EN VARM & SMAGFULD RET MED BØNNER & QUINOA

Om sommeren spiser jeg nærmest udelukkende koldt og frisk mad og får det næsten helt dårligt, ved tanken om suppe. Til gengæld ved jeg næsten ikke noget bedre, end varme og krydrede simreretter, så snart kulden melder sin ankomst.

For et par uger siden biksede jeg denne ret sammen, som hovedsageligt består af en masse lækre bønner, grøntsager og velsmagende krydderier. Den kan varieres på et utal af måder og man kan selvfølgelig bare føje til og fra, som man nu lige føler for. Jeg lavede en stor portion og gemte en del i fryseren og det kan I tro, at jeg har haft stor glæde af, de dage jeg er kommet træt og forfrossen hjem efter en lang dag.
 photo ret1_zpsl2std7a5.jpgDet skal du bruge (Til ca. 4 personer)

? 2 dåser Kidneybønner

? 1 dåse Borlottibønner (andre bønner kan også sagtens bruges. Jeg fandt mine hos min lokale Nørrebro-grønthandler)

? 1 lille dåse majs

? 2 hakkede Flåede tomater

? 1 stort løg

? 2-3 fed hvidløg

? Olivenolie

? 1 rød peberfrugt

? 1 grøn peberfrugt

? 2 dl ukogt Quinoa

? 1 spsk spidskommen

? 1 spsk stødt koriander

? 1 spsk røget paprika

? Ca. en halv til en hel liter vand

? Salt & peber

? Evt.  Creme faiche og frisk koriander til.

Sådan gør du

Start med at stege løg og hvidløg i olivenolie og tilsæt alle krydderier efter et minutstid // Tilsæt alle bønner, majs og hakkede tomater og rør lidt rundt i massen // Tilsæt lidt af vandet og lad det hele stå og simre i min 30 minutter // Tilsæt lidt mere vand og derefter quinoaen (stadig ukogt) // Lad retten simre yderligere og når quinoaen er tilsat, er det vigtigt at røre rundt i den jævnligt // Tilsæt løbende vand, så quinoaen kan blive udkogt og alt efter hvordan man nu ønsker konsistensen // Når quinoaen er udkogt er hele molevitten færdig og jeg vil varmt anbefale, at man husker at spise creme fraiche til ?

 photo ret3_zpsvcqzo6mj.jpgBy the way, så har jeg købt min Quinoa hos webshoppen Med24, som er lidt af et mekka, hvis man er glad for sunde madvarer. De har et rigtig godt udvalg af forskellig korn og diverse melsorter og produkter, som man ikke altid lige kan finde på hylderne i Netto. Derudover har de super hurtig levering – jeg modtog allerede mine produkter, dagen efter jeg modtog dem.

Jeg bestilte også en pose Kikærtemel, som jeg har store planer om at eksperimentere med, i den nærmeste fremtid.

 photo ret2_zps5ruw7fmz.jpgUdgivet i samarbejde med Med24.dk

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments