For et par uger siden, fik jeg tilbudt at lave et lille samarbejde med Bonduelle i forbindelse med, at de gerne vil sætte fokus på deres udvalg af bælgfrugter. Jeg tøvede ikke så meget som et sekund med at takke ja, eftersom jeg er kæmpe fan af alt hvad der har at gøre med kikærter, linser og bønner.
Bonduelle’s udvalg kommer i dåser og ordet “dåsemad” rimer jo ikke ligefrem på lækkert, men jeg kan skrive under på, at smagen er tip top og konsistensen er faktisk endnu bedre, end når jeg koger mine kikærter, linser eller bønner selv. Derudover gør det det også lidt nemmere, lige at bikse en ret sammen på en travl tirsdag, end hvis man først skulle til at tænke på at koge. Og sidst men ikke mindst, så er sådan nogle bælgfrugter jo pokkers sunde og godt for alt muligt.
Jeg har fået til opgave at bikse en lille ret sammen og jeg var selvfølgelig ikke i tvivl om, at jeg skulle finde min inspiration i mit favoritkøkken over dem alle – det arabiske. Jeg har lavet den klassiske arabiske salat, tabbouleh, som oprindeligt er med bulgur. Dem har jeg skriftet ud med en omgang linser fra Bonduelle.
Dertil skal der selvfølgelig også en god omgang hummus. Sådan en kan man jo lave på 10.000 forskellige måder og jeg har efterhånden også forsøgt mig med en del. Den opskrift I får i dag er min favorit og er faktisk også den mest simple. Konsistensen er cremet og lige som den skal være.
Tabbouleh
Det skal du bruge
♥ 2 dåser linser fra Bonduelle
♥ En står håndfuld bredbladet persille
♥ 300 g tomater
♥ 1 agurk
Dressing
♥ Saften fra en økologisk citron
♥ 3 spsk olivenolie
♥ Salt og peber
Sådan gør du
Ja, det siger næsten sig selv. Hak persille, skær tomater og agurkerne i stykker og bland det sammen med linserne. Rør dressingen sammen og bland det hele til sidst. SÅ nemt og SÅ lækkert.
Lækker, simpel og cremet hummus
Det skal du bruge
♥ 2 dåser kikærter fra Bonduelle
♥ 1-1/2 dl vand (alt efter hvilken konsistens man ønsker)
♥ 2 tsk spidskommen
♥ 2 spsk Tahin
♥ 3 spsk olivenolie
♥ Salt og peber
♥ Saften fra en halv økologisk citron
Sådan gør du
Det hele skal bare blendes godt og grundigt med en stavblender og smages til hen ad vejen. Hvis man gerne vil have den tyndere, skal der selvfølgelig bare mere vand i. Og ja, vand. Jeg troede heller ikke at det ville fungere første gang jeg skulle prøve den version. Men tro mig, det gør det altså ♥
Udgivet i samarbejde med Bonduelle