuld basilikum

Sådan gør du 

♥ Start med at koge linserne i boullionvandet. De skal koges i 15-20 min.

♥ Imens skal champignonerne renses og skæres i mindre stykker og løget og hvidløget skal hakkes. Efterfølgende skal de tre ting steget på en pande i lidt olivenolie, indtil de tager farve.

♥ Kom tingene fra panden i en skål og tilsæt parmesan, krydderurter, salt og peber. Blend det med en stavblender, til massen er fin.

♥ Tilsæt linserne og blend lidt mere, men forsigtigt, for det er bedst, hvis nogle af linserne får lov til at forblive hele.

♥ Form dejen til små boller og bag dem i ovnen i 20-30 minutter.

Jeg serverede bollerne med squash, som jeg havde tilberedt på min spiralizer tilsat lidt edamamebønner og frisk feta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments