VEGETARBØFFER AF BLOMKÅL & KIKÆRTER

OLYMPUS DIGITAL CAMERALad mig lige igen igen (og igen) slå fast, at jeg ELSKER alle former for vegetarbøffer. Jeg er hverken vegetar eller veganer, men spiser dem 20 gange hellere, end kød. Ganske enkelt fordi jeg synes at de smager bedre. Efter en uge med en meget kødelskende familie, besluttede jeg i går, at det var tid til at eksperimentere lidt i køkkenet og kastede mig ud i en omgang bøffer, lavet af blomkål og kikærter, tilsat en masse fantastiske krydderier. Opskriften skal I naturligvis ikke snydes for ♥

Det skal du bruge (ca. 18 stk)

♥ 1 hel blomkål

♥ 1 dåske kikærter

♥ 1 løg

♥ 4 fed hvidløg

♥ 1,5 dl kikærtemel

♥ 2 spsk Tahin

Krydderier

♥ 1 tsk stødt korriander

♥ 1,5 tsk Garam Masala

♥ 1,5 tsk Spidskommen

♥ Saften fra 1/2 lime

♥ Salt og Peber

♥ Olie til stegning

Sådan gør du: Start med at koge blomkålen i saltet vand i ca. 5 min / tilsæt kikærterne og lade det koge i yderligere 5-6 minutter / hæld vandt fra og lad det køle af / Snit løg og hvidløg fint og steg dem på en pande i godt med olie / tilsæt krydderierne og lad det steget forsigtigt i et minuts-tid / Bland løj, krydderier, tahin, blomkål og kikærter sammen og brug en gaffel eller en stavblender til at mose massen – den må gerne bevare lidt klumper / Tilsæt kikærtemel og hvis man ønsker en lidt mere fast konsistens, kan man roligt tilsætte til ekstra / Smag dejen til med salt og peber / Varm lidt olie på en pande og form dejen i små bøffer – jeg fik ca. 15 stk i mellem størrelse / Steg dem i 5-7 minutter på hver side.

Jeg spiste dem med grøn salat og en god Tahindressing, som bare består af yoghurt, en spsk Tahin og salt og peber.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments