SUND & SUPER NEM GRØNTSAGSSUPPE

 photo PC040234_zpsbuczthjh.jpgKender I det der med, at man har en ret, som man bare bliver ved med at lave i perioder? Sådan har jeg det næsten altid. I det hele taget, så er jeg nok bare lidt af et periode-menneske. Det gode ved at være sådan er, at man ofte ligger inde med alle ingredienserne og så kan man også justere den fra gang til gang, så man ender med den perfekte opskrift 😉

Inden jeg rejste til Singapore, var det denne top-lækre grøntsagssuppe, som jeg lavede igen og igen. Egentlig er jeg ikke det helt store suppe-menneske, for det kan altså hurtigt blive lidt af en kedelig omgang. Det er lidt ligesom det der med at spise koldskål til aftensmad. Det har jeg heller aldrig forstået. Så kunne man lige så godt drikke et glas mælk og spise et par småkager.

Den her suppe nåede jeg dog at blive så glad for at jeg næsten savnede den da jeg kom hjem og derfor at det også den første ret jeg kastede mig ud i og denne gang blev den helt perfekt. Derfor skal I da heller ikke snydes for opskriften ?

Det skal du bruge (Til ca. 4 personer)

? 1 kg Gulerødder

? 2 store Søde kartofler

? ca. 4 cm Ingefær

? 3 fed Hvidløg

? 2 Løg

? 1,5 tsk Spidskommen

? 1,5 tsk Stødt korriander

? 1 tsk Gurkemaje

? 1 tsk Chiliflager

? 1 liter Grøntsagsbouillon

? Ekstra vand til at fortynde

? Salt og peber

? Olie til stegning

Tilbehør

Bredbladet persille, hakkede mandler og creme fraiche

 photo PC040229_zpsgqqmjklu.jpg

Sådan gør du

? Start med at hakke løg, hvidløg og ingefær og svits det i en gryde sammen med olie.

? Tilsæt alle krydderier og fordel dem jævnt.

? Skær gulerødder og de søde kartofler i mindre stykker og hæld dem op i gryden og fordel krydderierne god.

? Tilsæt grøntsagsbouillon og lad det simre i 20-30 minutter.

? Når grønsagerne er bløde skal hele massen blendes til en jævn masse, med en stavblender.

? Tilsæt yderligere vand, alt efter hvilken konsistens man ønsker.

? Lad det hele koge lidt mere og Voila, ready to eat.

 photo PC040222_zps549vukw2.jpg

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments