BLOMKÅLSSALAT MED HIMMELSK DRESSING

OLYMPUS DIGITAL CAMERASå er det sørme blevet tid til endnu en lille opskrift og jeg vil gå så langt som at sige, at vi nok har at gøre med min signatursalat. Det er i hvert fald en af dem jeg ofte serverer, når jeg får gæster. Den er nem, simpelt, sund, pæn og smager himmelsk. Det skyldes også dressingen, som jeg laver til 9 ud af 10 salater.

Jeg serverede den så sent som i lørdags, hvor det var min tur til at holde madklub. Som I nok husker, så var det brændende varmt den dag og når temperaturene er så høje, så har jeg bestemt ikke lyst til varmt mad. Så skal det være friskt, lækkert og let. Jeg serverede den med med kyllingspyd, de lækreste brød med havremel og søde kartofler, fra Emmas fantastiske nye kogebog og Marias´ blomkålsshummus, som jeg lavede af den anden del af blomkålet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det skal du bruge (3-4 personer)

♥ 1/2 blomkål

♥ En lille bakke frisk Spinat

♥ 1 dl ærter fra frost

♥ 1 dl Edamamebønner 

♥ 1/2 agurk

Dressing

♥ 1,5 spsk sesamolie

♥ 1 tsk honning

♥ 1 spsk risvineddike

♥ 1 spsk fiskesauce

♥ Saften fra en lime

Sådan gør du

♥ Skær blomkålet ud i små buketter og brug en minihakker til at lave dem til “blomkåls-ris”. Hvis man ikke har sådan en, så er jeg sikker på at salaten bliver mindst lige så god, hvis man bare hakker det.

♥ Tø ærterne og bønnerne op, skyl spinaten og skær agurkerne i små tern og bland det hele sammen i en skål.

♥ Rør dressingen sammen og fordel den jævnt over salaten. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments