CORN BREAD: SUNDE, SIMPLE OG NEMME AT LAVE

CORN BREAD: SUNDE, SIMPLE OG NEMME AT LAVE 1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cornbread, eller majbrød om man vil, er en god gammel klassisker, som jeg næsten havde glemt alt om. Det var lige indtil for et par uger siden, hvor jeg for første gang besøgte madklubbens southern food-restaurant, Alabama Social. Der havde de naturligvis Cornbread på menuen og det tøvede jeg ikke et sekund med at bestille.

Da jeg rejste rundt i Californien i sommeres, kunne kunne man finde det over det hele og i en masse forskellige variationer. Det var faktisk der, at min kærlighed for alvor opstod. Brødet er Saftig, sødt, blødt og salt på sammme tid og det smager ganske enkelt helt fantastisk. De originale opskrifter er nok heller ikke de sundeste og indeholder bl.a en pæn portion smør. Det skader jo heller ikke engang imellem, men den anden dag besluttede jeg mig for at kaste mig ud i en lidt sundere udgave og resultatet blev overraskende godt.

Jeg lavede mine i små muffinforme, men dejen kan også sagtens hældes op i et ildfast fad eller en brødform og spises som et helt almindeligt brød. Opskriften får I naturligvis lige her

Det skal du bruge (til ca. 7-8 muffien)

♥ 3 dl. fuldkornsmajsmel (almindelig majsmel kan også bruges)

♥ 2 spsk olivenolie

♥ 1 tsk salt

♥ 1 tsk bagepulver

♥ 1 tsk æblecider eddike

♥ 1 tsk honning

♥ 2 æg

♥ 2 dl mandelmælk (jeg har også forsøgt med rismælk. Det blev okay, men mandelmælks-versionen var klar bedst)

♥ 1 spsk tørret rosmarin

CORN BREAD: SUNDE, SIMPLE OG NEMME AT LAVE 2

Sådan gør du

♥ Bland alle ingredienser i en skål og rør med en håndmixer, indtil dejen er helt jævn. Den er forholdsvis tynd (sådan lidt pandekage-agtig) men det skal man ikke lade sig skæmme af.

♥ Bag den i muffinsforme eller i et fad på 200 grader i ca. 25 min.

Bon appetit 

Læs også: Pull Apart Bread med ost og hvidløg

Corn Bread
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments