2 FANTASTISKE COCKTAILS MED BAILEYS

Udgivet i samarbejde med Baileys

Hvorfor ikke starte sådan en helt almindelig og grå tirsdag, med et par lækre cocktails? Faktisk har vi også at gøre med den slags cocktails, som med lidt god vilje, måske kunne erstatte formiddags eller eftermiddagskaffen. Som I måske husker, så tilbragte jeg sidste weekend i selskab med Baileys til ELLE & DIG. Her var det min opgave at assistere en af Danmarks aller bedste bartendere, Hardeep, da han skulle lave to helt fantastiske cocktails med Baileys for gæsterne til eventet.

Selvom jeg jo praktisk set var på arbejde, så tillod jeg mig lige at snuppe en lille smagsprøve og jeg kan uden tøven sige, at det er noget nær de bedste cocktail jeg har smagt til dato. Nu er det selvfølgelig heller ikke hvem som helst, der står bag opskrifterne 😉 Begge cocktails indeholder et element af salt og jeg er ret sikker på, at det er mødet mellem den meget søde og karamel-agtige Baileys og så de salte elementer, som får det hele til at gå op i en højere enhed.

I søndags gentog vi hele molevitten i Århus og der smagte de altså lige så godt, skulle jeg hilse og sige 😉 Hardeep fortalte mig, at han netop har udviklet opskrifterne, så de snildt kan laves derhjemme og ikke kræver, at man ligger inde med alle mulig mærkelige ting, som man aldrig har hørt om. Og nu til det bedste af det hele; Jeg har selvfølgelig fået lov til at dele dem med jer ?

2 FANTASTISKE COCKTAILS MED BAILEYS 1

Opskrifterne er doseret til 1 cocktail, så skal man lave 2 så dobler man selvfølgelig bare op.

Hazy Cream

2 cl. Mørk rom

4 cl. Baileys

4 cl. hasselnøds sirup*

1 knivspids havsalt

Sådan gør du

? Shake alle ingredienserne sammen, og sigt over i et glas med isterninger.

? Garner med hasselnødsflager og havsalt på toppen.

*Hasselnøds sirup: hak 100 gr hasselnødder og rist dem hurtigt på panden. tilsæt 1 L vand, og lad det reducere til det halve. Sigt væsken og kom 500gr sukker og og kog indtil det er opløst.

Og et lille tip: istedet for at smide de brugte hasselnødder ud, så smid dem i ovnen, og brug dem til pynt istedet.

 photo 024_BaileysELLE_FOTOJulieStenstroslashm_zpssrgm7lx7.jpg
 photo 024_BaileysELLE_FOTOJulieStenstroslashm_zpssrgm7lx7.jpg

Den anden cocktail indeholder oliven. Yes, oliven. Det skal man altså ikke lade sig skræmme af, for det er ikke sådan at den ligefrem smager af oliven. Ganske enkelt giver de bare en lidt anden saltsmag end den første. Hvis man sammenligner de to cocktails, så er det her den lidt mere tunge af slagsen, hvor den første var noget lettere og måske lidt mere frisk.

Black Baileys

3 cl. Vodka infuseret med vanilje *

3 cl. Baileys Chocolat luxe

2 cl. piskeføde

3 cl. Oliven puré * ( eller 5-6 oliven morded med i shakeren)

Sådan gør du: 

? Shake alle ingredienserne sammen, og sigt over i et glas med isterninger.

? Garner med 2 sorte oliven, knivspids lakridspulver fra johan bûlow og evt et stykke vanilje.

*Vanilje Vodka: Skær en hel vaniljestang oven midten, og smid den ned i din vodka. Lad den trække i min 24 timer, og ryst flasken af og til.

*Oliven puré: Tag et glas sorte olive uden sten og kom det hele inklusiv væsken, ned i en blender. Tilføj lidt salt og blend indtil puré konsistens.

Fotos: Julie Visborg Stenstrøm/PosterscopeLive

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments