TABBOULEH MED LINSER & EN FANTASTSIK HUMMUS

TABBOULEH MED LINSER & EN FANTASTSIK HUMMUS 1

For et par uger siden, fik jeg tilbudt at lave et lille samarbejde med Bonduelle i forbindelse med, at de gerne vil sætte fokus på deres udvalg af bælgfrugter. Jeg tøvede ikke så meget som et sekund med at takke ja, eftersom jeg er kæmpe fan af alt hvad der har at gøre med kikærter, linser og bønner.

Bonduelle’s udvalg kommer i dåser og ordet “dåsemad” rimer jo ikke ligefrem på lækkert, men jeg kan skrive under på, at smagen er tip top og konsistensen er faktisk endnu bedre, end når jeg koger mine kikærter, linser eller bønner selv. Derudover gør det det også lidt nemmere, lige at bikse en ret sammen på en travl tirsdag, end hvis man først skulle til at tænke på at koge. Og sidst men ikke mindst, så er sådan nogle bælgfrugter jo pokkers sunde og godt for alt muligt.

Jeg har fået til opgave at bikse en lille ret sammen og jeg var selvfølgelig ikke i tvivl om, at jeg skulle finde min inspiration i mit favoritkøkken over dem alle – det arabiske. Jeg har lavet den klassiske arabiske salat, tabbouleh, som oprindeligt er med bulgur. Dem har jeg skriftet ud med en omgang linser fra Bonduelle.

Dertil skal der selvfølgelig også en god omgang hummus. Sådan en kan man jo lave på 10.000 forskellige måder og jeg har efterhånden også forsøgt mig med en del. Den opskrift I får i dag er min favorit og er faktisk også den mest simple. Konsistensen er cremet og lige som den skal være.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tabbouleh

Det skal du bruge

2 dåser linser fra Bonduelle

En står håndfuld bredbladet persille

300 g tomater

1 agurk

Dressing

♥ Saften fra en økologisk citron

3 spsk olivenolie

Salt og peber

Sådan gør du

Ja, det siger næsten sig selv. Hak persille, skær tomater og agurkerne i stykker og bland det sammen med linserne. Rør dressingen sammen og bland det hele til sidst. SÅ nemt og SÅ lækkert.

TABBOULEH MED LINSER & EN FANTASTSIK HUMMUS 2

Lækker, simpel og cremet hummus

Det skal du bruge

2 dåser kikærter fra Bonduelle

1-1/2 dl vand (alt efter hvilken konsistens man ønsker)

2 tsk spidskommen

2 spsk Tahin

3 spsk olivenolie

Salt og peber

Saften fra en halv økologisk citron

Sådan gør du

Det hele skal bare blendes godt og grundigt med en stavblender og smages til hen ad vejen. Hvis man gerne vil have den tyndere, skal der selvfølgelig bare mere vand i. Og ja, vand. Jeg troede heller ikke at det ville fungere første gang jeg skulle prøve den version. Men tro mig, det gør det altså 

TABBOULEH MED LINSER & EN FANTASTSIK HUMMUS 3
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Udgivet i samarbejde med Bonduelle

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments